Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 594
  • 708
  •   1
Отговори
# 15

Ееее, това вече е "моята" (даже без кавички! Simple Smile) темичка - жива, топла, уютна, приятелска! Heart Eyes sem22, хиляди благодарности! bouquet bouquet bouquet Дано наистина успеем да я запазим такава! Peace

пеп-4o, как си ги подредила само толкова много вкусни неща Crazy Heart Eyes, ама за месеницата "като от маййката на милото" направо залепнах! bouquet chef

Dara888, тоя "мързелив американец" го спретвам, когато нищо не ми се прави или ми липсват продукти за нещо друго, чудесен е, харесвам го! Peace

И много още вкусотии видях, чудесния хляб на Инеса Heart Eyes, лучника на mama Tin, , прекрасно изглеждащи брюкселски зелчици и още много, поздравления за всички момичета и момчета! bouquet chef bouquet chef bouquet

Понеже почти не снимам в последно време, снощната манджа - месо със зеленчуци

и десерта - карамелизирана юфка на фурна.

# 16
инеса, Варя ги, да. Но не до готовност, защото стават лепкави тогава, а по- малко, пр 50 ми в обикн тенджера. После на скарата..., вадя, нарязвам, малко соев сос, лу, черен пипер и кимион и да се задушат 5 мин.

Лабрекс   Hug  еднакво мислим.

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 00:09 от пеп-4o

# 17
  • Русе
Благодаря за темата Сем! И УСПЕХ!

С едно сочно реване да се почерпим. Simple Smile

# 18

Сладкиш с извара и сини сливи.

Много благодаря за темата! И аз в другата само разглеждах и не смеех да шукна!

# 19
  • München, Deutschland
Правилно, да се почерпим, докато още имаме тема.  Peace
sem22, благодаря и аз за упоритостта.  bouquet

Onna Bugeisha, на тиган ли са ти цвърнати зелчиците предварително, та са донили такъв хубав цвят? Heart Eyes

От мен, хлебче с маслини и сушени домати + филийка:

Морковени топчета с маслини и бекон

И козуначени кифлички с локум. Не ми хареса рецептата за козунака, обаче, твърд стана. Правих и козуначени охлювчета с шоколад и стафиди от това тесто.

# 20
пеп-чо,  Hug Hug Hug

i_peych , с това сочно реване Heart Eyes, зазвуча ми:Иванеее, Иване! Спасееение няма...........сега реване ще ме караш да бъркам, а време отде? Ще има да преглъщам покрай снимката! chef bouquet

penmari, не го виждам сладкиша!  newsm78

chrissy , много апетитна почерпка!  Heart Eyes bouquetНедей така за темата, трябва да си я имаме! Peace Ама си признавам, че пиша и нещо ми е треперливо, че като нямам снимка, току виж....... Simple Smile

# 21
Ама си признавам, че пиша и нещо ми е треперливо, че като нямам снимка, току виж....... Simple Smile[/size]

Joy Joy И аз така. Гледам ви красотите и не смея да напиша нещо, че нямам нова снимка. Взели са ми страха значи. hahaha

# 22
  • München, Deutschland
Ама си признавам, че пиша и нещо ми е треперливо, че като нямам снимка, току виж....... Simple Smile

Тъй, тъй, и на мен.
Затова бодвам една питка от миналата седмица, не е нщ особено, но исках да си тествам новата резачка за тесто.

Скоро няма да се включвам със снимки, че при нас имаме наводнение на 3 места вкъщи, които се появиха с няколко дни разлика, последното късно снощи, и още не се знае даже от какво е... Confused Та ще трябва в процеса на сушене да огранича готвенето. То тук и комини няма, та абсорбаторите пускат въздуха обратно в стаята и много се овлажнява. Добре, че горните апартаменти с 99,9% сигурност имат застраховки за такива случаи...

# 23
Страхотна тема  bouquet. Помня първите теми от "другата" тема. Тогава имаше и снимки и коментари....постепенно се промени това нещо и спрях да следя. Снимка нямам  Embarassed, но две неща ме вдъхновиха от показаните - на Лабрекс юфката /как така виждам карамел и отгоре и отдолу  Rolling Eyes/ и хлебчето с маслини и суш.доматки на chrissy. Та ще помоля и двете за рецептичките на тези неща  Praynig

# 24
Редактирах, че и аз не го виждах #Crazy
Сега го виждам, дано и вие го виждате. Ако не - май ще трябва още да се уча Embarassed

# 25
Кат взехме да се Черпаваме, нека не забравяваме, че днес е Трифон Зарезан (е аз си го празнувам на 14-ти), но това не пречи да се почерпим

От мене мезенцатата

и

Някой да се престраши с питието

# 26
Имате желаната от Вас тема. Коректно ли е половината от постовете в нея да включват обсъждане на съседната тема?

# 27
  • München, Deutschland
pepi_r,

Ще напиша нещо като рецепта, с уговорката, че може да варира, само базисното тесто ми е това винаги.

1 пак. Д-р Йоткер мая, 2 ч.л. захар и 4 ч.л. брашно ги заливам с малко топла (от чешмата) водичка (около 100-120мл, мерих ги веднъж), разбърквам и изчаквам маята да шупне. (След много опити, това са верните пропорции за нас).  Ще стане на бучици, но няма проблем, като шупне, вече е все тая.  Peace

В това време в робота добавям 620-630 грама брашно (всичко между 600 и 650 е ок  Peace, колкото се изсипе от пакета  Simple Smile ) и щипка сол. Добавям шупналата мая с водичката, врътвам да разбърка малко, става на трохи, защото тази вода не стига и тогава добавям още водичка (пак топла, не гореща). Общо взето, най-грубото правило е 2:1 брашно-вода, това на ръка е трудно, но в робота става.

Като втаса, обезкостих и нарязах шепа маслини на не много ситно (иначе изсъхват в тестото) и 5-6-7 сушени доматчета и ги замесих с тестото. За замесването не ползвах пак машината, та ми трябваха още 3-4 с.л. брашно някъде, за да оформя. Попринцип чакам оформеното хлебче да втаса 2ри път, но сега нямах време и така го пъхнах във фурната. Пека на 180, БЕЗ вентилатор, 30-40 минути (както се сетя да го извадя, че обикновено правя и нещо друго успоредно).

Бате, ракийката я чакам от i_peych, че той е показвал друг път.  Wink

# 28
  • Пазарджик/Лондон
Ах че уютна темичка сте заформили Hug.

Нямам снимка Embarassed. Но да си кажа че макароните с карамел на Лабрекс са страхотни - преди доста време тя сподели в една друга тема как ги прави и оттогава само така ги правя.

# 29
  • София
chrissy, първо е задушено в малко зехтин, след това му долях малко вода, изчаках няколко минути и сипах течна сметана. Притеснявах се направо да сложа сметаната за да не би да останат твърди зелчиците, може би напразни притеснения.

Общи условия

Активация на акаунт