Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 45

• 47 370
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • В сърцето на любимия човек
Шакира - не се отваря. Изписва, че страницата не може да бъде намерена.

# 76
  • Sofia
Здравейте, и аз се записвам в темичката  искам да ви попитам за д-р Шефкетова, понеже другата седмица съм на преглед при нея, а май според коментарите ви не сте очаровани. Бихте ли споделили повече инфо за нея .... Мерси Wink

Аз пък съм доволна от нея,тя беше първата ми лекарка в клиниката.Имах и доверие говорехме за всичко/прегледите ми не бяха по 5 минути/за мое съжаление тя излезе в майчинство и трябваше да се прехвърля при Персенска.Незнам защо но вътрешно тя не ми допадна първия път и след неуспешния опит още повече.Въпреки това направих и следващия при нея и сега съм бременна.Нямам какво да кажа,може би просто си е с такъв характер.Страшно съм и благодарна за бебчето ми.Та искам да ти кажа -не бъди предубедена към лекаря си предварително.Настрой се положително и с вяра!Успех ти желая bouquet

Много ти благодаря за съвета Simple Smile
Не съм предубена просто исках и вашето мнение по въпроса. Аз в интерес на истината съм на първичен преглед и по скоро да поговорим, да пуснем изследвания и да видим какво да правим от тук нататък. Надявам се всичко да се получи Simple Smile

# 77
Здравейте, искам и аз да изкажа моето мнение за Цветков, защото при него правих първия си трансфер с хемоглобин 98. Проблема беше, че той дори не е погледнал ПКК преди трансфера, защото аз попитах на магарето трябва ли да пия нещо за този хемоглобин и той ме попита: Защо, какво му е??
Честно казано и аз нзм вече при кой лекар да отида. Цветков ми каза да си направя имунологични, защото не е имало никаква имплантация и ще видя, че имам завишени НК клетки, да ама не. Всичко е наред там. Искам биопсия и се чудя дали да не се върна при Шефкетова....

# 78
Аз ако трябва да бъда честна, ПКК-то май никой не го гледа  newsm78
Уж трябва на анестезиолозите за пункцията, но не съм сигурна че и те успяват да го видят.

# 79
Имам колежка, която е в Щерев и там имаш консултация с анестезиолога, а при нас всичко е претупано, защото сме много пациенти. В крайна сметка съм взета за пациент, но никакво внимание, и за да имам това удоволствие вече съм с кредит, който да финансира 2 ми опит, защото ще е ЗЕТ, а не по фонда.
Това е нашата мила държава...

# 80
Аз на последната си пункция с влизането в манипулационната попитах кой е анестезиологът и директно на него казах какво ме притеснява. Видях, че точно в този момент държеше информираното ми съгласие с анкетата и ме попита някои неща от него. Преди това също са ме питали за забележките, които отбелязвам в анкетата.
Зори - била съм пациент на Щерев. Да-има консултация с анестезиолог, но не с този,който ти е на процедурата. Пак се попълва същата бланка, единственото различно,което правят е, че ти преслушват гърдите и мерят кръвното.
Не казвам, че подкрепям всичко в клиниката, но според мен специално анестезиолозите си следят ПКК и анкетите.
За трансфера не са ми искали ПКК.

ПП: Ако се чувстваш по-спокойна с д-р Шефкетова се върни при нея. Спокойствието е изключително важно за успеха на процедурата.
Лично на мен д-р Цветков ми действа по-успокояващо от д-р Шефкетова, може би защото обяснява повече. И двамата са ме преглеждали, когато д-р Персенска е отсъствала.

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 10:27 от пънче-мънче

# 81
Никога не съм имала консултация с анестезиолог в Надежда и това е единствената клиника, в която упойката не ми понася. И в Щерев и в друга извън София, след упойка съм се чувствала изключително добре, отпусната, спокойна, отпочинала, обезболена. В Щерев отделят достатъчно време за лична консултация с анестезиолог.
Последният път като ми правиха серклажа в нашата клиника ми се падна някакво младо момиче, което не можа да се справи с абоката, изпръска упойка в лицето  ми, чак нейният колега(бяха двама за операцията) й направи забележка, че не действа с правилната игла. Ръката ми беше синя и подута от лакътя до дланите доста време след това. Та, ако има нещо, което ме притеснява там, са именно анестезиолозите или по-скоро тези, на които попадам аз.

# 82
Ако никой не гледа ПКК-то, защо я правим??? Този път ще си задам всички въпроси и ще поискам обяснения, защото нямам нито времето нито финансите за още проби и грешки.

# 83
Както д-р Персенска се изрази веднъж -"Имаш проблем с анестезиолога, не с упойката". Един път съм добре, един път не. Лично за себе си установих, че се събуждам добре, но щом видя лекаря да влиза, за да каже резултата, започвам да треперя и се налага да ми слагат успокоително. Явно съм с по-чувствителна нервна система и комбинацията от упойка и вълнение за резултата ми действа така. След абразиото се събудих наспана и отпочинала, което е иронично в случая.

# 84
Не мисля, че е рутинно това недоглеждане. На мен са ми се обаждали акушерките за високо ТСХ. А ако Хемоглобина е нисък и не са видяли, това е ЦЯЛ УЖАС. Аз бих се оплакала или най-малкото бех потърсила второ мнение на Стаменов. И без това имаме право на второ мнение от друг специалист. Конвейр...лелееее

# 85
  • София
гледат ги пкк, на мен два пъти ми отменят пункция заради това.

# 86
За съжаление моята никой не я е погледнал. Откриха ми анемия, която в момента се опитвам да отстраня. Открих го по трудния начин..

# 87
ПКК ги гледат,но трябва да е 3-5 дни преди пункция. Анестезиологът може да откаже пункция ако прецени, но ако вече е минала цялата стимулация и са платени много пари какво правим ?
Абакатът слага сестрата, ако не успее го прави докторът. И само той слага упойка след като се е убедил, че абокатът е добре.
На една моя пункция при Персенска, Стаменов коментираше с атестезиолога /висок мъж с по-дълга мъжка прическа/ избор на антибиотик за бременна жена, така че тези доктори имат своята роля, макар и не главна  Peace

# 88
Ина, не мислиш, че те лъжа, нали?
Нямах абокат, той й диктуваше някакви пропорции явно на лекарствата, коти о трябва да ми сложи и тя оплеска нещата. Може да е била стажант, знам ли?

# 89
Ако никой не гледа ПКК-то, защо я правим??? Този път ще си задам всички въпроси и ще поискам обяснения, защото нямам нито времето нито финансите за още проби и грешки.

Зори, сега как си с хемоглобина и кръвната картина? След вливката с желязо овладяхте ли нещата, видган ли се хемоглобина? Някой назначи ли ти електрофореза?
 Кога се очертава трансфер?
Аз съм с анемия и ми е ясно, че ниския хемоглобин, влошени кръвни показатели  ще възпрепятства имплантацията или кръвообръщението и може да спре развитието на ембриончето.
Направи консултация с имунолозите, доц. Балтаджиева, тя ще ти даде ценни насоки, сигурна съм в това.
Генетични имате ли?
Според мен няма практика  да се следи кръвната картина преди трансфер, може би това не е важно. Аз сама си я пуснах, за да наблюдавам динамиката в последствие.

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 11:31 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт