ЕЛП 52 - сушена, веяна, паприкована

• 32 936
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • Пазете Гор
Не е необяснимо, Ло. Форумът е доста влиятелна медия - със сигурност най-влиятелната във формата си, и доста по-четена от масата блъсковообразни пасквили, например. Съвсем сериозно го твърдя, и спорадичните опити за нечистоплътна употреба донякъде доказват това. И е наистина полезен за този, който (умее да) търси информация.

Друг е въпросът, че има изписана и доста плява, но къде в човешкото общуване я няма?

Разбира се, че се е оцелявало някак и без форум, и то доста добре, но според мен ползите от по-бързо, по-лесно споделяне на информация от повече хора са повече от вредите. Казвам го като ползвател на зеленчуковата тема, и на два автофорума, и на пчеларски ресурси също.

Имам няколко форумни приятелства, които нямаше да имам по безфорумно време. Мигар не стига това? А не е само то.

Съгласете се, че без форума някой изследовател на местния подраст би направил за него доста по-негативни заключения, защото просто нямаше да е чувал например за такива едни чудни, даровити, добри, умни и мили дечица - като ЛоДж, Пианисима Аттевна, Г-ца Прекрасна и прочее елпски приплод. А?

# 151
"тодлър" са 1-2 годишните чудовища

# 152
  • София
Ауууу, какъв език употребявате за горките 1-2-годишни! Не знаете ли къде се намирате! Форумската полиция дебне! тц-тц!

И искам да ви кажа, че след като научих няколко нови неща за английския език оня ден, сериозно се замислих дали пък ние не сме в грешка. То аз това доста честичко си го мисля, ама имам пикове...

Като например преди няколко дни, когато чух новината, че кметове на Калофер и незнамкъде си отишли при Баце в народни носии да протестират срещу несъществуваща промяна в учебната програма....

И да ви кажа поради естеството на работата ми, доста често на сериозни срещи (особено с лекари) доста често се коментира бг-мамма. За нещастие плявата тук расте лавинообразно.

# 153
Като собственик на тинейджър в разцвета на силите си и на тинейджър на прага, мога да кажа и по-лоши неща: тинейджърите не са хора! Чакам с нетърпение да минат следващите няколко години, за да се очовечат децата ми отново.

# 154
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ауууу, какъв език употребявате за горките 1-2-годишни! Не знаете ли къде се намирате! Форумската полиция дебне! тц-тц!

И искам да ви кажа, че след като научих няколко нови неща за английския език оня ден, сериозно се замислих дали пък ние не сме в грешка. То аз това доста честичко си го мисля, ама имам пикове...

Като например преди няколко дни, когато чух новината, че кметове на Калофер и незнамкъде си отишли при Баце в народни носии да протестират срещу несъществуваща промяна в учебната програма....

И да ви кажа поради естеството на работата ми, доста често на сериозни срещи (особено с лекари) доста често се коментира бг-мамма. За нещастие плявата тук расте лавинообразно.

Ване, това не го разбрах - за какво да сме в грешка? newsm78Казвай, да оправяме грешките.

Бубанка, значи децата си знаят всичко от само себе си - онзи ден Майското цвете (1 г.8 м., баш тодлърска възраст Joyсе оказва) ухапа баткото и той ми казва на ухото: "тя е чудовище, хапе ме и удря кучето". Само дето още не е напреднал толкоз с английския, да й вика тодлър. Joy

А за тиийнейджърите ще ти кажа: хора са, и то нещастни - никой не ги разбира, а и те самите не се разбират. Не знаят кои са, какви са. Накъде да тръгнат, къде ще стигнат. На всичката тая мъка имат на главите си и родители, които все нещо искат от тях, все нещо ги коригират и ги вкарват в път, който не е сигурно, че тийнейджърите искат, даже в този момент става сигурно, че въобще не искат това, което родителите.
Тийнейджърите са едни несигурни, объркани и смутени хора, които не се харесват, не се обичат и не знаят кого да харесват и да обичат, та често правят грешен избор.
Моля ви се, опитвайте се да се поставяте на тяхното място, да ги разбирате и подкрепяте и направете така, че винаги да са наясно, че ги обичате и няма да се откажете от тях. Стойте една крачка зад тях, без да им четете конско и да им набивате своите възгледи за живота, наблюдавайте ги търпеливо и с разбиране и скъсете тази крачка, само ако се налага да ги прегърнете или да ги подпрете, ако се спънат в нещо. За да не паднат.
Най-важното, което съм научила за тийнейджърите: никога, ама никога не ги обиждайте, не се шегувайте хапливо с нещата, които за тях са проблем или обект на възхищение, не се подигравайте, дори и на шега и забравете иронията и сарказма в общуването с тях.
И никога не забравяйте, че те са ваши деца и че този период има край.

# 155
  • София
Свечи, теб май те нямаше в темата, но една дама разправяше колко е тежък българският и колко лесен английският език. Отделно аудиторията разбра интересни неща от сорта на това, че в английския среден род няма. И още такива еща имаше, та даже нашият Куркума избухна (надявам се само в смях) и любезно я помоли да не се излага... За съжаление бисерите не съществуват вече, защото дамата ги замени с точки.

Най-важното беше, че след като едно правило в езика не се спазва от масата, трябва да бъде премахнато. Щото не е функционално. 

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 12:03 от В@ня

# 156
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
въздържах се да го напиша в другата тема, но тук ще изокам.
не е вярно, че вървим към опростяване.
към изпростяване вървим. и не вървим, а тичаме. Tired

намалям било вярно, ако е за телевизора!
пазаря и пазарувам са дублети.
както и мАсло и маслО.

# 157
  • Пазете Гор
Не съдете строго недоучилите. И ние сме хора все пак, грешим.

С...Отделно аудиторията разбра интересни неща от сорта на това, че в английския среден род няма....

Всъщност тя твърдеше, че такъв род има, и то само с едно окончание, която я улеснявало, каквото и да значи това. Тъжното не беше в оскъдните й чуждоезикови познания- това не е беда само по себе си, а в това, че ги намираше за достатъчни, за да прави виртуозно-глупави нелогични заключения.

Защо поизбухнах ли?... Знаете ли, в по-важни теми съм се сбъсквал с удивително късосъединително мислене, пораждащо невероятни бури (истерията около несъществуващата промяна в учебната проиграма беше нагледен пример) и тази полуобразована особа се оказа капката, която преля чашата на сдържането ми.

То е необразовано същество - (пише "хлопнаха кепенцето на темата", например), и е също както любимият ми дядо, който пишеш орйс (ориз). Плашат ме толкова с неграмотността си, а в това, че заедно са способни да подменят смисъл, цели, съдби.

# 158
Светълчо, много сериозно приемаш това, което съм написала  Hug
благодаря ти, прекрасно е  Heart Eyes

Добри, за мен голямата драма е, че отвсякъде ни бомбардират с изпростяване и то малко или много, против волята ни и срещу усилията ни, полепва по нас

# 159
  • Пазете Гор
Бомбардират.

# 160
хубуу, не твърдя, че съм капацитет по темата  Laughing

# 161
  • Пазете Гор
Ползвай обстрелват. По-коректно е и във военно-тактическия смисъл на термина от едно 50 години насам..

# 162
Куркума, извинявай!  bouquet
станала съм излишно тънкообидна - всеки гледа да ме резне по форумски /независимо дали е прав или не/ и май подскочих без нужда!  Blush

под обстрел съм основно заради метлата

# 163
  • Пазете Гор
Няма защо, не забелязах да си подскочила, не съм го и помислял. Тука, в ЕЛП ловните полета, знаеш - малко по-лежерна е обстановката, не се хапем за глупости. Поправяме се, допълваме, несъгласяваме кротко с обич и наздраве.

А аз пък мисля, че сте прекалено либерални даже.

# 164
благодаря за разбирането! на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт