Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 248
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
може ли да ми обясните как от размер А4 при разпечатване, мога да си направя нормална кройка на хартия, която да наложа на плата, т.е. как да уголемя шаблона?

обикновено кройките са направени на А4 и има едно квадратче са сверка дали разпечатаното е толкова голямо, колкото трябва....
ако всички елементи са на А4, нямам представа как се уголемяват.

привет, след дълго затишие.
уших една шапка с козирка на детето, че като е студено и грее слънце и му блести и не иска да излиза  Twisted Evil
платът е импрегниран и става и за дъжд  Mr. Green
сега довърших и едни къси панталони, мерак ми беше да видя как ще стои плата.
някой да има линк за къси панталони 56 номер, за голям мъж, не бебешки?
снимки скоро.

въпрос: на едно определено положение онова, в което се слага совалката запецва.
т.е. случва се, когато стигне до горната част, където иглата влиза надолу. понякога горния конец се омотава около совалката и трябва да прекъсна, да срежа конеца, да го извадя и тогава да продължа...
сега смазах, не виждам разлика, ще я оставя цяла нощ намазана.
освен долу на совалката не вибдам къде още да смазвам, отпред е всичко затворено (бернетте 16).

от какво може да е това? нямам наблизо сервиз. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 20:52 от asyalein

# 121
  • Добрич
аsyalein , попитай в тази тема:

Каква шевна машина и от къде.

# 122
Здравей, asyalein! Определено не разбрах какъв е точно проблемът с машината. Совалката се поставя в грайфера. Какво значи запецва? Със смазване едва ли ще стане, но машината се нуждае от цялостно смазване. За целта трябва да се развие капачето над иглата и да се смажат всички въртящи, триещи се и плъзгащи части. Същото се прави и като свалиш долният капак и пак същото. Това, че нещо запецва не звучи никак добре. Прескача ли машината? Трудно ли върти?

# 123
  • София
Здравейте!
Влизам да покажа каква рокличка уших.

# 124
  • FRANCE
Много е красива bouquet Бързо да скрия картинката че ако я види дребното ще имарееев, искааам Simple Smile От къде купи плата? Благодаря

# 125
  • софия
Здравейте!
Влизам да покажа каква рокличка уших.

А кройката от къде взехте.
.

# 126
  • софия
Предстои ни тържество в детската градина и ми се иска рокля .Фен съм на рокли Юнона ,но за 1 обличане тези 100-200 лв ми идват в повече.[urlhttp://kids.bgfamily.bg/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8F--%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0--%D1%81%D1%83%D0%BA%D0%BC%D0%B0%D0%BD-(404,1,shop=2596)][/url]
Търся кройка на такава или подобна рокличка.

# 127
  • София
Кройката ми е от една бурда - 9/2012 - само сменям вида на полата - дали на плохи, дали с набор и винаги се получава различно и мното добре. Платът  е от Какаду. Миналата седмица имаше този: На фабричният етикет пише, че е памук поплин и е доста по-свеж от Елза.

# 128
  • софия
Ще търся тогава и аз такава списание с детски кройки.
Платът с принцесите също ми харесва.Този Какаду ми е най-омразния магазин .От пиле -мляко се ти олеква джоба и все с пълни торби излизаш.Мъжът ми като минем по бул.Сливница или имаме път на там директно предупреждава ,че няма време да ме чака да се чудя на платовете.Уви жена съм.

# 129
Аз да докладвам и благодаря за съветите относно 'дъвченето' на моята машина.
Мъжо я посмаза малко, затегна и сега уж работи. Даже си уших няколко великденски зайци (защо зайци, а не кокошки и аз не знам хаха) Станаха сладурски Simple Smile

# 130
  • София
Оооо, прекрасна Елза рокля Simple Smile  Heart Eyes

# 131
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
За целта трябва да се развие капачето над иглата и да се смажат всички въртящи, триещи се и плъзгащи части.

благодаря за съветите, разглобих совалката, смазвах колкото мога. тези дни не съм имала време да шия и не съм пробвала.
утре ще погледна дали може да се махне капака над иглата.... Hug

# 132
някой да знае дали някъде в Сф има разпродажба на пердета?

в случай, че никой не се е включил има в Домко най-вероятно ще си купя

# 133
  • София
Asyalein-на Бернетите никъде не пише да се смазват. Ако е с хоризонтална совалка вероятно е наранена някъде пластмасата.Или под леглото на  совалката е задръстено. Питай в Аксиома-все пак те са вносители.

# 134
  • София
някой да знае дали някъде в Сф има разпродажба на пердета?

в случай, че никой не се е включил има в Домко най-вероятно ще си купя
До миналата седмица имаше 30% намаление на готови пердета в Текстилен Дом Уют на Екзарх Йосиф

Общи условия

Активация на акаунт