Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 694
  • 708
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ха добър ден!  Grinning Първо похапнах добре и после седнах да ви се ненагледам на творенията, че иначе ще припадна от лакомия и от желание да опитам всичко.
Както винаги сте невероятни всички. На Coppi  спаначеното руло с пушена сьомга непременно ще го пробвам и на Зиче лападовото (спаначеното) руло с кайма и ориз също. На Батето кюфтените кексчета също ще се харесат у дома.

Ние на обяд хапнахме безмесно (като никога)- топъл просеник на мама (от царевично брашно)

и чушки с яйца и сирене на фурна

Скрит текст:

И вечерята ни е готова- пилешки бутчета със зеле (които се пекоха цяла нощ на 90 градуса и станаха ммм...

# 406
  • Плевен
Добър ден и от мен!
Много вкусно е при всички ви. bouquet
Спаначеното руло с  пушена сьомга и у дома е на почит. И на кекса с крем съм се наканила, ама да видим кога.
У дома  снимани :
чушки-бюрек, яхния с нахут   и сладки "Руски шапки" от блога на Кремена -разкооошни са.

# 407
ЗИЧЕ, благодаря  bouquet От тебе си крадвам идеи и често ме подсещаш за някои позабравени неща, които са ми готвили или съм правил преди години (все пак съм почнал да си готвя преди почти 40 год.). Па и си пълна с идеи .. А за снимките, понякога не щЪ, но добре, че е телефона, че апарата ми е от 100 годинки ...
AnyHr, няма как да не се харесат тези "кексчета" - неустоими са за месоядни, че и не до там...

и за не дрънкам като стара тенекия:
Една невероятна салата от прясно настъргано червено цвекло, нарязан червен лук, кубчета качамак и дресинг от горчица, сол, черен пипер, идея майонеза и балсамико.

# 408
  • Варна

Шоколадови банички по идея на Пепчо. bouquet

# 409
  • Варна
За днес салатка,пилешки дробчета с ориз,котлетки и едно постно руло  с малко сосче от сладко от смокини...за мъжо,че му се хапва а не трябва

# 410
Ani, мога ли да помоля за рецептата на просеника Simple Smile

# 411
  • София
Дзивра

Не е прегоряла, много хубава коричка имаше. Не знам защо така изглежда на снимката  Embarassed

# 412
  • SHOOT ME 10 $
Изглежда апетитно. Какво е това и как се прави?

# 413
  • София
Нещо като тутманик е, midkoo Ето тази рецепта ползвах. Правих по втория начин - със сиренцето по средата

# 414
  • Русе
Супа от свинско месо

Ориз със свинско месо, яйца и зеленчуци

Хубава вечер на всички!

# 415
  • София
Една пилешка супа, която колкото и да се старая, никога не става бистра, като по рекламите. Confused Има и картофено пюре и хачапури, но да не ставам досадна.

# 416
  • Русе

*sve*, солените ти тарталети с какъв пълнеж са?

По идея на Йоли са. Аз сложих в пълнежа яйца, краве сирене, топено сирене, стрък пресен лук, копър и отгоре кашкавал.  Hug
http://yoli-www.blogspot.bg/2008/09/blog-post_1818.html

# 417
  • постоянно
Тайна ,
 благодаря ти - винаги намирам вдъхновение в гозбите ти . Тази супа изглежда точно както мама я прави - потекоха ми лигите  Heart Eyes

от мен една снимка на свинското преди да го опека  

# 418
  • DE
her_76 , и моето свинско е такова завито Simple Smile

Запеканка от картофи и филе с кашкавал и майо

# 419
  • София
Ani, мога ли да помоля за рецептата на просеника Simple Smile

Разбира се, mama Tin! Това е нещо като мамалигарски (румънски) солен кекс:
16 супени лъжици фино царевично брашно
4 с.л. пшенично брашно
1 чаша кисело мляко с 1 кафена лъжичка сода
1/2 чаша олио
1 чаша гореща вода
1- 2 яйца
малко сол
Трябва да се получи гъста смвс, която се разстила в обилно намазана с мазнина тава и се пече около 25- 30 минути (пробва се с клечка) на 180- 200 градуса.
Може и сирене да се добави, но мама каза, че става длетаво...
Обичам и царевичен хляб и качамак (веднъж годишно), ама мъж ми не иска да подяжда животните.... това било на прасето храната...

Аз без снимка... щото лунувам днес и скъпият лапа к'вото има в хладилника  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт