Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 35

• 112 908
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Аз мажа дължините и краищата с масла преди миене на косата и стоя няколко часа, ако въпросът е към мен.  Peace 10 мл, айде не за 1, но за 2-3 пъти ще ми заминат. Не омазнявам до степен да потече.
А защо не ги използваш след миене, така ще е по- икономично.  Thinking
Не успявам да разпределя равномерно по цялата коса и става гадно.

# 511
Привет! Може ли някой да ми каже, защо на всички кремове за лице, има написано "Да не се използва за зоната около очите"? Аз редовно нарушавам това правило и освен ефект, по никакъв начин не ми е навредило, а... може би греша? newsm78

# 512
  • ❌❌❌
Веднага ти отговарям, щото съм много любезен човек! Mr. Green Имам супер чувствителни очи... явно (не го осъзнавах до скоро) и като си сложа кремче в зоната около очите, дори да няма досег с тях, почва яко рев. Околоочните кремове са друга работа, но на мен и те не ми влияят много ОК.

По темата - не харесвам продуктите на IMPALA, но онзи ден случайно намерих своя цвят (много трудно си харесвам червила). Номерът е 37.

Не знам за вас, но аз съм минималист и хич не обичам изрисувани лица и тежък грим, промискуитетно ми идва (за дневен грим говоря, разбира се). Освен ако не е нещо арт, тогава си ми харесва. Flutter Та, за избор на червило преди време бях гледала някакво предаване и един професионален гримьор обясняваше, че правилният цвят червило се избира като си обърнеш устните и видиш цвета им от вътрешната страна. 1-2 тона надолу или нагоре е идеалният избор (така каза Laughing). Така процедирам и аз и смея да твърдя, че чичакът се оказа прав. Flutter

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 14:39 от Фаина

# 513
Веднага ти отговарям, щото съм много любезен човек! Mr. Green Имам супер чувствителни очи... явно (не го осъзнавах до скоро) и като си сложа кремче в зоната около очите, дори да няма досег с тях, почва яко рев. Околоочните кремове са друга работа, но на мен и те не ми влияят много ОК.
Същата съм. Дори домашният дегримьор с розова вода и жожоба ме разплаква за поне 2 часа, същото е и с всички бебешки шампоани, които пробвам за миене на лицето. Понякога дори само наплискването с топла вода прави очите ми червени като на дърт пияница. Laughing

# 514
Благодаря за бързия отговор, наистина си много любезна!  Laughing Обаче след като при мен е ОК, защо да не си продължавам така?! Наистина ми е интересно какво толкова съдържат околоочните кремчета, та са в пъти по-скъпи от дневните и нощни, примерно... Преди години, когато бях на 25-27 години съм ползвала няколко такива /околоочни/, но по никакъв начин не са ме впечатлявали.  Wink

# 515
  • Стара Загора
Интересно. Казваш няколко пъти по-скъпи от дневните? Кой например?

Мисля че Di вчера направи един добър коментар и отговори на въпроса ти. Rolling Eyes
Но пък щом казваш, че за теб е безмислено да ползваш отделно крем за в зоната около очите, мажи се с един. Всеки носи глава на раменете си и преценя кое е добре за него. Peace Щом досега си процедирала така, какво би те накарало да промениш рутината?

# 516
  • ❌❌❌
cabochard, да ти кажа честно аз съм още младо яре и хич не ми е до околоочни контури и т.н. (разбира се, че ми е! правя се тука на интересна... Mr. Green) По лични впечатления съм се убедила - най-добрият anti-aging способ за мен си остава масажът. Peace Виждала съм моя близка позната (вече е пенсионерка, но допреди 10-тина години беше професионална козметичка) да оправя състарени лица и белези от акне именно с масаж. От нея знам, че движенията са най-важни, т.е. масажът трябва да се изпълнява правилно, защото обратни движения могат да доведат до нежелания ефект. Peace
Аз почти всеки ден си мия лицето с утайка от кафе (действа ми чудесно) и вечер преди да легна си правя масаж на лицето с арганово масло. Преди го правих с кокосово, тъй като съм със суха кожа, а кокосовото масло е перфектно за суха кожа, но яко запушва порите. (полезна информация) Бадемовото масло има anti-aging ефект, но и то запушва порите (далеч по-малко от кокосовото, разбира се).

REAL_WOMAN, същият цирк! Laughing Дори понякога само от водата (след къпане) очите ми са #Crazy Mr. Green Ко да прайм... Simple Smile

# 517
Балсамът за след бръснене на Нивеа не мирише ли много силно?

# 518
  • София
Балсамът за след бръснене на Нивеа не мирише ли много силно?

Мирише на мъжки парфюм. За мен е средно силно, но не е нищо натрапливо Simple Smile

# 519
Благодаря! Simple Smile Искам да си го купя, но не ща да мириша на околните и затова май ще пропусна.

# 520
И аз съм привлчечена от цените и големите разфасовки на мъжките хидратиращи продукти за лице. Още повече, че ги дават много подходящи за мазна кожа. Но на ММ едва ли ще му е приятно да му мириша на мъж.  Laughing Това ме спира. А и както казва Свежина, то и на околните ще ухае на бръснарски продукти.  Laughing Laughing

# 521
cabochard, да ти кажа честно аз съм още младо яре и хич не ми е до околоочни контури и т.н. (разбира се, че ми е! правя се тука на интересна... Mr. Green) По лични впечатления съм се убедила - най-добрият anti-aging способ за мен си остава масажът. Peace Виждала съм моя близка позната (вече е пенсионерка, но допреди 10-тина години беше професионална козметичка) да оправя състарени лица и белези от акне именно с масаж. От нея знам, че движенията са най-важни, т.е. масажът трябва да се изпълнява правилно, защото обратни движения могат да доведат до нежелания ефект. Peace
Аз почти всеки ден си мия лицето с утайка от кафе (действа ми чудесно) и вечер преди да легна си правя масаж на лицето с арганово масло. Преди го правих с кокосово, тъй като съм със суха кожа, а кокосовото масло е перфектно за суха кожа, но яко запушва порите. (полезна информация) Бадемовото масло има

anti-aging ефект, но и то запушва порите (далеч по-малко от кокосовото, разбира се).

Благодаря, Фаина, ще си "крадна" от теб идеята и ще пробвам с утайка от кафе, иначе за масажите /не само на лице/ съм напълно съгласна с теб, "младото яре"  Laughing Hug

REAL_WOMAN, същият цирк! Laughing Дори понякога само от водата (след къпане) очите ми са #Crazy Mr. Green Ко да прайм... Simple Smile

# 522
  • София
Най-добре вземете малката разфасовка и пробвайте. И в ДМ и в Лили ги има, по около 1.60 - 2 лв., 30 мл. Simple Smile

# 523
Давам пример - повечето околоочни съдържат пептиди и медицински комплекси, които действат дрениращо на кожата около очите. Тъмните кръгове се образуват заради хемоглобина, заедно с билирубина и желязото в кръвта - върху това нормален крем за лице няма как да подейства. По същият начин някои пептиди действат върху производството на колаген и ХК. Също така тя е най-тънката зона на кожата, най-бързо и лесно старее, изсушава се и т.н. - нуждите й са други, в предвид плътността, затова е необходим специален продукт (защо не си мажете лицето с крем за крака? и това ли е маркетингов трик?). Ако нямате проблеми със зоната, каквото вероятно ще кажете като аргумент в своя защита, между кремовете има разлика - съставки, формула, поносимост - всичко е съобразено. Ако си мислите, че няма разлика и е маркетинг трик - мажете се с Нивейката и след няколко годинкии съм сигурна, че ще пишете в темата за естетичните процедури да питате с какво може да запълните бръчките  Peace Както Ивчето каза, околоочната зона е първата, за която трябва да започнем да се грижим, още в ранни години - това, че няма проблем все още, е даже още по-показателно, че трябва да използваме продукт, тъй като появи ли се, вече ще е късно  Peace
И не знам дали сте забелязали, но на повечето кремове за лице изрично е написано да се не използва околоо очите, което с право е така, но не ми се навлиза в излишни подробности (не е свързано само с поносимостта на съставките, както се каза)

# 524
Интересно. Казваш няколко пъти по-скъпи от дневните? Кой например?

Мисля че Di вчера направи един добър коментар и отговори на въпроса ти. Rolling Eyes
Но пък щом казваш, че за теб е безмислено да ползваш отделно крем за в зоната около очите, мажи се с един. Всеки носи глава на раменете си и преценя кое е добре за него. Peace Щом досега си процедирала така, какво би те накарало да промениш рутината?
Говоря за дрогерийните кремове - в момента ползвам един на "Хималая" /с домати и жасмин май беше/, един на "Регал" /с хиалуронова киселина/ и един на Л'ореал /Нутриголд/. Всички са нощни.
Бях скептично настроена към Хималая, но забелязвам, че ми действа много добре, а и ми става някак хубаво и приятно... мислех, че е внушение, но не е.  Peace
Имам предвид факта, че околоочните са в най-добрия случай около 10-12 лв. за 15 мл, а нощните, които ползвам са около 9 лв. за 40 /Хималая/-50 мл, само Л'ореал е 15, но също 50 мл.

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 15:47 от cabochard

Общи условия

Активация на акаунт