Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 597
  • 708
  •   1
Отговори
# 660
..... Ама и ти като мен одеве, гладна влизаш в тая тема, жив мазохизъм си е това! Simple Smile  bouquet
Blush.
Благодаря,  Лабрекс.  Аз незнайно къде прочетох, че си писала хек на фурна .  И го гледам един сочничък, златничък Blush....а бях правила на фурна преди години....сух стана. Не,че си писала.....аз съм си го добавила в главата нейде.
Извинявай.

# 661
  • София
Пълнени с кайма и ориз чушчици със сос бешамел

# 662
# 663
Днешния ни обяд....

Постни шоколадови мъфини
с тиква без захар 
                     Писюр кюфте

# 664
  • София
Спанак и гъби с масло,

Ребърца

Нова партида козунак.

# 665
  • Mediterraneo
Спаначена супичка-

# 666
  • София
Тази седмица съм вкъщи и се глезя на обяд- вчера с пиле фрикасе (отгоре ръснах кашкавал за разкош)

днес с омлет с шунка

# 667

AnyHr, хубаво се глезиш ти, чак аз се облизвам! Heart Eyes bouquet
Nordina, много съблазнително изглеждащи мъфинки! Heart Eyes bouquet
Тайна пак с изкусителни козунаци! Heart Eyes bouquet

Копривка,

свинско със зеленчуци,

баница

и ябълков сладкиш "Чайна роза"

Скрит текст:

# 668
ехааа страхотна, голяма роза, Лабрекс!
у нас  - спаначени кюфтета http://pep-4o.blogspot.bg/2011/03/blog-post_30.html

картофени кюфтета http://pep-4o.blogspot.bg/2010/10/blog-post_10.html

картофена супа 

и грах яхния с глиганско

# 669
  • Sofia
На Нордина мъфинките толкова добре ще ми дойдат за постите! (стевията може би ще сменя с мед, не можах да я харесам тази билка)

пеп-чо, кюфтаците ти са съвършени просто!

labrex, супичката с пресечено яйце ли е или ми се привижда? Преди години в Германия съм яла такива супи и много ми харесваха, но не съм правила.

Кодрит кадир

# 670
  • София
Отчитам се с пилешка супичка

и пилешко с тиквички (с отвратителна снимка, но пък много вкусно)

# 671
labrex, супичката с пресечено яйце ли е или ми се привижда? Преди години в Германия съм яла такива супи и много ми харесваха, но не съм правила.

Tari Tasartir, да, яйца са, по принцип е по-гъсто ястие, снощи за пръв път го направих във вид на супа, добре стана. Варя копривата 10-ина мин  в подсолена вода, пасирам направо в тендежерата и оставям на огъня. В това време правя запръжка от от олио, брашно и червен пипер, сипвам я в тенджерата, добавям чубрица, пасиран чесън, варя още най-много 10-ина мин, изсипвам от купа  4-6 яйца, леко разбити и бъркам с черпака. Поръсвам с натрошени орехи и като се стегнат яйцата е готово. В зависимост от водата и брашното може да е по-гъсто ястието, може и почти като супа да се направи. След това при сервиране може да се добави сирене, и без него е добре. Peace

# 672
  • Русе
Dara888, радвам се, че сте одобрили панакотата. Можеш да пробваш и оригиналната рецепта без шоколад, по-различен е вкуса и повече ни харесва. А относно ваденето, номера става безпробемно със силиконови формички.  Hug
labrex, "Чайна роза" изглежда много красиво!
Тайна, чудни са козунаците!
На пеп-4o кюфтенцата и на AnyHr омлета, изглеждат много апетитно!
При мен само спагети и чийзкейк

Чийзкейк с боровинки

Скрит текст:

# 673
Мммммм sve, моля за точни координати за да опитам тези фкушотиии  smile3521 newsm51 newsm53

# 674
  • София
Labrex, много красива роза (би ми дожаляло да я нарежа  Heart Eyes) и копривена кашичка обожавам.
Пеп-чо, грабна ме със спаначените кюфтенца (мойте ще им се мръщят, но може и да им харесат).
Tari Tasartir, даде ми идея за десерт, отивам да метна и аз един Кодрит кадир (ще го покажа  Laughing)
При всички е разнообразно и апетитно и вкусно.  bouquet

От мен кюфтенца от пуешко месо и кашкавал, панирани в картофено пюре (с лоша снимка, защото парата е замъглила обектива  Simple Smile) и задушени зеленчуци и лютеница.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт