Първи клас - тема 6

• 86 032
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря! bouquet
На 18.05 е първата матура. Сподели после за тоя електрически гребен, надявам се да не ми трябва повече да знам, ама знае ли човек?

# 376
И за мен учебната година мина много леко и неусетно. Децата си учеха спокойно и без излишни напрягания. Снощи случайно разбрах, как моята на сила се опитва да си развали очите и много й се накарах.

Тъй като в къщи нищо не пишем, всичко се случва в училище, така и не знаех, че тя си ляга върху тетрадката и така пише. Снощи й направих мини диктовка на някои думи, които видях че е сбъркала в клас, а й тъкмо е свършила тетрадка, и има три реда не доизписани, та така. В началото си помислих, че ляга така защото е изморена, но после като разбрах че така си пише и в клас и ...  Rage Питах я и другите деца ли така пишат в клас!? Някоя госпожа не й ли е правила забележка!? Та така. Мисля че я убедих каква трябва да й е стойката при писане и защо другата е безкрайно неподходяща. Малко късно, но все пак преди да се е случила белята. Та все пак съм на време. Сега малко съжалявам, че не обърнах внимание на това още в началото на годината, когато друга майка сподели във форума ни за подобен проблем с нейното дете.  doh

# 377
  • София
Сподели после за тоя електрически гребен, надявам се да не ми трябва повече да знам, ама знае ли човек?
И аз много се надявам, но изобщо не разчитам на надежди, затова поръчах гребена.
За този става въпрос.
Мисля, че дъщеря ми няма вече гниди и ако е така няма да мога да дам отзиви на тоя етап.  Wink Още чакам гребена.

# 378
  • Варна
Раздаването на свидетелствата при нас ще е на 24.05. в училище.

Я да ви питам, ще събирате ли пари за подаръци на учителите? Ако да - до каква сума? И въобще интересно ми е каква е практиката в други училища.

# 379
Зависи от общественото мнение и дали снобарите всред родителите са взели надмощие като по-гласовити и с апломб.  Laughing

# 380
  • Разпиляна във въображението
То накрая на годината вече, но ви изпуснах Laughing

# 381
  • София
Я да ви питам, ще събирате ли пари за подаръци на учителите? Ако да - до каква сума? И въобще интересно ми е каква е практиката в други училища.
За 8-ми март събрахме 300 лв. За края на учебната година сигурно ще са с още една нула отзад.
Просто не ми се коментира, защото ще се изпусна с епитетите.

# 382
Направо се прекалява с тези подаръци. То за празника на цифрите, то за Коледа, за 8 март /там уж общ букет от всички, накрая някои са носили и отделно и едва ли не моето не подари нищо, да не говорим, че пари от целия клас никога не могат да се съберат/, сега за празника на буквите пак опитаха да повдигнат  въпроса за подарък, но отказахме, края на учебната година идва, сигурно и за тогава ще мъчат. ooooh! Живот и здраве за догодина не смятам да се включвам в общи инициативи. По една китка при повод и толкоз. Crossing Arms
Честно казано нямам търпение да свърша учебната година. Колкото нерви изхабих, ми стига и за следващите три. Whistling

# 383
  • Разпиляна във въображението
Леле, какви са тези суми ooooh!

# 384
  • около Варна
И за нас годината измина неусетно, дъщеря ми е щастлива в училище, това ми стига. При нас свидетелствата се раздават на 24 май,винаги е бил неучебен,но присъствен. С въшките се боря още, все намирам по нещо скрито. Подаръци едва ли ще правим, всички деца носят цветя обикновено. До тук само за 8 март имаше събиране на пари,купиха цветя и бижута,тъпото е,че децата отделно пак носили букети да подарят,а пък моята дъщеря не и малко ми се разсърди.
Най-големият ми проблем сега е,че ни препоръчаха махане на третата сливиците, а мен така ме е страх.
Забелязвам, че много от наборите на дъщеря ми вече са доста самостоятелни, живеем в малък град сравнително спокоен, децата излизат сами, карат колелета из улиците. Аз не мога да надмогна страховете си, дори до отсрещния магазин, ако я изпратя, стоя на прозореца да я гледам.

# 385
....2. има правописна грешка, която сигурно не е само една - проверявах думата "именик" за човек, който има имен ден. Там е написана с две НН-та, а всъщност така изписана думата има друго значение.....

Този речник е издаден през 94г., а правописната "реформа" е от 2012г. Преди това нормата и за празнуващ имен ден, и за сборник с имена беше с двойно Н. Както и нормата при дублетните "четиридесет" и "четирийсет", за разлика от сега, когато са "четиридесет" и "четиресет", с препоръка за второто, например.

Именно! Децата учат едно, а проверяват по друго.

# 386
  • Пловдив
Ние не сме събирали пари за подаръци. Всеки решава какво и кога да подари на учителките  Peace
Тук като чета има майки-учителки. Как възприемате подаръците от учениците? Не мога да повярвам, че подарявайки нещо, родителите очакват по-специално отношение към детето. Или пък ако учителката не получи цвете от някое дете, то ще бъде отхвърлено и лишено от внимание.
Другата седмица ще имаме родителска среща. Ще се обсъждат тестовете за края на учебната година, задачите за през лятната ваканция и помагалата за втори клас  Crazy  Кога си мина това време   Simple Smile

# 387
  • около Варна
Аз съм учителка, живеем в провинцията, тук хората нямат големи възможности. Ако събираме по 15 лв. за еднодневна екскурзия, обявяваме 2 месеца предварително, за родителите си е разход. В този ред на мисли за 13 години не съм получавала подаръци,които да ме карат да се чувствам неудобно. Цветя или сувенирче от магазина за левче, радвам ме тези жестове,не защото имат стойност, а защото знам, че са от сърце и са израз на благодарност. Ако получа подарък за 100 лв. примерно ще ми е неудобно да го приема.

# 388
А, 100! дребна сума, презрително отношение от снобарките. Laughing Събираха се  за баткото по едно време 30 деца х20 лв=600 ooooh! Така и не разбрах какво купиха, не ме интересуваше особено. Спрягаше се компютър, златни бижута, повече не знам. Казах им, че съм на друго мнение, дадох ги, но ми остана гаден вкус в устата. Основно от погледа, с който ме удостоиха като им го казвах.
Сякаш отношение и благодарност се мерят в пари.

# 389
Не сме събирали пари за подаръци, и въобще не е нормално това да се подаряват неща на учителите. Вие получавате ли подаръци за това, че сте си свършили работата? Не, нали?

Общи условия

Активация на акаунт