Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 45

• 47 344
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
# 661
Разбира се, че може с токчета, даже е задължително, защото след няколко месеца и да искаш няма да можеш с тях. Пу-пу.

# 662
Шакира, ТАТ и МАТ как са ти?
Анти ТПО ми беше в норма, а Анти ТГ при норма 115, беше 127. Да се надяваме, че Октагама и тях ще омагьоса.
Clear, не мисля че токчетата ще ти пречат. Те напрягат мускулите на бедрата и подбедрицата. Но все пак прави почивки. Е как ще ти се смея! Аз също държа да изглеждаме добре! PeaceУспех! Praynig

# 663
момичета моля ви за малко хелп.
Излезнаха ми резултатите за тромбофилиите.
Пише "хетерозиготно носителство на 677Т в MTHFR"
Това какво значи?
Виждам, че долу е назначен прием на фолиева киселина и витамин В
но адски се притесних - с това мога ли да имам износено и здраво родено бебе?!
Моля ви за коментар, че леко съм в паника.

# 664
Спокойно, просто не усвояваш обикновената фолиева и трябва да пиеш мета. Не ти ли е написано, че тази мутация няма нищо общо с тромбофилията (на мен ми го пише).  Hug

# 665
изследвани са
Фактиор V Leiden (R506Q) - хомозигот по нормален алел
Протромбин (G/A 20210) - хомозигот по нормален алел
PAI-1 (4G/5G) - хомозигот по нормален алел

MTHFR (C677T) - хетерозигот
MTHFR (A1298C) - хомозигот по нормален алел

и долу пише:
Хетеризиготно носителство на 677Т в MTHFR

Следват някакви обяснения и после

Препоръки:
1. Приемн на "активна" форма на фолиевата киселина 5-метилфолат 3 месеца 3 месеца преди забременяване и по време на бременността. Препоръчителна дневна доза е 0,4-0,8 мг "Неофолик мета";
2. Прием на витамин Б1, Б6, Б12 в оптимлани дози (поливитаминни препарати, включващи витамини от група Б -  "Битамин Б комплекс" 2*1 табл.

Според Вас това какво значи това?

ПС: махнат ми е далака заради тежка катастрофа... не знам дали това има значение или не

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 15:22 от Truly blessed

# 666
Truly, не се притеснявай! Аз също имам намалено усвояване на фолиева киселина и витамин В. Дори при мен пишеше, че увеличава риска от аборт до 5 пъти, заради риск от увреждане на невралната тръба. В Геника ми обясниха, че няма нищо страшно, просто трябва допълнителен прием на витамин В комплекс и неофолик мета. Др Стаменов каза изобщо да не го мисля! Спокойно, мила! И за се шашнах първоначално. Просто ни липсва ензим, който в неофолик мета, го има. Пробвай и Фемибион 1 (фолиева мета + вит В + инозитол + нещо си).  Hug  Hug  Hug

# 667
Truly, не се притеснявай! Аз също имам намалено усвояване на фолиева киселина и витамин В. Дори при мен пишеше, че увеличава риска от аборт до 5 пъти, заради риск от увреждане на невралната тръба. В Геника ми обясниха, че няма нищо страшно, просто трябва допълнителен прием на витамин В комплекс и неофолик мета. Др Стаменов каза изобщо да не го мисля! Спокойно, мила! И за се шашнах първоначално. Просто ни липсва ензим, който в неофолик мета, го има. Пробвай и Фемибион 1 (фолиева мета + вит В + инозитол + нещо си).  Hug  Hug  Hug
Благодаря ти много за отговора. наистина ме успокои  Hug Hug Hug
Че като видях "...повишен риск за раждане на дете с дефект на невралната тръба" и полудях от притеснение...
Предполагам тази липса обяснява 2та спонтани аборта...

# 668
  • София
Момичета, Шефкетова прави ли пункции или само преглежда? newsm78

# 669
  • София
Дали има някой в клиниката? Има ли закъснение в графика?

# 670
Трули, няма нищо страшно, пий си фолиевата и си гледай 14ти февруари.
И аз съм с такава мутация и  съм с 70% намалена ензимна активност.
По този повод изследвах спина бифида, и хомоцистеина, които бяха ок и за това не трябва да предозирвам витамините в-комплекс.
 Но при мен има проблем и с 5 фактор.

# 671
Трули, няма нищо страшно, пий си фолиевата и си гледай 14ти февруари.
И аз съм с такава мутация и  съм с 70% намалена ензимна активност.
По този повод изследвах спина бифида, и хомоцистеина, които бяха ок и за това не трябва да предозирвам витамините в-комплекс.
 Но при мен има проблем и с 5 фактор.

Благодаря за отговора Simple Smile а тези допълнителни изследвания винаги ли се пускат или ако ги назначи д-ра? Мисълта ми е дали да чакам часа (когато и да е той) за консултация или да не губя времеи директно да ги пусна?

# 672
Не знам какво да те посъветвам. Всичките изследвания ги правих в продължение на 3 години и ми ги назначаваха различни лекари. Laughing

# 673
  • София
Днес ми се обадиха от Надежда и ме записаха за 25 септември доколкото си спомням, разпределена за д-р Стаменов. Ако не забременея дотогава естествено, мога и да се откажа (имаме 1 дете на 2 г. 9 м.). Жената ми каза на моя бележка...имате ли представа колко сте много Simple Smile Регистрирах се на 30.10. Това са 11 месеца Simple Smile Всеки месец като ми дойде цикъла много се разочаровам. При детето забременях на 2 м. при миседа на 1 м., при кухото яйце на 2 м. Приемам интралипид, аспирин протект, много мета фолиева, още добавки и съм се заредила с клексана Simple Smile А, и правя секс по график и ми писна вече това. На 31 г. съм и не знам как стана това, 1 г. след раждането да не се получават вече нещата Simple Smile Успехххх на всички Simple Smile

# 674
Здравейте на всички.Нова съм в темата, форума и в този път, по който сте поели:)Получихме заповед от ЦАР и ми предстои преглед в клиниката на 09.03, като вече съм минала предварителен такъв с изследвания на хормони и цветна снимка.Дали може да ме насочите какво точно да очаквам от тук нататък.Знам,че всичко е описано стъпка по стъпка и в сайтове и т.н., но ми се иска да ми разкажат хора,които са го изпитали.Колко време ще мине докато се пристъпи към стимулация?Благодаря на всички:)

Общи условия

Активация на акаунт