Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 971
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Баба ми навремето пазеше кройки те под килима, в стая, в която много не се влиза.
Моите са сгънати, закарфичвам ги за плата и режа директно.  Ако се налагат корекции - директно върху плата и режа. Кроенето ми е най- досадно.

# 436
  • sofia
asyalein правилно си разбрала ,не мога да видя къде са файловете за кройките. Embarassed

Ето това например https://www.pinterest.com/pin/452822937512231851/
Къде са файловете,нещо не вдявам? Embarassed
Няма такива. Това е просто снимка с онагледяване. Като отидеш на сайта, от който е "закачена" снимката се разбира, че всъщност са обяснения за построяване на кройка.
За да намериш сайтове с безплатни кройки за сваляне може да пуснеш търсене free patterns или бесплатные выкройки.

# 437

Bertichka, днешните внучки и звуци издавали, ужас. Laughing Ние се отървахме само с няколко подарени пищящи играчки (пожарни/линейки/полицейски коли). Аз обаче си имам копче в главата и мога да не чувам никакви неприятни шумове. Mr. Green
Ако знаеш как хубаво гука, и пие вода от шишето. Най-послушното внуче!
"Баба" ще ѝ ушие най-хубавите дрешки   newsm68
Малко ще загатна какво правих напоследък, но повече снимки ще пусна по натам.

И да ви попитам - как да накарам машината да шие конец за дънки? Горния конец върви добре, обаче навия ли на калерчето същия дебел конец и става ужас ooooh! Почва да набира долния и нямам идея къде греша. Затова като подгъвам дънки на калерчето слагам по-тънък конец иначе нищо не става  Sad
Как да я настроя да върви с дебел конец и отгоре и на калерчето?

# 438
  • София
Bertichka- това е начина  с домашна машина Simple Smile , особено с новите модели

# 439
  • FRANCE
Иглата ти за дебел плат и конец ли ти е? Преди със Сингера сега и с Жанома не съм имала проблеми. Бодовете по дълги. Евентуално с друг дебел конец пробва ли. Някой ми набират други не. Редовно шия подгъви на дънки. И последно за което се сещам натиска на  крачето, трябва да е по голям за дебели платове. Дано стане

# 440
Игла 100 за дънки, почти максимален натиск на крачето, и машината е набор Лучник  Mr. Green
Не се получава и това е.
Единствено с тънък на калерчето, иначе не. И много ме е яд, защото имам хубави дебели конци, а така не мога да ги позлвам качествено ooooh!

# 441
  • FRANCE
Жалко че не се получава 😕

# 442
Здравей, Bertichka! За да има балансиран шев с дебел конец отгоре и отдолу, трябва да се настрои стегнатостта на совалката. В момента настройваш опънът на иглата, но опъна на совалката е настроен за тънък конец. За да настроиш совалката на дебел конец трябва да отпуснеш болтчето на совалката. Навий пълно калерче с дебел конец! Развий малко от конеца, така, че да е в средата на калерчето! Вдени конеца в совалката! Развий малко по-малко от един оборот на болтчето с най-малката отвертка! Хвани конеца и пусни совалката да виси! Вдигни рязко нагоре ръката си, но не повече от 10 см.! Трябва да се отпусне конец от 3 до 5 см. Развивай и ли завивай болтчето докато постигнеш това! Преди да направиш тази процедура, виж сега с тънкият конец, колко се отпуска по същия начин. След като шиеш с дебелият конец, трябва да настроиш совалката пак на тънък конец! Ако се страхуваш, че ще развалиш настройката на совалката, запомни колко си развивала болтчето, за да му върнеш старата настройка! Ако се обърка нещо ще помагам. Пиши какъв е резултатът!

# 443
Здравей, Bertichka! За да има балансиран шев с дебел конец отгоре и отдолу, трябва да се настрои стегнатостта на совалката. В момента настройваш опънът на иглата, но опъна на совалката е настроен за тънък конец. За да настроиш совалката на дебел конец трябва да отпуснеш болтчето на совалката. Навий пълно калерче с дебел конец! Развий малко от конеца, така, че да е в средата на калерчето! Вдени конеца в совалката! Развий малко по-малко от един оборот на болтчето с най-малката отвертка! Хвани конеца и пусни совалката да виси! Вдигни рязко нагоре ръката си, но не повече от 10 см.! Трябва да се отпусне конец от 3 до 5 см. Развивай и ли завивай болтчето докато постигнеш това! Преди да направиш тази процедура, виж сега с тънкият конец, колко се отпуска по същия начин. След като шиеш с дебелият конец, трябва да настроиш совалката пак на тънък конец! Ако се страхуваш, че ще развалиш настройката на совалката, запомни колко си развивала болтчето, за да му върнеш старата настройка! Ако се обърка нещо ще помагам. Пиши какъв е резултатът!

Благодаря за ценния трик! Не го знаех.
Иначе аз винаги настройвам и болтчето на калерчето, но нещо не ми се получаваше. Следвах принципа - годния и долния конец да имат еднакъв опън, но не помогна. Получаваше се мааааааалко по-добре, когато опъна повече горния, но ще пробвам и този твоя трик  bouquet
Ще пиша като мога, че днес няма да имам възможност да шия Peace

# 444
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и аз благодаря за обяснението за долния конец.

вчера си сортирах кройките и ги наредих в папка.  Mr. Green
уших и два панталона за детето.

сега свалих кройка за един друг, но както винаги съм в голяма чуденка как се прави джобът. понеже всичко е обяснено с думи, а аз възприемам по-скоро визуално, отколкото вербално, та ми е голям проблем.
ако някой може да ми каже как се нарича подобен тип джоб или да ми обясни как да направя дупката за пъхане на ръката, ще съм му благодарна.

# 445
Paspeltasche е на немски и в по-стар брой на списанието намерих скица как се шие.  Peace

# 446
Paspeltasche скоро правих и се шиеше парчето, а после се режеше. а това са две парчета... newsm78
в кой брой го намери?

# 447
Ще трябва да ровя, стар беше, от 2010 или по-рано.

# 448
Ще трябва да ровя, стар беше, от 2010 или по-рано.

ааа ок, нямам от тогава. ще потърся в нета видео.
с думи е обяснено и в моят брой, но аз не схващам Twisted Evil

# 449
  • София
шлиц по моему се нарича. ще се опитам аз да обясня. зашива се 4 за 5 . после 4 за панталона и се "обръща". после 4, 5 и панталона в страничния шев .
 така  https://www.youtube.com/watch?v=neKTZskujmE

Общи условия

Активация на акаунт