Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 486
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Asyalein, точно това краче имам. Кусурът му е, че някога платът излиза от бието и трябва да разшиваш. В началото, докато започне да шие където трябва, минават 2-3 см. зашити не точно където искаш. Нервите които скъсваш и времето което прахосваш са много. И когато това стане на нещо отговорно и скъпо, много силно се замисляш, дали да използваш тази базикня отново. Може би с много опити и грешки ще се получат нещата, но аз съм много скептичен. При биетарките на промишлените машини, нещата са коренно различни. Шият без никакви изплювания. При тях се сменят зъбите, крачето и плочката, но резултатът е отличен. Другото което не ми харесва е, че дори да е зашито добре бието, проблем е съединяването на начало и край.  Съединил съм единият раменен шев и бието е зашито. На мястото на съединяване на вторият раменен шев, там на бието, става всичко друго,  но не и фино и красиво. Предпочитам бието да е съединено и вратната извивка да е цяла, а не зашита. Затова зашивам бието с оверлога и след това с украсителен двоен шев с двойната игла. А тази голямата фуния я закрепям с хартиено тиксо. Смешно, но ефективно.

# 526
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Asyalein, точно това краче имам. Кусурът му е, че някога платът излиза от бието и трябва да разшиваш.

аха, на едно показно видео видях как в началото не беше зашито...

едно време дядо ми беше направил такова приспособление за баба, трябва д апитам дали още съществува... newsm78

# 527
  • Пловдив
Здравейте момичета, подсетена от разговора ви за диетата, да ви питам. Малкия имаше едно юрганче, което вече се къса по краищата, иначе си е здраво. И не дава дума да се каже, да се сменя юргана, да се купува нов, а този да го хвърлим. Та-търся нещо като широко бие, но памучно, и да го пришия по  ще се получи нещо като окайчванията на идеалата. Виждала съм такива, неверни, но от изкуствена материя и широки някъде сантиметър. На мен ми трябва поне 4 см.широко да е.

# 528
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
от Пловдив ли си?
на Отец Паисий има едно малко магазинче с богат избор на биета, ленти и подобни.

иначе можеш и сама да си отрежеш веревна лента и да поръбиш одеалцето...

# 529
elektrichar, благодаря! На моята машина има дупки за закрепване на такива джаджи и не би трябвало това да е проблем.
Хехе... ще си купя 2-3 фунии от БГ вместо само една тук.Party

mama mariana, много се смях с тази "диета". Laughing

# 530
  • FRANCE
Запалихте ме с фуниите? В аксиома има ли ги? Само поръчка по интернет ли? Електричар благодаря. В бг съм и ще се запасявам. Някой може ли да ми обясни къде точно е аксиома хоби? Благодаря

# 531
  • sofia
Фуниите, които е показал Електричар са за професионални машини и не се предлагат от Аксиома.
В Аксиома има онова краче, което си споделихме, че не е особено функционално. Както каза електричар, не захваща добре в началото и се сетих, че се случвало и да изпуска фунията и да не подгъва бието.

Ето карта с местонахождението.

# 532
  • София
По повод иглите-Орган определно стават за Бернина(Бернет) не си следвало да се измъкват, плоското назад. Аз съм доволна от тях .По повод кроенето-аз кроя на пода в/у килим

# 533
  • София
Изома-за Лучника не ти трябва краче за оверлочен бод-той няма такъв и крачето дублира просто това за зигзага Simple Smile

# 534
  • София
 Mr. Green
 Девойки ( и младежи) някои изказвания са странни-да ме прощавате.
Крачетата  показани не са идентични крачетата и вършат различн и неща.От Аксиома е за малък подгъв, краче с фуния доколкото си спомням също има в АКСИОМА- не са идентични крачетата и вършат различни неща. Крачето за двоен транспорт е за ТЕЖКИ материи или дебели неща-сандвич на пача примертно, не е за вискоза.Крачетата не са чак такава скъпотия, за да не си позволи човек да си купи такива за модела и освен това се продават преходници. За девойките от София-или Аксиома или в завод Витоша, вероятно и на Графа-всеки може да им даде инфо.За чужбина не  знам Simple Smile
 Иглите Орган са абсолютно подходящи за Бернини-съответно има разлика м/у иглите за домашни машини и за професионални, и има значение на коя страна е иглата. Игли за трико напоследък са жълти, или червени/
 Имаше питане за обратния ход-е на много машини се задържа бутон или лостче с ръка докато работи обратния ход, въобще не е нещо необичайно
За лигави материи помага колосване

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 18:30 от lluna

# 535
  • FRANCE
Веси благодаря. В аксиомата намерих едни фунии но вече не говолим за същата цена. Вече съвсем се обърках http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category16/product6063.html

# 536
  • София
Мадаме-вероятно са за покривна професионална машина:) Ако има телефон се чуйте-в Аксиома са доста любезни , ще обяснят всичко.
Виж това по-скоро
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category21/product5563.html

фуния

http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category21/product5564.html
  фин подгъв

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 18:50 от lluna

# 537
Момичета, здравейте! Утре ще ходя до Аксиома на "Янко Сакъзов" 36, но къде можем да паркираме? Има ли паркинг на близо, или някой от големите магазини, чиито паркинг да ползваме? Не съм много по темата, но няма кой да питам  Blush

# 538
  • FRANCE
lluna благодаря. Ще им звънна, харесах си и много крачета и игли там.
И Едно може би малко глупаво въпросче, на някои дрехи има като декоративен шев един бод който наподобява обикновенна тропоска (с контрастен конец). Това дали има начин да се шие с машина? Благодаря

# 539
  • sofia
Момичета, здравейте! Утре ще ходя до Аксиома на "Янко Сакъзов" 36, но къде можем да паркираме? Има ли паркинг на близо, или някой от големите магазини, чиито паркинг да ползваме? Не съм много по темата, но няма кой да питам  Blush

Бул. "Янко Сакъзов" е в зелена зона за паркиране.

Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт