Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 686
  • 708
  •   1
Отговори
# 420
  • постоянно
Matze,  изглежда супер апетитно.  А сосчето какво е?   Simple Smile

# 421
Ох, ох, ох... днес пак ще гледам и преглъщам....... Shocked

Тайне - вземам си от панирания мозък; тук неизвестно защо  newsm78 #2gunfire субпродуктите са ужааасно скъпи(1-2 пъти в повече от цената на месото)

megansg - отмъквам си порция кебап (няма значение с какво месо е)

пеп-4о - "пиле гунбао дзидзин" - любимо блюдо у дома (фъстъченото масло обаче му придава незаменим вкус, особено ако е с дребни частички фъстъци в него)

i_peych - твойте чеснови питки ще ми дойдат добре с китайското пиле на пеп-4о

choppi - отмъквам целия "киш със спанак", нищо че ще си го ям сама Laughing

besyto - "ловджийското" ти пиле ....МММММ

Батето - МНОГО ТЕ МОЛЯ  Embarassed Embarassed - бъди милосърден и прояви благородство - осинови ни  #Crazy newsm78; че да идвам на гости и мрънкам за порцийка от вкуснотиите ти -си ми много далече. Моя син отдаде почит на твоя ВИД кексчета!!!  chef chef Каза че всички други видове кексове са "извън играта" (нали са БЕЗмесни).

За десерт ще си взема от "крем какао по стара рецепта" на Зиче и "шоколадови банички" на ивка27

her_76,  matze - дадохте ми идея за печено  Hug Кажете месото шпиковате ли го преди да се увие с бекона?

ВИДЯХ  и пълнени картофи - някой да даде рецепта?
Когота не съм споменала - не е с умисъл  chef bouquet chef

Днешното ни меню: за закуска лучник и айрян

обяд - зеле с ориз на фурна и таратор

сливов сладкиш на Лабрекс

# 422
  • София

Пилешките филенца на скара дъщерята си ги снима за една диетична тема и ги нямам.

# 423
choppi, изпревари ме с кишът на Роси, откога му се каня..... Изкуши ме  Heart Eyes.
С какви кори за баница си го приготвила?? 

Кремчетата на Зиче[/b] само като ги гледаш ти идва да си хапнеш веднага  Heart Eyes

Ще черпя различни  идеи за свинското от вас, че и то ме чака ........

Доматена каша

СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ЯБЪЛКИ на labrex . Получи се ароматен и вкусен, а ние вкъщи много обичаме сладкиши с ябълки, но този надмина очакванията ми. Ще го приготвям явно в двойна доза, че бързо свърши  Heart Eyes. Затова само парченце показвам.

# 424
doroty3, кашът го правих с фини , точени кори, останаха ми от един тиквеник. Пробвай го, няма да се сгрешиш, на мен много ми хареса, а щом и мъжа яде...значи е супер.
Sem 22, завидях ти за сливовия сладкиш, а сливи откъде намери?
matze, her_76, много апетитни месцета.
Аз показвам какво сготвих/изпекох този уикенд:
хляб венец

това е един сух кекс, който ми подариха, и понеже не ставаше за ядене се наложи да го префасонирам по този начин:

чушки с кайма и ориз и сармички

фалшива шкембе чорба от джолан, много ни хареса, повече от истинското шкембе

ванилови кифлички за закуска, много се надуха и развалиха формата, но бяха много вкусни

забравени сладки с орехи и шоколад

пица

хляб

# 425
  • София
choppi, този хляб венец с плънка ли е?
Тайна, страшно апетитно изглежда пържолката! Аз не съм много по месото, особено свинското, но така вкусно изглежда, че ми се прияде  Heart Eyes

Патешки гърди с карамелизирани ябълки и мариновани лукчета
За първ път ми харесва патешкото месо. До сега готвех все цяла патица и не успявах да я направя добре, получаваше ми се много сухо и само аз си го хапвах, останалите вкъщи не го одобрявяха. Бях решила това да е последният ми опит с патешко... ми няма да е последен, ще се прави пак  Heart Eyes

Бърз тарт с кондензирано мляко

# 426
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, колеги!  Sunglasses

Гледам пак разни вкуснотийки сте сготвили! Много апетитен тарт, Onna-bugeisha! Направо ми се прияде сладичко!

Matze и her_76, страхотни мръвки!

И мъжката Туна понеже е по мръвките, а аз казах, че нито ще готвя, нито ще ям пържоли всеки ден, той си ги прави сам и доста добре е усвоил технологията:

и вече готови:

А за не толкова месоядните - бърза паста без готвене

# 427
  • постоянно
sem22,
 не ,не шпиковам месото. "масажирам " със сол , и чесново олио , после " запържвам от всички стани в тиган без мазнина за да " запечатам"  соковете и след това обвивам с бекон.  Hug

# 428
sem22,
 не ,не шпиковам месото. "масажирам " със сол , и чесново олио , после " запържвам от всички стани в тиган без мазнина за да " запечатам"  соковете и след това обвивам с бекон.  Hug

Благодаря за пояснението Hug bouquet

choppi - идеята за сините сливи е от Лабрекс  chef bouquet
Есента когато ги има - изчиствам и слагам в малки кутийки за по един сладкиш.
* аз обаче есента пробвах и с един друг сорт сливи "ванилия" - малко големички са, но понеже и те са кисели става също добре. Рязах ги обаче на 1/4. ТЯХ ги има и зимата в магазините.

# 429
  • София
Пърленка с чесново масло и крилца.Доматите и краставиците на салата не снимах.

# 430
  • SHOOT ME 10 $
sem22
Цитат
ВИДЯХ  и пълнени картофи - някой да даде рецепта?

Извинявай за късния отговор.
Избирам по-големи картофи,разрязвам ги на две по дължина,сварявам ги не белени ,но не съвсем, издълбавам ги,като лодка и от долу постилам тънко парченце шунка или бекон,парченце топено сирене,черен пипер,чубрица,кимион,ситно нарязана кисела краставичка и отгоре настъргвам малко кашкавал и запичам във фурната.
Може и с друг пълнеж.Например пасираш това ,което издълбаеш,подправки,едно яйце разбъркано с трошено сирене пак краставичка  и каквото ти дойде на ум

# 431
  • София
Аз пък моите ги пълних сурови. Добре измити и издълбани, като се оставя стеничка с дебелина 5-6 мм. Плънката ми беше задушен лук и гъби + сметана. Малко редичко беше и сгъстих с брашно сосчето. Запекох ги в намазнена тава за 30 мин, след това поръсих с кашкавал и върнах за още 20 минути във фурната

# 432
  • Варна
Вземам си от супичката на Ванката с просеника на Ану
От Митонела чушчица,резенче от запенката на Мат,от Сем и Дороти сладкишче
Чопи карам ги подред..може ли да споделиш рецептата за ваниловите кифлички-страхотни са
Тайна,Она,Батето,Мат,Ивка,Хер вкусничко и при вас

От мен един таратор..ще направя,салатка,ребра със лапад,кебап и млечен грис

# 433
  • DE
her_76 месото пекох в гювеча с малко вода, лютеница и морков. После овкусих и сгъстих соса.
sem22, моето роле е с пълнеж от задушен лук и моркови на ленти и после повито с шунка.

megansg , като ти видя снимките и от всичко ми се хапва Hug
Onna-bugeisha, възбуди ми апетита за патешко. Ще си помисля за почивните дни...
Доста пъти съм чела тук, че патешкото става сухо. Аз овкусявам птицата, пълня с лук, ябълки или портокал сипвам малко вода и под капак я пека почти до готовност. После само запичам леко на решетка да направи коричка.

Баничка от снощи

# 434
Onna-bugeisha, хлябът венец е без плънка, просто го оформих по този начин.
megansg, рецептата за кифличките видях от тук http://beautifulkitchen.net/%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8 … 1%87%D0%BA%D0%B8/. Много са вкусни, но аз не очаквах, че толкова много ще бухне тестото и малко се поразвали формата. Следващият път ще ги разточа по-тънко и ще направя по-малки кръгчетата. Но иначе много ни харесаха, изядоха се веднага

Общи условия

Активация на акаунт