Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 658
  • 708
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Дояждам пържолите и бързо брауни с орехи.

Забравих да спомена ,че съпругът на tunata се е справил перфектно с пържолите. Ще пробвам и аз на гладък тиган и с масло.

А от ребърцата с лапад на Мег, направо се задавих от преглъщане.

Абе, сармички, пици, кифлички, бриошчета ,всичко ,всичко ми харесва и ми се дояде. newsm10

# 436
  • Mediterraneo
Фалафели на фурна и млечен сос с копър

Салата с оризово фиде и соеви кълнове

# 437
  • SHOOT ME 10 $
От мен тая вечер малко мезенце за чаша мерло... или нещо друго, като начало

# 438
  • София
Ииии... pulled chicken, с лют азиатски сос, върху печени филийки.

Скрит текст:

# 439
Среднощен поздрав от снежна Норвегия  cold

doroty3 - докато се наслаждавам на вкусните неща тук ще се подсладя с парченце "сладкиш с орехи и ябълки"

midkoo - много благодаря за рецептата; норвежците произвеждат доста картофи (почвата тук позволява) и понякога са едни голЕЕми  #Crazy тъкмо за такова чудо стават.

Onna- bugeisha - твоята рецепта също звучи добре - ще се пробва; ПАТЕШКОТО ти също е много апетитно.
Аз бях писала в един от предните ми постове - тук ме научиха да слагам в търбуха на патица/пуйка съдче с олио/зехтин, сол и зелени подправки - после увиваш във алуминиево фолио иииии цяла нощ на 100-120 градуса. Става мозък месото - опитай ако искаш.

matze - това апетитно чудо роле - как го уви после с бекона?? Не се ли размества? Тук суров бекон се намира на мнооого тънички ленти и къси (около 20-25 см). Ама ще се пробвам  newsm78 - може пък и да успея да се справя Laughing

Тайне - отмъквам си голямо парче брауни, че ....МММММ;
и към твоето "pulled chicken, с лют азиатски сос, върху печени филийки"

АЗ ще добавя - домашно KFC, картофено пюре със сос "Грейв"

и пържено свинско месо с чушки "кози рог" от туршия и яйца

# 440
  • София
Тарталета миналата седмица и ние си правихме фалафели, но за първи път. Какво им слагаш? Лук слага ли се?

# 441
  • Варна
Тайна супер брауни...може ли рецептата
Мидко...от мен едно доматено сосче....мерлото ти го подарявам  Joy
Мат баничката ти е супер  Peace
Чопи благодаря..ще се пробва  newsm51
За днес просто...мързеливо...тараторче,салатка,омлети,месце и кремче

# 442
# 443
Тайна, без сода /бакпулвер/  ли го прави ?
В рецептата няма newsm78

# 444
  • София
Тайна, без сода /бакпулвер/  ли го прави ?
В рецептата няма newsm78
Наистина няма набухвател, точно с това,което е описано се прави. Аз имах орехи, нямах в момента шоколад и сложих орехи вместо шоколад. Може и без нищо, достатъчно е шоколадов.

# 445
  • München, Deutschland
Красива Бела, обикновено браунитата нямат набухвател, те и не трябва да бухват много, де, но колкото трябва, бухват от яйцата.

# 446
Днес сме на изчисти хладилника:

Пица от хляб

Баница от хляб

Супа от кайма с крутони

Маслени бисквитки с шоколад

# 447
  • Пловдив
Здравейте майсторици и майстори Hug Hug
Добре ,че преди малко обядвах ,защото при вас отново е неописуемо вкусно!
Днес от мен

Пита пухкавелка

Скрит текст:

Кюфтета с бял сос на фурна...уникални на вкус

Скрит текст:

# 448
  • DE
sem22, редя месо и пълнеж както показах по-нагоре( на кула) и завивам на дълго после месото с бекон. Да ми простите излагацията с конеца, но никога нямам у дома специална връв( от немарливост) Embarassed

Гледам тук в темата, винаги като ме е налегнал вълчи глад. Направo е мазохизъм това #Crazy

От снощи кюфтета на фурна

и после в тяхната мазнина с подправки и пилешки бульон запечени картофи

Не, че е много важно, но да попитам дали няма възможност да се промени тематичната снимка на темата(най-горе). Като отворя и виждам само едно "мазило"  и някак си не се връзва с това което се показва и коментира тук в темата.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 16:00 от matze

# 449
Не, че е много важно, но да попитам дали няма възможност да се промени тематичната снимка на темата(най-горе). Като отворя и виждам само едно "мазило"  и някак си не се връзва с това което се показва и коментира тук в темата.

изберете си подходяща снимка 990х300 /за да не се вижда размазана, ако е по-малка или да не бъде отрязана, ако е по-голяма/ и ми пратете линк на лс, ще я сложа

Общи условия

Активация на акаунт