Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 78 044
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз от китайците не поръчвам, особено за детето.
важно е какви са боите и не искам заради няколко лева да се обрине детето.
искам и да пипна, въобще онлайн поръчвам само платове, които не намирам по магазините (със специални технически качества).

въпрос: имам бернетте 16. крачето за цип може да се постави в дясно или в ляво. вчера исках да го поставя в дясно, но иглата се пада по средата на крачето, където е металната част. има една джаджа, която се натиска да се измести иглата и тя в дясно, но не намирам как да я застопоря там.
четах в книжката, даже и мъжа ми викнах, не успяхме. в нета не намирам инфо...
накрая ших с игла в ляво, но не ми беше удобно.

дайте моля кройка за нещо такова или такова.
знам, че е елементарно, но нямам хубава кройка за панталон, а не искам да си хабя лена... Crazy

# 256
Благодаря за комплиментите!  bouquet

Синьо, памук е (Popeline) на Хилко. На пипане все едно че има някакво покритие, много интересно, но си е 100% памук. Просто идеален за тази кройка.

Ася моят мъж ми измайстори един Zuschneidetisch (извинявам се, нямам идея как е на български) за Коледа  Grinning Не можах да намеря купен такъв и сега съм ужасно доволна! 160х80см е, много ми е удобен, от долу с етажерки където мога да съхраня платове или друго, всичко това на колела за да мога и да го местя. Екстра ми е!

# 257

Ася моят мъж ми измайстори един Zuschneidetisch

ауу, супер. имаш ли снимка?
аз сега обработвам моя да ми майстори нещо, тъкмо завърши Gartenschuppen  Mr. Green

аз уших на детето къс панталон от памучен плат и той е леко като промазан. взех го от Карщат и пишеше, че е  за ризи и аз се чудех кой ще облече риза от подобен плат.
за шиене е супер лесен и изсъхва много бързо.
май ще да е popeline... Thinking аз трудно се оправям с наименованията и затова ходя да пипам  Mr. Green

при нас откриха нов голям магазин за платове и смятам вторник да ходя. сега покрай diy вълната доста магазини се появиха.

# 258
asyalein, Sterntaler са с евтините платове, но е чак до Кемниц.
Безплатна кройка ли искаш?
Панталон още не съм се престрашила да си шия. Много работа и ако накрая вземе, че не ми пасне на д-то... Аз и в магазините рядко си намирам панталони, които да ми стоят добре, а не е като да имам някаква нестандартна фигура. Наскоро си намерих моите дънки и си купих 3 чифта. Crazy В близките години няма да ми се налага да търся.Party

И аз хич не съм наясно с наименованията на платовете. ooooh!Поплин си мислех, че са разните шарени прескъпи басмички, дето са залели пазара. Поразгледах малко снимки, явно има с най-различно качество...

При нас пък хич няма хубави магазини за платове. В Карщат се намираха прилични до едно време, но смениха концепцията и сега има главно изкуственяци и от скъпите басми. Rolling Eyes

Аз за съжаление няма как да участвам в размяната на платове.

# 259
asyalein, Sterntaler са с евтините платове, но е чак до Кемниц.
Безплатна кройка ли искаш?

да, ако може.
Кемниц на мен ми е още по-далеч... Whistling
тю и на почивка не ходим чак до там...

аз имам един любим къс панталон с ниска талия, но не мога да го закопчея вече  Whistling
сега му свалих уж кройката и направих един пробен от евтин плат, но не стана какъвто исках...

на детето му свалих кройка от един панталон и сега му заспиват нещата. обаче с моите не е точно така. до сега 2-3 пъти пробвам да сваля кройка от любим панталон и резултатът не е добър. Rolling Eyes

# 260
  • FRANCE
Значи не съм само аз с проблеми с панталоните. Още търся перфектния панталон. Дънки вече имам . Само един имам който ми харесва и периодично правя опити за сваляне на кройка. Сега си поръчах пак един плат и ще правя нов опит. Twisted Evil

# 261
Едно питане към по-старшите майстори: за шиене на пола с волани какво е съотношението на дължината на воланите- от най-горния до най-долния? Имам предвид волани зашити един за /под/ друг, а не пришити към някаква основна пола.
Каня се да ползвам плата на стара рокля, била е с 3 вертикални парчета отпред и отзад и за повторна употреба остават ивици с ширина около педя. За малката ще е съвсем достатъчно за 3 волана.

# 262
  • Добрич
Момичета, от зашит панталон точна кройка е налучкване. Ако имате стар панталон, който повече няма да носите, просто го нарежете по страничните ръбове и тогава свалете кройката. Трябва да се предвидят и свивките, ако има такива. За хубавата кройка има значение и формата на тялото, не само мерките - например наличието на корем, увисналото дупе и др. Чаталните извивки трябва да се съобразят с тях.  В готовите кройки обикновено коремът е плосък, а дупето си е на мястото. Grinning Ако платът е трикотажен, ще "влегне" по-лесно.

Всеки волан е по-дълъг от предния.
 1: 1,5 е със съвсем лек, почти незабележим набор.
1: 2 е оптимално като вариант.
1:3 - ще стане с много голям набор.

Можеш да варираш и в др. отнощения между горните , например 1:1,75 и пр.

За платовете - имам два шкафа с нови платове и не знам колко торби с парчета. Някои са 25 годишни. Нямам време да шия, обаче не си ги давам / свидят ми се  Embarassed/.

# 263
Благодаря, Вела. Спомням си, че имаше някакво принципно съотношение, само дето никога не съм знаела какво е то.  bouquet

# 264
  • Добрич
Често съотношението го правя според наличностите. Ако сега купуваш плат, преценяваш количеството, но тъй като имам платове - шия, както ми го позволява парчето.

# 265

Ася моят мъж ми измайстори един Zuschneidetisch

ауу, супер. имаш ли снимка?

Не съм го снимала, но принципно се водихме по това: http://nicibiene.blogspot.de/2015/06/rums-der-kallax-nahtisch-mi … -mannerhilfe.html с тази разлика, че взехме масивен дървен плот от бриколажен магазин. Този, който е ползвала тя, май вече го няма в Икеа, поне аз не можах да го открия.

# 266
Току-що видях следната промоция, валидна само още днес: При поръчка на платове от www.eulenmeisterei.de доставката в цяла Европа е безплатна! Трябва само да се въведе код PORTOFREI

Може да е от интерес за някой тук.

# 267
Да дам отчет: направих воланите според наличните парчета. Ширината им  даде единствена възможност за групиране 1 парче горно 77 см, 2 за средно с обща дължина 175, останалите 3 парчета за най-отдолу с дължина 230. Средното се набра доста, долното- не много, но все пак има набор. Стигнах до подгъва в стил джаста-праста за един следобед, без тропоски на никой етап и набор, разпределен на око. Имам тук-там неточности, но от самолет не се виждат. Оставих набора върху лицевата част на полата и отгоре заших сатенени ивици в подходящ цвят. Стана не перфектно, но задоволително за непрецизния начин на работа и скоростта. Утре остава да зашия ластика и да направя подгъва.
Ако придумам баткото да се занимава с мен, ще го накарам да качи снимка. Благодаря за поощрението и препоръките.

# 268
  • Добрич
ra2,  всичко е добре, когато всички са доволни. А малката госпожица сигурно е най-доволна.

# 269
Татяна, благодаря за снимката, мисля, че на мен подобно нещо не ми трябва, нямам толкова място.
понеже мъжът ми се оплаква, че нямам ред и всичко при мен е Kraut und Rüben, та си мисля, че шкаф е по-добрата идея, зад вратите не се вижда какво има  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт