Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 129 853
  • 800
  •   1
Отговори
# 780
здравейте мами интерсувам се от това какво представлява обследването в "Св.Никола" клинката в София?Благодаря предварително

# 781
здравейте мами интерсувам се от това какво представлява обследването в "Св.Никола" клинката в София?Благодаря предварително

Търси назад с търсачката, защото е писано доста подробно. Около седмица се ходи всеки ден в клиниката, разпитват ви, по-добре е да сте двамата с таткото, на детето дават играчки и го следят как точно ги ползва, примерно прозрачна кутийка с нещо вътре - дали ще отвори кутийката, за да стигне до нещото, може ли да построи кула от кубчета и др.
Може и други неща да се правят според зависи - среща с друго дете, запис да му направят... според случая ви...

# 782
Ние използвахме в един период т.н. картинно четене. Знаехме буквите но не можахме да четем . Примерно слагат кон и слон картинки и отделно отдолу лентички с думите. Детето трябва дa сложи лентичката под думата. Да кажем спомня си К но не и С но чува че кон започва с К . Слага под него думата започваща с К и логически става ясно че другата е слон. Или кон и камила, логиката е че едното е с повече букви.

Много ни беше полезно това за усвояване концепцията на четене. Започна да чете преди да навърши 6.... Заради уроците разбира се, не говоря за  естествен процес.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 00:54 от _re_ge

# 783
 _re_ge, това е чудесно, че сте започнали да четете преди 6  Grinning

Точно тази работа с картинките е била решаваща  Peace, но и по принцип голямото внимание.

# 784
  • гр. Варна
Здравейте,предстои ни обследване в св.Никола съвсем скоро.Бихте ли ми препоръчали къде можем да отседнем на сносни цени?

# 785
Хотел Медик - намира се в двора на Александровска и е на 200 метра от клиниката. Изключително удобен и цените са сносни  Peace

# 786
  • гр. Варна
Хотел Медик - намира се в двора на Александровска и е на 200 метра от клиниката. Изключително удобен и цените са сносни  Peace

Благодаря,четох за него,но почти не намерих добри отзиви и това ме отказа от него

# 787
Отзивите за него наистина не са добри, аз също ги бях чела преди да резервирам, но когато аз го направих буквално беше в последния момент и нямах друга алтернатива. Но... вече била там имам и собствени наблюдения. Да нещата, които са написани не са далеч от истината, но не е и чак толкова трагично, а мястото е наистина много добро като местоположение /а и като цена/. Имай впредвид, че аз имам супер висок праг на търпимост и много от нещата трябва да са наистина супер зле, за да ги отчета негативно /аз също бях със сина си, не съм била сама, че да не ми пука/. Какво ви е необходимо - да има къде да нощувате, топла вода да се изкъпете и тоалетна - тези неща ги има. Чаршафите и кърпите са вехти, но чисти и това създава илюзия за нещо друго. Имам писан коментар относно хотела в линка, който ти пратих, т.е. там ще прочетеш и нещо, което на мен не ми е харесало и какво е последвало. Но .... ти си решаваш  Peace

# 788
  • гр. Варна
Отзивите за него наистина не са добри, аз също ги бях чела преди да резервирам, но когато аз го направих буквално беше в последния момент и нямах друга алтернатива. Но... вече била там имам и собствени наблюдения. Да нещата, които са написани не са далеч от истината, но не е и чак толкова трагично, а мястото е наистина много добро като местоположение /а и като цена/. Имай впредвид, че аз имам супер висок праг на търпимост и много от нещата трябва да са наистина супер зле, за да ги отчета негативно /аз също бях със сина си, не съм била сама, че да не ми пука/. Какво ви е необходимо - да има къде да нощувате, топла вода да се изкъпете и тоалетна - тези неща ги има. Чаршафите и кърпите са вехти, но чисти и това създава илюзия за нещо друго. Имам писан коментар относно хотела в линка, който ти пратих, т.е. там ще прочетеш и нещо, което на мен не ми е харесало и какво е последвало. Но .... ти си решаваш  Peace

Благодаря bouquet

# 789
Здравейте, може ли да попитам Брейн Бустер сироп става ли да се дава заедно с Л- карнозин, ДМГ или ГАБА.
Някаква схема знае ли някой.
Благодаря

# 790
Брейн Бустъра има възбуждащ ефект и основната съставка е ДМАЕ - аминокиселина за мозъчна дейност, ДМГ е аналогичен на ДМАЕ като действие. ГАБА успокоява нервните окончания ( докато ДМАЕ и ДМГ ги възбуждат) - едновременен прием не е удачен. Л карнозина не ми е познат. Бих те посъветвала Ако даваш бустъра да е сутрин или сутрин и най-много и на обяд постепенно; и ГАБА-та вечер към 19-20ч. пак постепенно и по-малко. След 3 месеца Бустър и Габа може да пробваш ДМГ и Габа. Така ще работиш и за мозъчна дейност и за успокоение, ако това е целта. Л карнозина нямам идея. Дават го, че става с ГАБА и Глицин. Аз бих давала ДМГ ( което напрактика прави същото, което и Брейн Бустър) и вечер ГАБА. Всъщност най-правилно е Л-карнозин и Габа няколко месеца после ДМГ и Габа(3месеца) и накрая бих се спряла на ББ самостоятелно ако случая ви е проблем с буйност, хиперактивност и крясъци.

# 791
# 792
antee, благодаря за отговора

# 793
Момичета, имате ли информация, мнение за хомеопатичната детоксикация ?
Една позната я прилага на дъщеря си от февруари. Детето е с диагноза аутизъм, никакъв говор, никакъв очен контакт, никакво желание за общуване, никакво разбиране. След няколко месеца на терапия тя сподели, че детето вече не е аутист. Малката е на 4. В момента говори, изпълнява команди, има очен контакт и общува. Няма никакви наченки на стереотипно поведение и никакви аутистични черти. Звучи прекалено хубаво и доста обнадеждаващо. Някоя от вас да знае нещо повече ?

# 794
Това не го вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт