Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 861
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Asyalein-на Бернетите никъде не пише да се смазват. Ако е с хоризонтална совалка вероятно е наранена някъде пластмасата.Или под леглото на  совалката е задръстено. Питай в Аксиома-все пак те са вносители.

благодаря, не съм в Бг.

# 136
Здравейте!Пиша ви с огромна молба за съвет!Имам проект,който е малки фигурки от прозрачна органза.Та въпросите ми са как може да се изрежат най-прецизно и как се предотвратява разбридването?Ще ви бъда мнооого благодарна ако ми помогнете bouquet

# 137
  • София
Здравейте!Пиша ви с огромна молба за съвет!Имам проект,който е малки фигурки от прозрачна органза.Та въпросите ми са как може да се изрежат най-прецизно и как се предотвратява разбридването?Ще ви бъда мнооого благодарна ако ми помогнете bouquet
За да не се разбридат обори внимателно краищата със запалка/ горелка.
За прецизно изрязване - ползвай добре наточена ножица.

# 138
За да не се разбридат обори внимателно краищата със запалка/ горелка.
За прецизно изрязване - ползвай добре наточена ножица.
[/quote]
Благодаря!

# 139
Здравейте. Искам да купя плат за спално бельо за бебе. Това на което попадам до момента не ми харесва много. Искам нещо в свежи цветове и не да е с разните му там анимационни герои. Много ми допада ето този комплект: http://tac.bg/brielle-502-v2-p-19107.html
Намерих плат ранфорс в хубави цветове (едноцветен и такъв на точки), но искам и такъв с хубави картинки. Надявам се да ми помогнете. Подрави,

# 140
ако имаш пирограф или нещо подобно с много горещ връх, то слагаш изпринтираната картинка под органзата, фиксираш плата и минаваш внимателно с пирографа. хем контурите ще са обгорени, хем и по-бързо става.

ето няколко неща ушити от мен. не съм показва отдавна, та са различни: яке от вълнен плат и патналон от мерино и наколенки от софтшел, панталон от софтшел и еластична кордура, костюм прилеп - покривало и шапка, скини панталон от жълт деним, от същия плат има и подобен панталон с джобове и наколенки от икейски плат, но нямам подходяща снимка, панталон от вълна, импрегниран, не пропуска вода, от този плат направих и шапка с козирка - става и за слънце и дъжд, панталон от джинсов плат, наколенки от икейски плат кройката е като на скинито, костюм панда
на още няколко неща не намирам снимки.... Thinking потник, полундер от вълнен плат, реглан блуза... трябва да ги снимам....

за мен уших: панталон от еластична кордура, софшел панталон и клин от биеластично трико, вятърспиращо.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 13:16 от asyalein

# 141
Здравейте. Искам да купя плат за спално бельо за бебе. Това на което попадам до момента не ми харесва много. Искам нещо в свежи цветове и не да е с разните му там анимационни герои. Много ми допада ето този комплект: http://tac.bg/brielle-502-v2-p-19107.html
Намерих плат ранфорс в хубави цветове (едноцветен и такъв на точки), но искам и такъв с хубави картинки. Надявам се да ми помогнете. Подрави,
За тази цена на комплекта аз не бих се занимавала да търся платове пък да кроя, шия...  Thinking Освен това ще ти излезе по-скъпо  Peace

# 142
Аз скоро купувах за сина ми турски спален комплект от Домко (искаше "купешки".... ooooh! за новата приятелка...) - уж луксозен, уж незнамсикакво - сви се при прането ужасно. Така че по-добре ако се намери качествен плат сам да си ушие човек, отколкото да купува лъскави турски боклуци  Sick
Това, сега като се замислих... е единствения спален комплект който съм купила в последните 30 години  Laughing

# 143
Да, но хубавите десени ти излизат колкото готов спален комплект, с тая разлика, че трябва сам да си ги шиеш.
То всичко се свива малко или много, неизбежно е. На качествените платове поне пише % свиваемост. Друг е въпроса вече цветовете колко ще издържат. Аз имам комплекти спални от Дилиос, от Глориа и от Джордж от англия купуван. Глориа чаршафа малко избеля на места и торбата за завивката стана малко по-светла, но другите два комплекта не са мръднали след толкова пране и сушене в сушилнята. Сигурна съм, че има и други наистина качествени.
Като си купих плат за чаршаф ранфорс и си губих времето да го шия и какво? Пак се сви и пак избеля  Peace

# 144
И аз не бих шила чаршафи. Ще ми излезнат златни тук. Laughing А и шиенето на дълги прави тегели за мен е наказание.

asyalein, браво! Прилепът и пандата са много хубави. Два въпроса: как импрегнира вълната и наколенките от софтшел издръжливи ли са? Не ми е хрумвало да слагам такива. По едно време сериозно обмислях подвижни наколенки с копчета/цип. Laughing То няма насмогване...

И аз взех, че уших нещо. Готвя детето за колеж вече Mr. Green:

Липсват само тик-так копчетата на джобовете, но тях ще ги слага мъжът ми, че не се знае аз какви ще ги свърша.

# 145
  • FRANCE
Синьото браво. Като откриеш техникатата на подвижните наколенки споделия. Малкия звяр е убиец на панталончета, а за клинчетата да не говорим. Как не им е твърдо на тези деца да се влачат в училишния двор по цимента на колена newsm78, независимо дали е кално или сухо.

# 146
Два въпроса: как импрегнира вълната и наколенките от софтшел издръжливи ли са? Не ми е хрумвало да слагам такива.

платът го купих импрегниран, незнам с какво е обработван, взех от от Карщад намален и там не можеха да ми дадат детайлна информация. това е плат за сака. за мен е в графата несполучливи покупки....

моето дете до сега не е късало панталон, та няма как да е мярка за издръжливост.
софтшелът го сложих, защото това мерино е тънко и много бързо ще стане на нищо точно на коленете (скъп плат беше, 36Е метъра  Shocked, аз остатъци купих)
ако искаш наистина бетон наколенки - слагай кордура. проблемът при кордурата е, че е сравнително твърд плат, т.е. не става за тънки или еластични материи.
аз си направих панталон от еластична кордура и съм супер доволна - биеластично, спира вятъра, съхне бързо, издържливо на триене, не стават бобчета. цветът е пак недостатък, но все нещо има, което не е перфектно.

от какъв плат уши якето? памук ли е това? кройката от къде е? отомбре? Thinking

Мадам, някъде бях чела, че малките деца нямат оформени капачки на коленете и затова не ги боляло толкова... Mr. Green

# 147
asyalein, кройката е от Оттобре 01/2013, Against the wind. Памук е и вътре и вън. Външният плат е Twill от Stoff&Stil, много мекичък. Пак бих го купила, но за съжаление го нямат вече.
А твоето момченце щом не е късало панталони, значи са здрави наколенките. Wink Ще потърся кордура. Аз тънки дълги панталони не му шия. Като стане топло го пращам по къси гащи в ДГ, да си протрива коленете. Mr. Green

madame, щом има и други заинтересовани, ще помисля по-сериозно и ще взема да патентовам. Joy

# 148

А твоето момченце щом не е късало панталони, значи са здрави наколенките. Wink

неее, никога не е късал панталон без наколенки  Joy
кордура търси остатъци, иначе е скъпа...

аз тънки, дълги слагам заради кърлежите. Peace

# 149
  • София
Запис. Решила съм да започна да шия quilt - не зная как е на български. Още съм начинаеща, да видим...
Представлява нещо такова:

Общи условия

Активация на акаунт