Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 486
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Имам и краче за фин подгъв, и фуния. С крачето за фин подгъв не се спогодих няколкото пъти когато го пробвах. От фунията също не съм очарована. Докато сменям крачета, изпускам няколко пъти бието, разпарям и се ядосвам, за същото време ще си набода бието с карфици и ще го мина чудесно по класическия начин първо от едната, а после от другата страна. Така ми е по-лесно. Вероятно е въпрос на време и усилие докато свикна с фунията, но засега съм я оставила настрана  Peace

# 541
  • София
На Янко Сакъзов е зелена зона-паркира се с талон или смс.На Силистра 6-има паркингче точно зад магазина.
Декоративен шев като прапоска може да се направи със декоративен конец, максимална дължина на бода и долен обикновен

# 542
  • София
Аз днес се сподобих с фунии за бие, за да не карам с губерката , но не са за машина, а тези дет е показала ВЕси. Общо всето са си глезотийка.Инак и аз шия бие по класическия начин, като ако искам да ми е перфектно-втората страна шия на ръка

# 543
Аз лично не съм се объркала кое краче/фуния за какво е. Simple Smile Показаната от madame фуния е оригиналната за моята покривна машина (не е професионална), но на мен лично ми е много скъпа и затова гледам "фалшивите". Wink

Сега и аз се сетих, че преди време бях пробвала да колосвам платовете с едно специално за гладене. Ми не ми помагаше много. Тогава се опитвах да зачиствам трико с оверлочния бод на обикновената машина... мъка си беше. Но ще го имам предвид при шиенето на лигави платове.

# 544
Благодаря много! Значи може да се спре на подходящо място и да се изпрати смс и готово.
Аз не съм много по хваленето какви ги върша, а и дрехи нещо не ми харесва да шия. Но може и да се амбицирам от утрешната покупка...
За тази вечер съм решила да си ушия чорапки за балеринки или както там се водят. За целта ще ползвам готови къси чорапи за маратонки, само ще ги изрежа по плитко. Писна ми за едно обуване да ги късам купешките.  Rolling Eyes

# 545
  • София
The Mum -Може ли снимка на готовите терлички-нещо не си ги представям ?
Синьо-нищо лично и конкретно  към никого, но някои постове са както казах странни. Не ми се връща да цитирам .
 Във фейса в групата за пчуърк се коментираше колосването-при мен даде 100 % резултат.

# 546
The Mum -Може ли снимка на готовите терлички-нещо не си ги представям ?
Да, разбира се. То и аз не знам как ще станат, но ще жертвам един чифт. Ако станат добре, ще направя още, ако не, здраве да е.

# 547
  • София
The MUM- значи чакам да видя :0 , може и аз да се  поробвам

# 548
Мдам, така стана, 'щото всеки си говори за това, което него го интересува. Laughing

Аз ето с такова колосвах. Питах Google с какво друго се колосва и гледам картофи, желатин, захар, брашно...

# 549
  • София
Аз с домашна кола и с ц200

# 550
Нещо такова Grinning
Само че ще си седя на тропоска до утре, мъжо заспа, а машината ми е в спалнята.

# 551
  • sofia
Веси благодаря. В аксиомата намерих едни фунии но вече не говолим за същата цена. Вече съвсем се обърках http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category16/product6063.html
Тази не съм я видяла, но с подобна цена...ми те да шият с нея  Mr. Green
Аз коментирах тези, които е показал електричар и те са за професионални машини, и явно могат да се ползват и за битовите.
И за да е пълно объркването: след кратка справка в гугъл установих, че за всеки вид професионална машина си има по няколко вида фунии. За съжаление няма картинки само списък. http://di-si-korect.com/two/index.php/produkti/79-about/87-konstumativi.
Иначе сайта, който показа електричар е с най-много картинки и описания http://antexbg.com/categories.php?CategoryID=9

По спомен от краткото ми висене в шивашки цехове преди години, техниците отделяха най-много време на покривните и биетарките. Егати капризните машини. И там имаше изпуснати биета.

ПП: Луничке, не си чела задълбочено дискусията за фуниите  Wink
Мадаме-вероятно са за покривна професионална машина:) Ако има телефон се чуйте-в Аксиома са доста любезни , ще обяснят всичко.
Виж това по-скоро
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category21/product5563.html

фуния

http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category21/product5564.html
  фин подгъв
И двете не са удобни за ползване, както се установи.

И Едно може би малко глупаво въпросче, на някои дрехи има като декоративен шев един бод който наподобява обикновенна тропоска (с контрастен конец). Това дали има начин да се шие с машина? Благодаря
Значиии, и за тоз шев си има отделна машина. Mr. Green Гадно е, знам, и на мен много ми харесва. Няма как да стане на нашите машини.
Да не съм голословна http://antexbg.com/product.php?ProductID=1945

# 552
  • FRANCE
Много благодаря за подробните обяснения. Аз имам Жаном коверлог 1000 и за нея гледах за фунията но не ми харесват цените на фуниите за модела. Те почти на цената на машината.
Жалко за моя бод тропоска. Подозирах че няма да стане. Жалко не мога да имам всички машини  Mr. Green

# 553
  • София
Веси-четох я дискусията Simple Smile ма не съм съгласна  с някои мнения Simple Smile, друг е въпроса , че и аз не съм се справила досега ни с фунията, ни с крачето за фин подгъв , така че не мога да съм компетентна Simple Smile
 Купих си лули (неясно защо, ма винаги съм искала ) и сега ще се пробвам с тях Simple Smile.И карче за набор , което също не знам дали ще ползвам, но ме изкефи максимално

# 554
  • sofia
Крачето за фин подгъв изпуска подгъва, когато има съединителен шев. Освен за чаршафи, за друго не се сещам да става. И пак началното започване и оформянето на ъглите е куцо.
Крачето за набор набира само по един определен начин. Ако искаш по-гъст набор - не става. Точно веднъж съм го ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт