ЕЛП 52 - сушена, веяна, паприкована

• 32 934
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз с благодарности започвам - и към Анге - за препоръките, и към Вещичка - за преразказа, и към Куркума - че ми припомни някои забравени и не пропусна Кин-дза-дза, и към Розичка - за галошите и удоволствието от тях.
Ло, каква вечеря само - като за кралски особи, жалко, че е била проспана. Joy

По повод галошите да ви кажа, че една възрастна рускиня ми разказваше как на презервативите в нейната младост пишело:  Joy Фабрика для резиновъйх и галошевъйх изделий  Joy

Ване, дано ти мине по-бързо мигрената! Гадна работа е, пустата! И трудно пуска.
И на Добри прегръдка.

# 106
  • София
Понеделнишка голяма  Hug на всички! Виждам, че си имаме ново, лимонадено попълнение Simple Smile Джой Hug точно днес ми трябваше да те намеря някъде, за да ти кажа, че нощес сънувах, че си ми дошла на гости и те гощавах с пържени филийки Simple Smile Не се смей много, чуваш ли  Grinning

# 107
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
чаках, чаках, пък ще се включа пак  Blush
никой не каза на Ники за "Таборът отива към небето", "Три танкиста" и ... ooooh! още един като танкистите имаше... и за Чапай и Петка  Blush
и новогодишните им филми: "Новогодишна нощ", "Новогодишна жена" ... и "Карнавал" ...
гугнах го Blush "Карнавална нощ" се оказа  Blush и "4 танкиста и куче"  Joy

и "Михайло Ломоносов"  Blush

не се смейте, но в спомените ми новогодишната програма е Хачо Бояджиев, Карел Гот, дрезденския балет и руски филм-комедия  Blush

# 108
Обикновено Ирония судьбъй.

# 109
  • Пазете Гор
....
По повод галошите да ви кажа, че една възрастна рускиня ми разказваше как на презервативите в нейната младост пишело:  Joy Фабрика для резиновъйх и галошевъйх изделий  Joy

Именно такива изделия. И опкаовката е предразполагаща, ако ме разбирате.

Замислих се, че списъкът ми с любими филми силно се различава от списъка с филми, които бих препоръчал другиму.Често харесвам даден филм не толкова заради него, а заради начинът,. по който съм се чувствалл, гледайки го. А това, съгласете се, е функция на много некинематографични фактори.

Откакто взимам решения сам за себе си - старая се да не свързвам каквото и да е с телевизорните програми - било то Нова година, чифтосването на врабчетата или щурм на парламента.

# 110
  • София
Куркума, не си прав! Нова година не може да настъпи без изказването на президента и дунавско хоро по телевизора! Моля те!

# 111
  • Пазете Гор
Сигурно е така, Ване, то аз затова си живея още на 14. И акълът ми си е толкова.

Ники
Скрит текст:
, великолепен сбит преразказ на кървавичената история. Благодаря ти. Длъжник съм ти.

# 112
  • София
Е, както установихме на 14 е много приятно да се живее! Simple Smile

Между другото като тана дума за наденица, да ви кажа, че в Халбите Английските наденички са великолепни! Оня ден, след многократно дегустиране на вурстовете през годините, реших да сменя плочата. Много вървят с Вайнщефан (Ангелина). Запланувала съм следващия път да сменя бирата... Кво ше пием?

# 113
  • Пазете Гор
А аз защо не бях там? А? А?

В Халбите изпитвам бирите наред, акто почвам от най-скъпата и карам надолу.

Правя добавка - преди около месец баща ми пекъл ракия. Беше най-общо плодова, с преобладание на сливите. Както и да е - загоряла в казана, а излязла къмто 35 литра 60 градусова. Мирише на изгорял галош от ония, дето показа Розето. Зян и изобщо - язък. И оправия няма - нито препичане помага, нито нищо. Е, може да се налее обилно някоя кайсиева есенция и да се предложи на пияниците в махалата - те пият тъй или инак всичко. Може и без есенция да я опапкат. Ама аз съвсем други надежди й възлагах.

Загуба няма, де, защото това е течност за чистачки за няколко сезона напред. Чисто финансово също не е зле - течност за чистачки с етилов алкохол е около 4-5 лева за литър, че и не се намира. Ама пак си е за яд, щото тия сливи бяха страхотни - събираха се до три в шепа, кехлибарено-жълти, месести.

Правя втора добавка: здравей, Джо. Полезен списък, казваш. Нататък ще му добавям по мъничко, колкото да маркирам важни или не чак толкова тенденции, които съм спестил при първото изброяване. Но не бива да се гледа на тия неща сериозно - цялото групиране и тенденции са си мои измишльотини, напълно възможно е кинокритическата мисъл да смята другояче.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 22:47 от Куркума

# 114
  • гр. София
Милорд, ракията за разтривки няма ли да свърши работа?
Или за почистване на разни неща вместо спирт?

Ред.: Какво доживях! Да видя изписано име на булевард така:

бул. 25ти ІХ 78

Crazy

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 16:14 от Зимна роза

# 115
  • n/a
"Ирония судьбы" не харесвам. Само заглавието.  Mr. Green
Особено тягостно ми е пияното състояние на
главния герой, а то почти целия филм, затова.
Хич няма да навлизам в психологизма на обра-
зите. Мисля си, че просто е създаден условен
новогодишен рефлекс, подобно на дунавското
хоро - докато не го чуеш, новата година не мо-
же да започне  Laughing

# 116
  • гр. София
Ло ме подсети за един цитат от любим руски сериал ("Меч"  Heart Eyes):

"Това е като в добрите традиции - Нова година още не е настъпила, а всички вече са пияни"  Laughing

И като стана дума за руско кино, аз в последно време гледам сериали. Имат много добри - Меч, Под прицелом, Бессонница, Пока цветет попоротник, Интерны... Гледам ги основно в Ютюб, защото на торент ги има само по руските сайтове, а от там се сваля бавно.
Лошото е, че имам повече желание за гледане, отколкото свободно време  Crossing Arms

Неистово ми се прииска да ви изпонаобгуша всичките  Hug Hug Hug Прощавайте за изпукалите ребра  Blush

# 117
  • n/a
За Интерны от теб научих, Розе, и бях гледала
няколко серии на руски. После тръгна преведен
по някоя от бг-телевизиите. Е, все едно гледам
друг филм - цялата свежест и острота на диало-
зите изчезна. Обяснявам на ЛоДж, че филмът е
хубав, а тя ме гледа недоумяващо.

# 118
"Ирония судьбы" не харесвам. Само заглавието.  Mr. Green
Особено тягостно ми е пияното състояние на
главния герой, а то почти целия филм, затова.
Хич няма да навлизам в психологизма на обра-
зите. Мисля си, че просто е създаден условен
новогодишен рефлекс,
подобно на дунавското
хоро - докато не го чуеш, новата година не мо-
же да започне  Laughing

Аха, точно това исках да кажа - всяка Нова година същия филм.

Аз имам два много любими, но не знам дали са "христоматийни" и прочие важни.
Единият е "Служебен роман", а другият - "Влюбен по собствено желание".
И "Военно-полеви роман" ми харесваше много.

Как имате руска клавиатура? Някакъв трик ли има newsm78

# 119
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
точно така се чувствах със сръбските филми  Mr. Green той казва "Й@бем ти майку, й@бем ти свет", преводачът го замазва с едно"Върви по дяволите"
 Blush не давам идеи за Лодж джуниър  Hug

свеч, аз не помня "Ирония судбiь" Blush
май "Карнавал" ми е останал в главата. спомням си голям заводски оркестър, който не свиреше пропадналата западна музика - джаз, а напредничавата музика на угнетените черни братя от САЩ  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт