Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 890
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Popule, успех. Peace За мен това е изкуство направо. При нас има ежегодно шивашко изложение/панаир, на което има и изложби. Невероятни неща правят хората.

Да кисна ли коприна (фина, тънка за подплата) предварително?

# 151
Здравейте, искам да направя "кенгуру" за носене на кукла. Може ли някой да ми предложи кройка или идея?

# 152
  • FRANCE
Коприна не мисля че се свива,, аз не бих киснала.

https://www.google.fr/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … aUYu6vXP15COnNUrg за куклата идеи

# 153
  • София
Popule, успех. Peace За мен това е изкуство направо.

Благодаря! bouquet

# 154
  • София
Почти завърших калъфа за матрака, 7м е обиколката.
Схванах как се монтира машинката, понеже шивачката не знаеше.
Обаче той ще се разделя на две части-калъфа, преди пране.
Шивачката го изгледа странно, така "насипния" цип понеже в краищата нали има метални пластинки, за да не излиза машинката...
Утре как да го уточня, това моя работа ли е?
Единия край е лесен - ще се заклини с 3 тигела, но при машинката нз с какво да се застопори края, освен от друг цип да сваля, но нямам?
http://prikachi.com/images.php?images/308/8745308B.jpg

# 155
И двата края на ципа може да си 'затвориш' със зиг заг тигел. Само внимаваш да не счупиш иглата  Peace
Страхотни неща правите момичета.
Аз съм леко възпрепятствана в моменат от към творене, но пък събирам сили и идеи. Продължавайте все така  bouquet

# 156
  • Добрич
Starrydream , ако се притесняваш да минеш върху ципа с машината, може и на ръка. Примерно с конец на два ката, че да стане по-бързо.

# 157
  • София
Здравейте храбри шивачки  Hug
Ще съм нова в темата, скоро си купих машина и имам голямо желание да творя с нея.
Искам да питам на каква маса сте поставили машината и от къде може да си купя такава?
Благодаря предварително

# 158
  • София
Горния край е ясен, въпроса е, началото как да стане?
Трябва да се отделят двете части:

http://prikachi.com/images.php?images/180/8746180o.jpg

# 159
Аааа за отваряем цип не знам... Thinking По-лесно ще е да смениш ципа. Тази част не мисля, че може да се прикачи ръчно  Peace

# 160
Здравейте,

Имам един въпрос. Харесала съм пази блузка. За сега нямам идея какво да използвам за метални акценти на края на ръкавите и на раменете.
http://yuliamber.ru/post348066983/
Някой може ли да ми помогне с идея?
Благодяря ви.  bouquet

# 161
  • Бургас
Искам да ушия грейка с хастар, но се чудя в каква последователност става свързването на лицето и хастара, така че да мога да го обърна и да мина с най-малко работа на ръка. Не можах да открия клипчета. Дайте едно рамо,моля.

# 162
  • София
Ще съм нова в темата, скоро си купих машина и имам голямо желание да творя с нея.
Искам да питам на каква маса сте поставили машината и от къде може да си купя такава?
Благодаря предварително
Моята машина и оверлог стоят основно на холната маса. Понякога ги местя на кухненската,  ако някое от децата спи в хола. Но чак пък да купуваш маса заради една машина.....Сложи си я там, където ти е най- удобна за ползване.

# 163
  • София
Благодаря предварително
Моята машина и оверлог стоят основно на холната маса. Понякога ги местя на кухненската,  ако някое от децата спи в хола. Но чак пък да купуваш маса заради една машина.....Сложи си я там, където ти е най- удобна за ползване.
Мерси  Hug Просто в нас е много тясно.
Ще ви следя с интерес

# 164
Ако ползваш машината често ще ти писне да я вадиш и прибираш, но иначе, както казва Мишле - слагаш я където ти е удобно. Не трябва да е прекалено височко, че ще ти се уморяват ръцете  Peace
Zeniaxx, не става ли лента с камъни тип сваровски? Продават такива на 'синджир'. Някои се лепят други се пришиват.

Общи условия

Активация на акаунт