Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 887
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Добрич
Здравейте,

Имам един въпрос. Харесала съм пази блузка. За сега нямам идея какво да използвам за метални акценти на края на ръкавите и на раменете.
http://yuliamber.ru/post348066983/
Някой може ли да ми помогне с идея?
Благодяря ви.  bouquet

Можеш да сложиш мъниста, нанизани на шнур. Виждала съм метални тръбички за нанизване, подобни на мъниста. Ако искаш разгледай следните линкове:

Скрит текст:
http://martenici-petya.com/?catalog/view/445

http://martenici-petya.com/?catalog/view/90

Само не знам при прането дали няма да се изтъркат.

Искам да ушия грейка с хастар, но се чудя в каква последователност става свързването на лицето и хастара, така че да мога да го обърна и да мина с най-малко работа на ръка. Не можах да открия клипчета. Дайте едно рамо,моля.

Не разбрах дали е с ръкави. Ако е елек, ръкавните извивки могат да се минат с външен шев, който се вижда. Ако е с ръкави - тях най-добре ги прикачи на ръка /лицето за хастара на китката/.
Прикачването на целия хастар става от средата на подгъва на гърба. Обикаля се подгъв, около ципа, яката, от другата страна на ципа и пак подгъв. Всъщност не се шие от среда до среда на подгъва. Между началото и края на съединителния шев /по средата на гърба/ се оставя празно място, през което после дрехата се обръща. Колко място ще оставиш, зависи от това, колко ти е голяма/дебела дрехата, за да можеш после да я обърнеш.

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 18:41 от Вела

# 166

Можеш да сложиш мъниста, нанизани на шнур. Виждала съм метални тръбички за нанизване, подобни на мъниста. Ако искаш разгледай следните линкове:

Много ръждясват  Peace
Не че кристалите на сваровски няма риск да ръждясат, но знам ли. Уж са за дрехи. Внимавайте с пералнята обаче, че после се сменят помпи  hahaha

# 167
  • Бургас
Благодаря, Вела. Имах пред вид елек.

# 168
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Горния край е ясен, въпроса е, началото как да стане?
Трябва да се отделят двете части:

сложи безопасна игла.

вчера видях един панталон и ми хареса, обаче не мога да схвана как да направя джоба. цял ден го мисля... Twisted Evil
за детето пак. аз съм капризна и малко неща си шия.

дайте кройка за къс дамски панталон. имах един любим, много удобен, но съм напълняла и не ми става... ooooh!

# 169
  • Добрич
Скрит текст:

Много ръждясват  Peace
Не че кристалите на сваровски няма риск да ръждясат, но знам ли. Уж са за дрехи. Внимавайте с пералнята обаче, че после се сменят помпи  hahaha

Аз бих предпочела пластмасови мъниста, пред метални или цветен ширит. Всъщност "златен" или "сребрист" ширит също могат да свършат работа ако се държи на "металния" ефект.

...

вчера видях един панталон и ми хареса, обаче не мога да схвана как да направя джоба. цял ден го мисля... Twisted Evil
за детето пак. аз съм капризна и малко неща си шия.

...

За какъв джоб става въпрос?

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 23:25 от Вела

# 170
дано се вижда

предната част на панталона е едно цяло парче, горната линия е пенс, сивият правоъгълник е джоба.
погледнах отвътре, но вътрешната част на джоба покриваше пенса и не видях как точно е направено. нямах и време да разглеждам, да видя кое къде е закрепено. Whistling
панталонът го искам за детето, но беше по-малък номер, само една бройка останал.

# 171
  • Добрич
Това ми изглежда на джоб с филетка /сякаш я виждам една/. По-сложно е да се обясни ако до сега не си шила джоб с филетка/филетки. Тук и тук е обяснено.

Свивката може би е за декорация. Всъщност в страничния ръб кройката на панталона се издига малко над височината на талията, но това не е наложително да се компенсира със свивка.

# 172
  • София
Здравейте храбри шивачки  Hug
Ще съм нова в темата, скоро си купих машина и имам голямо желание да творя с нея.
Искам да питам на каква маса сте поставили машината и от къде може да си купя такава?
Благодаря предварително
Моята машина и оверлог стоят основно на холната маса. Понякога ги местя на кухненската,  ако някое от децата спи в хола. Но чак пък да купуваш маса заради една машина.....Сложи си я там, където ти е най- удобна за ползване.
Мерси  Hug Просто в нас е много тясно.
Ще ви следя с интерес
Ето още една причина да си я слагаш там, където ти е удобно.
Щом си ограничена откъм място - трябва и на масата да намериш такова Simple Smile

# 173
Вела, благодаря много.
поне знам как се казва.
от линковете не разбирам как става, много неразбираемо е обяснено... Mr. Green

П.П. намерих как се казва на немски и намерих видео, на което е показано стъпка по стъпка.

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 11:22 от asyalein

# 174
  • Добрич
Да, както писах - сложно е за обяснение. Свивката можеш да я пропуснеш спокойно. Ако си решила да пробваш да правиш джоб с филетка, ти предлагам първо да опиташ на едно непотребно парче плат, за да видиш как ще се справиш, като за първи път. Според мен с една филетка  е по-лесно, отколкото с две.  На картинката изглежда една.

Скрит текст:
Преди много години, в часовете по практика тази операция ни я даваха само на няколко човека, за по сигурно, че няма да има гафове.

# 175
да,  с една е.
свивката ми харесва оптически.

сега ще видя какво ще сътворя...

# 176
  • FRANCE
Хайде и аз по темата за джобовете Simple Smile как би могъл да се казва хоризонтален сжоб на дамски панталон.? Не ми харесват как ми стоят диагоналните, някак си вечно се отварят

# 177
  • Добрич
Ако е с филетка, можеш да направиш джоба и хоризонтално. Или класически джоб, обаче не по диагонал, а на прав ъгъл със заоблен връх.

# 178
  • FRANCE
Класически е. Мисля че е този с правия ъгъл но незнам как да го търся да го видя. Благодаря

# 179
  • Добрич
Не съм убедена, че си има отделно име. Както се шие класическия джоб за панталон /с диагонал/, така се шие и с правия ъгъл със заоблен връх. Технологията е същата, само формата е по-различна.

А може и външен джоб да се пришие ако панталонът е спортен.

Общи условия

Активация на акаунт