Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 45

• 47 363
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Клер - това се отнася към момента на пункцията, за да не скапе яйцеклетките и да презрее преждевременно лигавицата.
Нали след пункция ни дават Утрогестан, който е прогестеронов медикамент, именно за да се вдигне стойноста до нива, имитиращи бременност.
Да, права си! Мерси за уточнението!
Уж не ми е за първи път, а всеки следващ път започвам да се притеснявам за все повече неща. Разбирам колко важен е всеки момент и нещо малко да се обърка няма да се получи. Simple Smile

# 61
Клиър, доста се рових за прогестерона по време на моя опит, защото беше тръгнал да се качва. Стойностите над 1,5 са проблематични, като това не значи че е обречен опитът, а спада успеваемостта. Над 2-2,5 вече по-добре да не се прави трансфер, макар, че има успели и с по-високи стойности. Пънчето е права, след О вече си на прогестерон и не е проблем.

# 62
Здравейте, и аз се записвам в темичката  искам да ви попитам за д-р Шефкетова, понеже другата седмица съм на преглед при нея, а май според коментарите ви не сте очаровани. Бихте ли споделили повече инфо за нея .... Мерси Wink

Аз пък съм доволна от нея,тя беше първата ми лекарка в клиниката.Имах и доверие говорехме за всичко/прегледите ми не бяха по 5 минути/за мое съжаление тя излезе в майчинство и трябваше да се прехвърля при Персенска.Незнам защо но вътрешно тя не ми допадна първия път и след неуспешния опит още повече.Въпреки това направих и следващия при нея и сега съм бременна.Нямам какво да кажа,може би просто си е с такъв характер.Страшно съм и благодарна за бебчето ми.Та искам да ти кажа -не бъди предубедена към лекаря си предварително.Настрой се положително и с вяра!Успех ти желая bouquet

# 63
  • Пловдив
Лелеее изписали сте света за 2 дни  Wink не мога да смогна да ви изчета. Благодаря за темичката!  bouquet

# 64
  • гр.София
Герда, и аз не знам откъде се взе този задържан фоликул. Вчера на прегледа д-р Цветков каза, че има такъв и то доста голям, но не отложихме ЗЕТ. Затова се притеснявам този път. Да не провалим опита заради това. Че и вливка на Октагам ще правя...да не стане излишна ако на следващия преглед реши да не правим нищо  Thinking

# 65
Замислих се много и наистина и мен ме дразни факта, че трябва да станеш почти лекар за да си искаш определени процедури или консултации. Спомням си миналата година, че бях питала Шефкетова трябва ли да направя някакви по-специални изследвания или консултации и тя ми каза - Не, а и са много скъпи...Сега си спомних. Добре де ама те излизат проблем след проблем.. Имам чувството, че първия път насляпо правят опит, сякаш да си вземат парите, а ако не стане чак тогава евентуално да направят биопсия или нещо друго..Наистина не се казва всичко или не те насочват. На мен при биопсията ми излезе проблем в имунологията. Изписаха ми антибиотик и никой не ми каза за какво. Вече аз сама се насочих при имунолозите за да се пусне кръв и да видим какво става. И ето излезе пак проблем. Наистина е дразнещо вечно да четеш и да си една стъпка преди тях за да се опитваш да си помогнеш..Но не мога и без тях, затова скланям глава и чакам този път и Господ да ми помогне. И на всички вас, момичета Praynig

# 66
# 67
  • В сърцето на любимия човек
Шакира - такава е и световната практика. Първият опит е опознавателен и затова се предпочита да е на ЕЦ. Според резултата от него се назначават следващите изследвания. Няма какво да се сърдим, тук поне можем да си назначим сами изследвания, в повечето държави това го няма като практика.

# 68
Mimi_Demi, аз правих трансфер при Цветков декември и имах повече от един задържан фоликул. Май 2 или 3. Трансфера беше успешен, дай Боже до края. В момента съм в 12г.с. Док си знае работата. Peace

# 69
МимиДеми, сигурно са ти назначили някакви лекарства, които ще въздействат по някакъв начин на задържания фоликул.Поне при стартирана стимулация по дълъг протокол със задържан фоликул, той не попречи.
 Шакира, имам усещане, че след умелата намеса на имунолозите  и след вълшебните скъпи вливки, този път нещата ще се получат при нас.Не се притеснявай за вливките, при някои момичета те се правят предходния месец.
И трите се движим  към трансфер този месец, а през февруари се правят вълшебни бебета-скорпиончета. Heart Eyes
 Хубаво е опознавателен първият ми опит, но ми е неудобно да споделя колко средства вложих за такова опознаване.
Стрес ми е, че забравиха да ми назначат фраксипарина при първия трансфер, ами ако забравят пак нещо и аз не разбирам, че е важно да се върна от път да попитам, какво ще стане . Притеснявам се, че не знам защо съм пила медрол предишния път.Притеснявам, се че не получих отговор на въпроса ползвали ли сме лепило предишния път. Притеснявам се, че не са ми проверили в какво състояние ми е анемията, ендокринолога ми ме накара да направя изследвания за да провери състоянието, защото нямам време да отида на хематолог.Той също ми каза, да питам изрично, щом ми назначат медрол до кога трябва да се приема този медикамент, тоест кога точно и как трябва да се спре.
 Какво ще бъде различното този трансфер, какво ще променим, за да не си повторим грешката от предишния? newsm78
 Може би много се притеснявам , проблемът е у мен, и трябва да пия хомеопатия за нерви, хахахаха.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 22:37 от Анонимен

# 70
  • гр.София
Mimi_Demi, аз правих трансфер при Цветков декември и имах повече от един задържан фоликул. Май 2 или 3. Трансфера беше успешен, дай Боже до края. В момента съм в 12г.с. Док си знае работата. Peace

Супер, честито Simple Smile Благодаря ти много за успокоението Hug Леко бременеене.

Герда, пия само естрофем и фолиева киселина в момента. На мен казваш да съм спокойна, но я виж при теб колко притеснения има  smile3503. Нали сега ще вливате Октагам, ще слагате лепило...всичко това не сте правили предишния опит. Дано да помогне за успешен финал Hug

# 71
Не знам, дали ще има лепило. Имунолозите  при консултацията ме попитаха при предходния опит използвано ли е лепило?Питаха ме защо съм пила медрол?  Въпросите как е минал предишния трансфер и какви лекарства съм пила ги водихме като интервю.Аз си имах записки, като дневниче на трансфера ден по ден, което много ми помогна.
 Имунолозите ме питаха имала ли съм болки в корема. Всъщност все едно с тях обсъждахме и правехме разбор на неуспешното инвитро и защо евентуално не сме успели.
Също ме попитаха за PBMC, но не запомних, как точно беше формулирана спецификата на въпроса и за това не успях да им отговоря. Казаха, че не виждат биопсиите ми, че при другите пациентки резултатите те ги виждали. Имаше много голям смисъл от тази консултация с имунолозите.
 И ще добавя, че док ме пита имунолозите защо са назначили вливка. Притеснявам се те общуват ли си добре или разчитат на мен да бъда пощенски  гълъб. Laughing

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 22:44 от Анонимен

# 72
gerda1, как така не знаеш дали са ти сложили лепило - нали трябва специално да отидеш за него, да си го платиш и да ти го поставят?  Rolling Eyes

# 73
Не знам, за първи път ми е. Аз мислех, че лепилото просто го капят, като капят ембриона от сламката, за да се залепи.
А аз плащам за много неща и вече не им хващам края. Ето сега се сетих, че май правих цитонамазка, но май не съм си потърсила резултата.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 23:08 от Анонимен

# 74
На някой може да му е от полза тази информация:
http://www.puls.bg/health/pregnancy/news_13273.html

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 14:21 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт