Отговори
# 645
  • София

Peace
НАпример пък има някои храни, които са алергени и чрез кърмата. Такива например са химикалите, с които обработват цитрусите. НЕ самите цитруси, а химикалите, с които ги пръскат. И разни други такива... Ама аз не съм се втелясвала толкова.
По-скоро задължително да знаете - на бебета не се дава аспирин, даже на деца до 12 г възраст.
НЕ се дава и витамин Ц и горски плодове като ягоди, къпини, френско грозде и т.н. на бебета - защото има един ензимен дефицит в близо 10% от жителите на България, нарича се глюкозо-6-фосфат дехидрогеназна недостатъчност. Бил е природен защитен механизъм срещу малария някога. И като се дадат такива храни, става хемолитична криза. Ако не с енаправи специално генетично изследване на детето, не можем да знаем дали няма този ензимен дефект. Той е с подобна честота като таласемиите и е с подобно преднзаначение да пази от малария...
НЕ се дават на деца и генрамицинови антибиотици, защото увреждат вкостяването, зародишите на постоянните зъби и средното ухо (оглушава се)...
Ягоди не се дават до 3 г възраст, защото имунната система на децата е различна от тази на по-големите и се задейства един път на имунната система дето... абе не давайте ягоди до 3 г. възраст.
И алкохолът е страшен, ако има метилов в него ( атова не можем да го познаем, ментета има много)...

# 646
Prolet,за всякакъв вид витамин Ц ли става въпрос,включително и ампули ?

# 647
  • София
Това за ягодите е полезна информация

# 648
Пролет, директно даване на ягоди на детето или и кърмачката не трябва да яде?

# 649
  • USA
Успех на всички запътили се към болницата! Дано мине всичко по вода както се казва и гушкате здрави бебчета!
Тук казват майката кърмачка да си хапва всичко което я яла и по време на бременност.Баща ми е пчелар и винаги имам домашен мед. От дете го ям и обожавам.Децата ми също много го обичат и не съм се ограничавала в консумацията му до като ги кърмих.
Секса си го практикуваме и си ми е много добре даже Flutter Експериментираме с позиции в които ми е удобно и безопасно. Както се казва щастлива мама щастливо бебе Wink
Аз съм готова с всичко и гледам да отделям повече внимание на момчетата и да ги изслушам.Големия мисля,че е притеснен в очакването ,но е доста мълчалив и уж говори много,но не мога да разбера какво точно го безпокои,че да му помогна и успокоя,та го играя психолог тези дни.
Хубав уикенд момичета!

# 650
Семките на ягодите, малините и другите горски плодове били опасни. Директно на детето не трябва да се дават. Аз съм яла ягоди докато кърмех и не е имало проблем.
Сноуче, аз давам инфо и казвам това, което съм прочела и да не посъветвали. Всеки си има глава на раменете и да яде и прави, Какво ти си знае. Има много статии, където изрично е споменато количеството на консумация да се ограничава.
http://hranene.framar.bg/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0 … D0%B5%D0%BD%D0%B0

Ето тази статия например съветва за ограничаване на количествата. Много педиатри казват същото. От друга страна алерголог ми е казвал, че майката разгражда меда и няма проблем, но пак вметна, че все пак трябва да се внимава с количествата.

# 651
Моята звездичка,аз съм чувала,че каквото и да ядеш или пиеш до някаква степен присъства и във кърмата.Аз съм съгласна със теб че трябва да се ограничава и да не се консумира това,което е противопоказно за малкото човече.А да ви кажа,според мен най важното за да имаме кърма е спокойствието.С дъщеря ми имах толкова много кърма,но нямах спокойствие.Успях да я кърмя 12 дена и кърмата се дръпна.И всичко от факта,че всеки знае по-добре от теб как да гледаш детето си.Този път съм решила да не давам на никой да ми се бърка.

# 652
Прочетах и двете статии за храни по време на кърмене. На Хедра имам голямо доверие, защото ми беше консултанта по кърмене с дъщеря ми (забравила съм много неща, че беше все пак отдавна Simple Smile ). И в двете статии не пише да се ограничават храни, а да се внимава с определени храни. Това го разбирам като 'да не се прекалява с количествата'.  Peace

С дъщеря ми се кърмехме 1г 3м и бях спряла единствено фъстъците в първите месеци и зелето (защото от него получаваше колики). На лудост ме беше избило да ям Морена. Представям си, ако се огранича от толкова много храни сега - ще полудея  Crazy На принципа съм, че всичко в умерени количества е полезно. Peace

# 653
Момичета очаквам предложенията ви за име на следващата тема на ЛС! bouquet

# 654
И в Германия съветват кърмачките да продължат да ядат това, което са яли и от което са се чувствали добре през бременността.
А това за мярка в количествата важи не само за меда, но и за всички останали хранителни вещества - балансираното хранене според мен е най-здравословно не само за кърмещи жени, но и за всички хора.

За смъкването на килограми: за мен храненето веднъж на ден не е решението. Напротив! То влияе негативно на метаболизма ни и тялото минава в режим на оцеляване. Аз и преди да забременея и сега се храня три пъти на ден основно като включвам плод, ядки или кисело мляко между основните хранения - не ям по часовник или броя калории - хапвам колкото ми се яде, но умерено и съм качила засега 5-6 кг (и аз от началото на годината си стоя на същите килограми въпреки че коремът расте). От време на време хапвам сладкиши и шоколад, но стига да не се прекалява и с тях ( пак стигаме до баланса), не се трупат чак толкова излишни килца, а и бебето расте по норми, като водите и плацента са в добро състояние.  Peace

Стане, пробиотика лекар ли ти го предписа? Да препоръчаш марка или са испански?

# 655
  • Варна
 Аз докато кърмих не съм се ограничавала от храна. Ядях си каквото и преди, но например аз прясно мляко не пия, не обичам, само преработено. Сутрин си пия чая с една лъжица мед, като кърмих също. Единствено газираното ограничавам и то е защото нещо не ми понася откакто бях бременна с дъщеря ми. И накрая да кажа, че колики не е имала.

# 656
Мами смятате ли да купувате порт бебе и ако да  къде ще го ползвате за разходки в количката?newsm78

# 657
Само на мен ли ми се иска да раждам вече? 37+ съм и вече ми е доста трудно
Нямам търпение да го видя малкия ми красавец!  baby_neutral

# 658
  • Сандански
Ох, дали ми се ражда... Искам вече да съм родила и да знам, че всичко е добре с бебо!  Praynig
Днес бях на запис на тонове, не спря да шава и графиката леко излизаше от зелената зона, но според лекарят няма проблем. Измериха ми кръвното 120/75, което за мен си е леко високо и ме е страх да не се покачва още. Sad Стига съм мрънкала обаче! Simple Smile
Днес мъжът ме заведе до Роженския манастир и до Мелник - минахме да разгледаме Кордопуловата къща. Беше интересен ден и май ми трябват повече разходки, защото мозъкът ми иначе взима да мисли само негативни неща. Утре пак ще идем на разходка някъде, стига да не е някоя снежна виелица.
Интересна тема сте подхванали с храната...Аз с първата бременност не се ограничавах от нищо и признавам ядях пълни глупости. Сега се ограничавам доста, гади ми се от много храни, кафе съм пила веднъж за тези 9 месеца. Хапвам си обаче доста фъстъчен тахан. Дали след раждането ще мога пак да си го хапвам? Някой знае ли? newsm78
За секса - уф, много неудобно вече. Чувствам се като камион - +13 кила съм в 36 седмица. Като първите 10 ги качих в четвърти и пети месец.  #Crazy Надявам се до края да не кача повече от 1 килограм още.

# 659
Аз съм +10 като от Коледа до сега не съм качила 1кг общо. С първата бременност качих 13кг,10 оставих в родилното..е 3 ги взех под формата на бебе де  hahaha . В края на 36 г.с съм и не вярвам за остатъка от времето да кача повече от 2-3 кг,така че съм доволна.
Секс си правим редовно ,не ми е неудобно,нито имаме притеснения за целостта на младежа.
Аз май не искам скоро да раждам . Струва ми се,че изпитвам голяма доза притеснение как ще се справя с 2 малки деца и за това предпочитам бебо да си поседи скрит за момента.

Общи условия

Активация на акаунт