Отговори
# 630
Мерси, Дени  Hug

Тази закуска си я правя и аз. Разкошна е, благодаря че я сподели Simple Smile Разнообразявам твоя вариант по следния начин - вместо мед слагам сироп от агаве, червени боровинки или счукано сурово какао (ако е с банан). За какаото ще проверя в линка на Звездичка дали става по време на кърмене. За ядки слагам бадеми или кашу. Орехите ли са най-добре за кърмата или и другите две са ОК?  newsm78

Секс ли?  newsm78 С първата бременност ММ го беше страх. Сега по моя инициатива сме на сух режим. Не се оплаквам, защото използвам времето да уточним други неща във връзка ни  Peace

# 631
  • София
Вярно, че е алерген меда - за тези, които имат алергия. За тези , които нямат - не е. Бебето няма как да развие алергия в корема ни, тъй като още няма собствена имунна система. (преди 3 дни ми беше предзащитата на дисертацията ми по имунология, така че хай д авидим кой ще с пори с мен  Joy. Между другото мислех, че ще родя преждевременно на събитието, но учудващо нито преди, нито по време на него ми пукаше изобщо. Или е от магнезия, или е просто от бременността. Излязох с корема, изнесох си презентацията и си отговорих на въпросите без да ми тепне окото. Та да знаете мамите тук с дипломните работи и студентките - по време на бременност най-вървят науките). Вече новородено бебе обаче може да направи алергична реакция най-вече срещу полените в меда... Ама пък през устата на майката - кърмата - в бебето - не виждам как ще влязат тези полени...
За запека - ооооооо, къв запек имаааам... Оправям се с киви. Ям киви насила, по 2 през ден, защото не обичам. Но кивито ми действа много фино разхлабващо. ПРосто ми се доаква, отивам в тоалетната и се изаквам нормално, не рядко , като при другите средства срещу запек. Просто е нормално акото и не ми дразни и ... хемороидчетата  Embarassed
За секса - на нас ни го забраниха изрично преди 1 месец по сериозни медицински причини. То и без това го бяхме разредили. пак заради тези причини, защото ме беше страх. А и като ме е страх, може и да се сетя за секс, но веднага ми се изпарява желанието. Сега само си мечтая за юни. Дотогава смятам, че ще съм се възстановила живот и здраве от раждането и го предупредих ММ, че махам втората завивка от леглото и започвам да спя без гащи Simple Smile))))))) Той сега също не е преритал за секс. ПРеди, защото беше болна майка му и се оказа, че се е налагало да я бърше и да й прави тоалета той (чудя се баща му с кой акъл му е дал #2gunfire Сериозно се беше травмирал човекът... ИЗбягваше даже да ме гушка). Сега, защото докторът не ни дава.
За килограмите - не желая да се меря повече! Доскоро държах едни и същи отпреди Коледа, не искам да си развалям настроението. Сигурно съм качила някой килограм допълнително... Целулит никога не бях имала, е сега имам малко. Нямам идея с какво ще се маха, ако не се махне сам. Подозитрам,че ще се махне като се раздвижа напролет с количката. Иначе има теми в красива мама за целулита... ще четем и ще пазаруваме мазила. Аз засега напазарувах противокосопадни неща...

# 632
Звездичка, точно за меда пише, че не преминава в кърмата и може да си ядем мед. Проблем е ако се подслажда водата на бебето с мед или ако му се топи биберона в мед, както са правили бабите ни!

За секса - какво беше това? Wink Отдавна не сме правили, но аз нямам желание, а и ми е неудобно вече.  

С кг. - +17 съм вече, но скоро почва недоспиването, така че все ще ги свалим.

WC-то ми е проблем. Има дни, в които изобщо не ходя, а в други уж ми се ходи, а всичко става трудно, но избягвам напъването, за да не ми станат хемороиди.

# 633
  • София
Биберона нямам намерение да топя в нищо  Naughty
А пък бабите ни как са си давали парцал напоен с вино на децата на нивата, за да спят... ужас!

# 634
Киселините и ходенето до 00 ги оправих с пробиотик, много съм доволна.
Сексът е мираж още като видяхме двете черти. Сега обяснявам на ММ като излизам от родилното, да е най-отпред и готов, че не отговарям за последствията Simple Smile

Марго, честита количка!

# 635
Привет,момичета!Аз пия ХУСК по две мерителни льжички в 200мл.сок или вода.Нямам проблем с ходенето до WC или с хемороиди.Секс през изминалите месеци правехме по 1-2 пьти седмично.ММ се смущаваше,но свикна.Сега го налазвам по-често,за да родя по-лесно.Така ще се заредя с повече ендорфини Simple Smile ))На никой не му е излишен повече хормон на щастието WinkНие сме на почивка за уикенда.Чист вьздух,гора,тишина...Разкошно е!Желая ви хубава вечер!  Hug

# 636
  • София
Здравейте мили мами,
Имам леко притеснение, че от 3 седмици не съм качвала килца в момента съм 33 седмица и все съм си мислела че на финала ще се качва бясно  newsm78 newsm78 newsm78

# 637
Стане, голям си образ  Hug
Май и аз ще влизам в болница  Sad
ХИЧ не искам. Предната бременност бях с прееклампсия и сега искат да ме наблюдават преди секциото.  Tired
А имам да свърша толкова неща.  ooooh!
Секциото трябва да е чак средата на март. Въобще не ми се лежи в болница.  Cry

# 638
Сузи, не съм качила почти нищо от декември, а бебчо си расте. Не се притеснявай.

Плами, щом е за твое добро и за бебче - ще трябва. Мисли си за хубавия финал  Hug

Щастлива, звучи като разкошен уикенд!

# 639
  • София
Оффф за килограмите,тъкмо се хвалих ,че последния месец не съм качвала килограм и задържам +18 и днес ,като ви четох реших да се кача на кантара и..... мамка му още 2 кила . Общия сбор на точките +20  ooooh! За секса-това е мираж от 5тия месец,когато почнах да качвам кг.,чувствам се супер дебела,за да правя каквото и да било. Та както някои каза-оставям мъжа ми да се спасява както може ! За запека,които от няколко дни се върна (за мен запек е когато пропусна тоалетната за един ден ) ям киви или имам сиропче Лактулоза-МИП.

# 640
Аз знам, че не трябва да се яде докато се кърми с големи количества и ще ви го спазвам. За бебето не се сава изобщо. Не съм казала, че сега е вреден, а говорехме относно кърмене. Аз не бих рискувала. Според мен всичко, което ядем и пием отива в кърмата. Няма логика виното да отиде, а медът - не. Иначе и аз ям плодове в люспи за производство на кърма и наистина има ефект. Не споря, споделям това, което знам.
И аз от Коледа не съм качила - реално... Орслабнах заради диетата и тези 1,5 които качих са равновесието. Тази седмица вече не се ограничавам, защото реално не остана за кога. Другата седмица по това време всичко ще е приключило Wink

# 641
Звездичка, и аз не се заяждам за меда. Просто в тази статия, която си пуснала пише, че е вредно директно да се консумира от бебето и е обяснено защо.
Аз по време на кърмене не съм се ограничавала във видовете храна, а по-скоро в количеството, в смисъл без да прекалявам с нещо. Не сме имали проблеми с коликите, всичко е било в рамките на нормалното.

# 642
Дам, но пише, че трябва да се ограничава. Аз лично не рискувам с големи количества. Коликите са свързани с други храни Wink Аз хем се ограничават и пак имаше - вече не знам дали има взаимовръзка

# 643
И аз от декември не съм качила нищо. Бебето е наддало с килограм и нещо от тогава, но кантара не отчита. Околоплодните води, обаче са ми доста намалели и докторката се притесни, за капак на всичко беба явно спеше и тоновете бяха едни монотонни такива, около 130, но друг път са 120-160. Стреснах се и отидох в болницата, в която ще раждам. Всичко беше ок, тоновете също си бяха както преди, нямам и разкритие, а тоновете показват контракции, които не съм усетила... На ЖК буквално преди часове също ми казаха същото, а се чудя как така не съм ги усетила. Нито корема ми става по твърд, (а го побутвах постоянно, за да се активизира беба), нито болки усетих. Странна работа...

# 644
За запека - тук ме питат на всяка консултация дали имам и веднага изписват препарат. Изобщо не чакат бременните да се оправят с народни лечения. Аз сега си имам  Tired И ако не отида два дена, веднага пия. Та отивам до 00 чак на третия, защото желанието, така да се каже, идва чак 8-10 часа след приема.
За меда - не може да се прави паралел между виното и меда... Алкохолът е активната съставка във виното, която отива чрез кърмата до бебето, алергенът не е активна съствка на меда, а реакция към него и то не от всички хора... Аз бих прочела няколко научни статии по въпроса, преди да твърдя нещо със сигурност или предупреждавам хората  Peace
За килограмите - +11 в почти 37 гс. Таргета ми е 12 за цялата бременност - да видим  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт