Отговори
# 555
Привет,момичета!От вчера не мога да ви изчета Simple SmileВанини,Ч.Р.Д.да си жива и здрава и много щастлива!И аз бях на отворени врати днес,и сьм впечатлена от хигиената и вниманието.Много изчерпателна информация,засягаща всичко от раждането,кьрменето и изписването.Като гледах и слушах бебоците,ми се прииска да сьм родила вече.Но,като се пребрах в кьщи,ми мина зора Simple SmileЧакам с нетьрпение да се сьмне,да закусим с ММ,и да отидем на черква.Искам да ми прочетат молитва за по-леко раждане.А след това ще започваме с ремонта на стаята ни.Живеем в двустаен апартамент.В спалнята е каката.Ние сме в хола,и половината ни е спалня.Т.е.стаята е доволно голяма.Добра физарядка ще си направим с бебка.Ще я уча на труд от утробата още,хихи...Вчера купихме тапетите.От месеци им обяснявам,как ще са шарени и незнам си какви...И точно днес,когато бях толкова разсеяна от посещението в болницата,се вьзползваха от това.В магазина ММ и детето избираха тапетите,аз само казвах-добре.Бях се залепила за едни шарени пеперудки,но докато се усетя,в количката имаше чисто бели тапети(релефна щампа на пеперуди,но бели).И за стената сьс секцията-имитация на камьни.За камьните бяхме коментирали и преди,но белите тапети ги отхвьрлях категорично.Ще трябва да си нарисувам картини,за да избегна болничната обстановка в бяло,хихи...Казах им,че бялата стая ще ми е подтискаща,и ми предложиха това решение.От кьдето и да го погледна,ме надхитриха WinkОт днес ММ е отпуска цяла седмица.Добре ще му я упльтня сьс задачки,ще е доволен WinkИма да се оплаква с месеци после.Хубавото му е,че мрьнка,но вьрши всичко,което сьм му казала,че трябва да се свьрши.Забелязах,че има включване от още момичета с бабки-разбойнички Simple Smile )))Не им се врьзвайте,това им е радоста в живота.Моята баба сьс сьветите вчера ми сьобщи,че ако била на мое място,щяла да си облича на детето гащички и да му слага тензухени парченца.Преди беше за стягането с пелени,но като и казах,че сьм дала пари за дрешки,мина на метода с тензухените парченца,вместо памперс.Добое е,че ми дава сьвети по GSMа Simple SmileОтракана е нищо,че е на 83 год.Мобилна и заредена,като автомат сьс сьвети.Аз и казах,че заради тези тензухени парченца и прането им я болят рьцете.Обаче и тя хитра,каза че сега ни пере пералнята,да не си мисля рьцете,хихи...Живи и здрави,ще и дам вьзможност да смени памперс.Ще види,колко е лесно и практично и за бебето и за майката.Имам и още една баба(на майка ми майката),но тя е пас за всичко.Казва,че не разбира от бебета.Признва си,че предимно дядо си е гледал децата.Нито дава сьвети,нито се вьлнува,хахаха...Има и такива бабки.Само гледа бебето от далече и му се радва.То е от ясно по-ясно,че всяка майка ще си гледа бебето по собствено усещане и преценка.Затова отрицателните емоций от многото разбирачи и сьветници е добре да минат през"обработка"и да ги превьрнем в положителни.А за черните мисли,които звучат,като клетви(че детето щяло да е еди какво си),не си заслужава и да се допускат до ушите,камоли да се обработват в положителни.Гледайте си здравето и бебетата и хич да не ви пука за отрицателните герой около вас Simple SmileАз ги лекувам с усмивка и много хумор тези отрицателни човеци,които се опитват да ме сдухат.Не визирам само баби а и приятелки,колежки.Винаги се намира някоя завистлива особа.Като се усмихнеш насреща и,чак се усеща,че се гьрчи от яд Simple Smile ))Ще се пробвам да се успивам пак,да имам пресни сили сутринта.  bouquet

# 556
Привет Simple Smile

Гледахте ли за удобни столове за кърмене?

Някой ще ползва ли хомеопатия преди раждането, за обезболяване, или да е чувал за коментари от майчета, които са ползвали?

# 557
Здравейте!  Hug Малко да побутна темата... Къде сте се изпокрили всички? newsm78
Аз днес имам прекрасно настроение , много ми е хубаво някакво , сигурно заради слънчевото временце .
Аз вчера си поръчах  една туника/ рокля  дънкова   спортно елегантна и утре ще дойде.. Та ще съм с нея на изписването  и отдолу с клин. И ще ги наглася в един сак , заедно с пресата и громовете и мъжа ми да ми ги донесе  предния ден преди изписването  Laughing Кой  знае  сигурно ще ми е само до преса  ама хайде  Mr. Green Поръчала съм му  и да поръча торта за изписването показала съм му снимка каква да е и  съм сигурна  на 99,9 процента , че ще я обърка , ама здраве да е .
Бебка ритка , обаче не както преди , ами все едно се протяга , опъва ме от време на време Simple Smile  Дали е нормално  в 35 седмица съм   newsm78

# 558
Denitsa90, и аз питах за хомеопатията?  Simple Smile Взела съм си Арника 30ch и 200ch за след раждането по препоръка на хомеопатичката. Една позната, която роди миналата седмица ми препоръча Калоуфилум 5ch, което е пила преди раждането за по-лесно разкритие. Започнала е приема седмица преди термина.

За столове за кърмене не съм гледала. С предната бременност ми беше необходима единствено възглавницата за бременни, която правеше всеки стол удобен за кърмене  Laughing

Тази тема за бабите - радвам се, че се поизчерпа.  Peace Едно време така за свекървите се е говорило, а сега явно за бабите.  Rolling Eyes Вярвам, че човек избира какво да вижда и как това да го накара да се чувства.

Snowche, сигурно ще бъдете прекрасни мартенички. Ще показваш ли после снимки  Grinning

# 559
И аз съм в супер настроение.  Sunglasses
След малко отивам да видя на живо количката, която си харесах. Страшно съм ентусиазирана. Отзад се закача тротинетка и мога да си фуча с нея  Laughing
Вижте я тук: https://m.youtube.com/watch?v=BYxL-62mKyc
Вкъщи е хаос, но гледам да не се уморявам.
Някой ползвал ли е domestina за почистване вкъщи, за да каже как е?

# 560
Момичета кога се дава направлението за хоспитализация?

# 561

Някой ползвал ли е domestina за почистване вкъщи, за да каже как е?

И мен ме интересува Simple Smile Гледам ги от известно време, че нашата чистачка я освободихме. Еднократното посещение е скъпо, но може би ще се престраша по необходимост Simple Smile

# 562
Здравейте и от мен .От известно време само чета без да се включвам.Но след днешния преглед не издържам и искам да ви кажа, че в сряда живи и здрави ще е денят,което хем ме панира, хем се радвам, но има и толкова много неща да върша преди това.Незнам дали и при някоя от вас е било така но съм побъркана в момента.Иначе бебчо е 2510гр. и да се надяваме че до тогава ще е по-голям, че чак ме е страх като е толкова мъничък.

# 563
  • София
Първо да ви попитам имате ли идея какво ще подарявате на лекарите и само на лекарката завеждаща екипа или и на сестри, акошерки и т.н Свеки вика да направим кошница за лекарката с бутилка, бонбони и други щуротии вътре и да вземем торта за останалата част от екипа да се почерпят Simple Smile Вие как мислите?

Още от сега съм се замислила колко ревнива майка ще бъда и че не искам никой да ми пипа бебето  Laughing Само за таткото съм склонна да направя компромис  Joy

# 564
Момичета,днес съм значително по-добре,но продължават със системите и инжекциите да овладеем максимално ситуацията  Heart Eyes ,бебка си рита ,което ме успокоява и и говоря да не бърза поне още десетина дни  Hug ,много ви прегръщам ,малко ни остана стискайте ...

# 565
Здравейте мами,

Попаднах на този сайт http://blogs.babycenter.com/mom_stories/moms-around-world-02032016-hospital-bag/ . Седем жени от цял свят споделят какво има в чантичката им за болницата. Какво са приготвили за себе си и бебето, което очакват. Като разгледах снимките осъзнах всъщност това, че ние имаме толкова много - всякакви удобства и улеснения за битовите ни нужди, а мамите от третия свят дори трябва да си носят бръснач, с който ще се пререже пъпната връв, тъй като нямат вода и не може да бъде обещана стерилност... Нямат перални, нямат памперси, готови храни и какво ли не... Четох наскоро една статистика за милиардерите по света. Състоянието взето заедно на първите 100 е толкова, колкото целият останал свят притежава!!!

Трябва по-често да се замисляме за бедните по света и да сме благодарни на Бог, че ни е благословил толкова много. Надявам се да бъда по-щедра и по-милосърдна към бедните. "По-благо е да даваш, от колкото да взимаш!"

Усмихнат ден, мами и лека бременност и раждане на всички ни Simple Smile

# 566
Луничка, само спокойствие и почивка е нужно сега. Аз също бях в болница в 32 седмица заради контракции, 5 дни ставах само при ходене до тоалетната и банята, през останалото време лежах и почивах. За щастие контракциите спряха и сега съм вкъщи вече в 34 седмица и 6 дни, а бебокът мърда и расте в корема. Пожелавам ти и скоро да бъдеш изписана, а бебчо да стои до термин на топло в корема на мама. Сега погледнах а първа страница, че твоят термин също е на 18 март, което означава, че и ти влизаш утре в 36 седмица. Дробчетата на бебо вече са добре развити, така че дори и да реши да се появи по-рано, ще може да диша самостоятелно, само температурата си още няма да може да регулира оптимално.

sisiTR , твоят термин също е на 18 март - защо решихте толкова рано да е раждането (предполагам секцио)? Иначе стискам палци всичко да мине по мед и масло - гелдай от позитивната страна - след по-малко от седмица ще гушкаш бебче.

Kalalily, и ние моя бебок не сме го виждали от много време колко е красив.  Whistling Все се крие или зад плацентата, или с ръчичка. Имам само една снимка от преди над 10 седмици, при която лекарката ме предупреди на шега, че още прилича на извънземно и да не са плаша - на мен пък ми се стори още тогава най-красивото бебче на света. Така де, нали е моето.  Laughing

# 567
Айа да секцио ще е , ами така се случи че в 28 седмица имах много повишени околоплодни води и почнах инсулин, след което за два дни се оправиха нещата. Това е причината да не чакат, а толкова много ми се искаше да поне 1-2 март.

# 568
Здравейте, момичета! За козметика за сега съм се спряла на Бочко, както и на Babylove (на ДМ).
Относно хомеопатията - чувала съм много добри отзиви за Арника монтана, че помага за по-лесно раждане и по-малко разкъсвания, но как точно не ми е ясно, трябва повече да се поинтересувам.
За почерпката след раждането - само всичко да мине благополучно, ще го мислим тогава, но идеята за кошницата и тортата е много добра  Wink
sisiTR, не си само ти, аз от както влязох в деветия месец много се панирам, кое как ще мине, дали всичко е наред, дали не забравям нещо, но смятам,че при всички е така. Трябва да мислим положително и че ни предстоят само хубави моменти  smile3521
За тези, които се интересуват - от понеделник в Лидл ще има промо на сутиени за кърмене по 15лв и разни други стоки за бременни и бебчета Simple Smile

# 569
  • Nearby
За лекарката ще има цветя, за екипа в отделението също. ММ е инструктиран от къде да ги вземе. За мен едва ли. Имам алергия и само кихане от китки ще ми е необходимо. Максимум иглика в саксия. (щот' съм самовлюбена)
Отделно ще има торта. Той сам изяви предпочитания каква и от къде да е.
Толкоз за там.

На 17.02 съм на консултация и тогава ще ми дадат направлението за хоспитализация. Други документи няма да нося, аз ще си раждам в същата болница, в която се следя.

Установих, че ми остават 2 седмици и малко до появата на младежа. Вътрешно приличам на анимационен герой бягащ в кръг. Външно съм скЪлЪ.
Освен това се оказа, че само нощници и помпа за кърма не съм си купила. Тези дни ще я свърша и тази и ще доподредя. После чакаме да дойде денят Х.

Луничка, още малко остана. Стисни кълки Simple Smile

За арниката знам, че не е много хубаво преди раждане, понеже помага за бързо зарастване на рани и може да не се изчисти хубаво организма. Не е ли по-добре хомеопат да каже?  newsm78 От моята знам, че едно лекарство не действа на двама души по еднакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт