Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 231
  • 800
  •   1
Отговори
# 735
Честит първи учебен ден на всички малки и големи ученици! Да са ни живи и здрави, всеки с различни стъпки но все и само напред!
Честити ученици и на вас мили майчета! Пожелавам ви хубавите моменти да са повече от стресовите. Децата да ви изненадват всеки ден с по- нещо което колкото и мъничко да изглежда в очите надругите знам за всяка от вас ще е грамаданско! Спорна учебна година на всички ни!

# 736
  • Бургас
Честита ни нова учебна година! Да вървят децата ни уверени и разбрани, да намерят приятели и да бъдат щастливи!  За нас учебната година в училище не стартира по най-добрия начин. Всъщност в училище го похвалиха и учителката и ресурсната, но няма и 15 мин. след това направи гърч и се озовахме в болницата. Сега все още му правят изследвания,  но му изписаха и Конвулекс. За втори път му се случва. Първият път личната ми каза,  че не било гърч и не взехме мерки, но след този втори вече е ясно, че има нещо нередно. Има ли и други майки на деца с аутизъм и епилепсия или гърчове?  Как ви се отрази приема на медикаменти, в случая Ковулекс? Страхувам се да не се забави съвсем развитието му, но се страхувам и да не получи отново гърчове Sad

# 737
ЗДравейте,
търсих много из интернет,но не можах да намеря.
Интересувам се произвежда ли се сироп витамин Б комплекс?
Бих искала да е сироп,но няма никъде.

# 738
Здравейте,има ли майки на дечица,които имат проблем с храната...Сина ми отказва да яде друго,освен тестени изделия и малко плодове...Въпроса ми е давате ли някакви витамини,хранителни добавки,нещо с което да компенсирате еднообразното хранене на децата си.

# 739
  • Пловдив
Моят яде само тестени, дори плодове - не. Пие сокове, но обикновено му даваме купешки.
Давам понякога мултивитамини. Поръчах от iherb.com едни, които са на прах в капсули и му ги сипвам в сока, но пълната доза според опаковката е 6 капсули на ден (за деца), аз му давам по две.
Ако дъвче бонбони, има много видове мултивитамини в такава форма. Ако не - сокове и прахчета.

# 740
Синтетичните витамини не се усвояват добре от организма. Едно е да яде плод, друго е прахчета и витамини.

Разбирам, че е трудно  Peace Че отказва детето.

Пробвали ли сте с фрешове и смутита? Би трябвало да ги приемат добре, защото и те са сладички  Simple Smile

Аз продължавам да чета в темата /толкова интересни и полезни неща споделяте  bouquet/, при моя случай няма развитие  Confused, тоест родителите бавно, но сигурно започват да се усещат, че нещо не е наред с детето, но ... не предприемат засега мерки да го заведат на специалист.

Разбрах за още едно дете на 3-4 годинки, което реди пъзели, а е на памперси и никаква реч няма и комуникация, така че ... това съвсем, ама съвсем не е мерило  Peace

# 741
Кливия някои от децата с вкусов Сид не понасят фрешове и смутита.  Както казва моят син - има Косми в сока за фрешовете а смутитата са гадни и лигави. опитвах да цедя фрешовете - то нищо не остава за пиене, а такива като ябълката правят пяна ....трудна работа.... Оот зеленчуците от тази година вкарахме твърд домат, Цял морков  и пресни гъби , до сега само краставици и зеле ако е на листа. От плодовете все още имаме застой. Само ябълки банани и твърди нектарини до сега . От лятото твърди круши и безсемково грозде. Всичко друго - не, а не почти 10 години...

# 742
_re_ge, чак сега осъзнах, че и моето дете не яде плодове и се налага да му ги цедят  Sad Явно не е случайно това  Peace

И той пие сокове, понякога домашни, понякога купешки.

# 743
  • София
И нашия не яде нищо, освен основната  храна. Не пие сокове. Плодовете се стържат и се добавят в кашата следобед.

# 744
... Явно не е случайно това  Peace
Колкото е случайно, толкова и не е. Яденето и пиенето на определени храни и напитки не е фактор/симптом. Моят син определено си хапва и пийва добре и е без претенции. Не харесва определени храни, но то е като при всички "нормални" хора - все има нещо да не ти хареса. А плодове и зеленчуци си ги хапва както натюр, така и на сок  Peace

# 745
  • с.Николово, обл. Русе
голям проблем ни беше храненето до преди 2 год. Тогава в последната 4 група в ДГ случихме не лелка, дето много упорито му предлагаше да пробва от всичко, което им се сервираше, като наблягаше на плодовете - тогава прояде ягоди, ананас, по малко круша и киви. Сега яде доста плодове и зеленчуци, както и лека-полека започна да яде и различни манджи, а от това лято и супа, което си е постижение. Предпочита обаче пресни плодове и зеленчуци. Сокове пие само от купешките. Успявам да дам и сок от компот от къпини, на рядко. Сега го карам първо да близне с език, да опита една хапка и ако си поиска пак - давам, гледам да не го насилвам. Зеле на листа и ние ядем, не че нарязано го отказваме, но .... така на листи го предпочита. забелязала съм, че някои плодове и зеленчуци ги яде само като са сервирани по определен начин - ябълки, праскови, кайсии и т.н. трябва да са нарязани поне на половинки. Така цели не ги яде.

# 746
В продължение на темата синът ми не яде и много други неща. Примерно готвено. Супи от две години го прилъгах да хапва но само бульона ако е перфектно прецеден по една чашка. Не яде картофи в никакъв вид , ориз ако много му се примоля лъжичка две. Не яде никакви варива, никакви готвени зелнчуциа. яде готвено месо  пиле във всякакъв вид,  свинско ако е на пържола,кюфтета кебапчета т.е. само скара , риба на скара яде И всякакви морски дарове което ме убива защото джуга октопод на скара миди скариди калмари и прочие а но не кусва варени картофи. От миналата година яде яйца.

През цялото време приканвам примамвам провокирам, кусва но не му харесва  ( имам опит със сестра му тя беше същата работа но и злояда освен избирателността )  ох....мноооого тегаво . Чакам чакам да го прасне пубертета и да почне да не си вади главата главата от хладилника като сестра си....

# 747
  • с.Николово, обл. Русе
Сега се сетих още нещо за нас - яде лук, чесън, копър, магданоз и помалко и листа целина. Направо си ги пасе.

# 748
Честита ни нова учебна година! Да вървят децата ни уверени и разбрани, да намерят приятели и да бъдат щастливи!  За нас учебната година в училище не стартира по най-добрия начин. Всъщност в училище го похвалиха и учителката и ресурсната, но няма и 15 мин. след това направи гърч и се озовахме в болницата. Сега все още му правят изследвания,  но му изписаха и Конвулекс. За втори път му се случва. Първият път личната ми каза,  че не било гърч и не взехме мерки, но след този втори вече е ясно, че има нещо нередно. Има ли и други майки на деца с аутизъм и епилепсия или гърчове?  Как ви се отрази приема на медикаменти, в случая Ковулекс? Страхувам се да не се забави съвсем развитието му, но се страхувам и да не получи отново гърчове Sad

Не си сама.
Няма как за Конвулекса. Ще е добре ако той стопира гърчовете. Казват, че има изоставане от него но пък в случая е важно и да не получава гърчове, защото при тях умират нервни клетки, които пък не се възстановяват. Гадно звучи, но понякога човек е поставен пред избора "по-малкото зло" Sad
Варианта е, ако Конвулекса ви овладее(той работи с натрупване) и е прието да се спре поне 2 години след последен гърч. При нас беше така.
Кофтито е, че сега като има някаква надежда за барокамера, не можем да опитаме, защото тя може да предизвика отново гърчовете.

# 749
Здравейте! Този път въпроса ми е свързан с изследванията за тежки метали и една от задължителните ваксини,които се слагат на детето между 1 и 2 г. възраст. Тя може да е причина за аутистично състояние,но може и да не е, до този извод стигнах след много четене по въпроса. Питането ми е към майки,които са слагали ваксината и са правили съответното изследване ...след като поставиха ваксина на вашето дете имаше ли някакви първоначални симптоми,че нещо се случва с детето ви,знам ли и аз,например висока температура...или единствената промяна е била промяната в поведението на детето...

Общи условия

Активация на акаунт