С деца на обществени места. Мисия /НЕ/ възможна ли е?

• 31 353
  • 624
  •   1
Отговори
# 150
  • Куциндрел
Е до 5-6 освен задръжки имат и някакво възпитание, което започва от бебешките години.
За 3-4 годишните съм разбрала, че стоят мирно на масата, ако са гладни. Joy Хапнат ли и вече трябва да се движат в пространството.

# 151
На тези деца им липсва адекватното общуване възрастен-дете, в което е водещ възрастният. Но когато възрастният е поставил детето по-високо от себе си в семейната йерархия, остава му само да приглася в крясъците и пищенето.

Ето това за мен е есенцията на проблема - все повече наблюдавам около себе си семейства, поставили златния наследник на пиедестал и всички се кланят и реагират на всяка една прищявка с обяснението - "амио деца са, какво да ги правиш"  ooooh! Винаги съм се изприщвала от подобни обяснения и оправдания на детските лиготии с елементарния факт, че "са деца". Ми деца са, да, и аз имам  дете, но винаги водещо ми е било тя да се впише в семейната обстановка, разбира се, със здравословно  необходимите компромиси и усилия от наша страна, отколкото обратното - като ти се роди дете, да си мислиш, че то е центъра на всичко, всичко му е позволено, простено и въобще- някак си нормално да се случва. Ами не, не е. И останалите хора не са длъжни да се съобразяват с нахални и разлигавени хлапета, благодаря.
Моята свекърва, да е жива и здрава жената, е от точно този тип - мисли си милата, че внучетата й са най-малкото краят-слънце и всичко, що пожелаят, гледа да се изпълнява. Много разговори имаме в тази посока, ама няма как на тези години вече да приеме нашата истина за нейна, така, че се примирявам до изв. степен.
В живота има правила и колкото по-рано детето започне да живее с тази мисъл и да полага усилия да ги спазва, толкова по-лесно и полезно ще е за всички  Peace

# 152
Моята свекърва, да е жива и здрава жената, е от точно този тип - мисли си милата, че внучетата й са най-малкото краят-слънце и всичко, що пожелаят, гледа да се изпълнява. Много разговори имаме в тази посока, ама няма как на тези години вече да приеме нашата истина за нейна, така, че се примирявам до изв. степен.
Същото чудо е майка ми. На въпроса "Защо ѝ разреши това?" тя има един-единствен отговор:"Ами, зашото детето искаше."   ooooh! Е, ако поиска едно уиски и пура и това ли ще разрешиш? Добре, че се виждаме веднъж-два пъти в месеца.

# 153
Дааа, и моята свеки така е възпитала ММ, та сега ѝ бера плодовете  Close че се опитва и да го прилага и на внучето си  Sick
Добре че се виждат рядко-последният път като беше на гости ги оставих с детето и хукнах по задачи.Връщам се-оная му позволила да кара колелото с мръсните си гуми из апартамента  Shocked защото като отворила терасата и той бил ревал че го иска  ooooh!
Затова съм категорична, че ще го науча отрано, че има норми и правила, които се спазват!

# 154
  • Куциндрел
Е че тази баба не се ли е сетила да изчисти гумите на колелото? За това трябва да й се караш, а не защо е позволила.

# 155
Ха, Лъки, при нас поне с ММ гледаме в една посока /рано се взехме, та имахме време да се синхронизираме докато ни се роди дете  Joy/, та различната гледна точка е само от страна на техните. Във всички други отношения са ми идеални милите, пак казвам, да са живи и здрави, това да им е кусура.
Уиш, ние по-честичко се виждаме и някак си вече приех, че нещата ще са така, хубавото е, че и детето ми е разбрано, та не се връща разглезено от визитата там. Виж, майка ми  и баща ми са с по-различен подход, по-строги са.
Цеца, за теб нормално ли е колелото да се кара из апартамента? Ми той утре може да поиска и пясъчник да му сложат за забава  ooooh!

# 156
  • Куциндрел
Да, моето кара колело, тротинетка и камионче вкъщи. Карането у дома на колело му помогна да се отпусне да кара навън. Не виждам какво лошо има, дали ще бяха, скача, играе на криеница или ще кара колело. Апартаментът ни е достатъчно голям, за да циркулира детето с колелото вътре.
Пясъчник няма как да сложа, защото трудно се чисти. Няма как да се сравни пясъчник у дома и каране на колело.

# 157
Ами ето, различни сме - за мен не е нормално да се кара колело вкъщи, ако и да са му измити гумите  Crazy Не го сравнявам с дребните колички, които се карат и от бебета и които стоят само вътре. Ама колело в апартамент ми иде в повече  Laughing Нищо де, кой както ги разбира нещата, аз няма шанс да разреша нещо подобно у дома  Peace

# 158
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Е че тази баба не се ли е сетила да изчисти гумите на колелото? За това трябва да й се караш, а не защо е позволила.

като иска бабата да угоди на детето, да излезе с него навън, за да може да кара колело...
моето караше вътре количка, докато беше много малък 1.5-2г.
колело и подобни само навън.

никога няма да забравя как преди 2г. (детето тогава беше на 2г.) влезнахме надвечер в един бар, тип кръчме, т.е. напълно неподходящо за деца. в момента, в който влезнахме и извадиха един кашон с играчки и ги оставиха в ъгъла, където имаше място... имаше още 2 деца малко по-големи. драми и истерии нямаше. нито от страна на децата, нито от страна на посетителите.

# 159
Абе като ви чета, явно аз съм много търпелива. Joy
Нито преди да имам деца, нито сега, децата в заведение (ресторант да го кажа, по кръчми не ходя) не са ми пречили. Лично моето (почти 3г.) не пищи и не се тръшка засега на обществени места. Ако има друго, което пищи, очаквам от родителите му да го успокоят, ама ако не става - не става, кво да направя. Скандали да вдигам заради това точно - не бих, и без това предполагам, че на самите родители не им е особено удобно, че не могат да овладеят ситуацията веднага.
А ако не пищят, ами просто тичат и си играят - ми деца са, нормално е да не стоят 2 часа на едно място, докато компанията се нахрани и наговори. newsm78
Обаче, всъщност, в някои ресторанти, в които съм била, или има външен детски кът, или има някоя маса за рисуване,  а ако няма отделена маса, дават на децата хартия и пастели на масата на родителите. Определено това са ми предпочитаните места, когато хапваме навън, защото моят много се хипнотизира от рисувателни материали  Laughing

# 160
  • Бургас
Честно казано не се сещам за държащи се невъзпитано деца в заведение. По-скоро се сещам за държащи се невъзпитано родители и по-конкретно - за истерични майки. Имам чувството, че дори когато не се карат на децата си, гласовете им са едни истерично - фалцетни.
В случая със Звезден прах не мисля, че детето се е държало лошо. Похленчило е малко. Голяма работа. Вчера ми забавиха обяда в едно заведение, а бях толкова гладна, че и аз бях на път да се разрева Laughing

# 161
  • София
Еовин - и аз съм като теб  Laughing
Действително, ако някога съм се дразнила в заведние, е било от шумни полупияни компании, отколкото от тичащи деца.

# 162
  • Куциндрел
Ами ето, различни сме - за мен не е нормално да се кара колело вкъщи, ако и да са му измити гумите  Crazy Не го сравнявам с дребните колички, които се карат и от бебета и които стоят само вътре. Ама колело в апартамент ми иде в повече  Laughing Нищо де, кой както ги разбира нещата, аз няма шанс да разреша нещо подобно у дома  Peace
Така е, ама като някой друг гледа детето, то той може да разреши, т.е. да не му е оретив вижданията.
Предполагам, че въпросната баба няма да даде втори път да се кара колело в Lucky Happyness, ако й е обяснено, че не позволяват.

# 163
  • сф
ходя с децата си по обществени места. понякога защото нямам избор, а друг път - защото така искам. в общия случай се държат прилично, без да прилагам кой знае какви хватки и усилия. не бих допуснала да пречат на останалите посетители, не защото ми пука какво си мислят те, а защото на мен самата не би ми било приятно. случвало се е детето ми да се размрънка повече от допустимото (според мен) и тогава си взимам храната, децата и се изнасям. като превенция срещу мрънкане, често се случва да се обадя в ресторанта на път за там и да поръчам за детето по телефона, така че като стигнем в заведението да е готова неговата храна и да не се налага да чака.
случвало се е да ме издразни дете в ресторант, но всъщност се ядосвам на родителите, защото са си го оставили без надзор да обикаля и да притеснява другите клиенти. случвало ми се 3годишно момченце да се опитва да дразни моето дете и да пръска с воден пистолет по нас и в количката на бебето ми.
но много повече се дразня на ненавременна и неадекватна родителска реакция, когато най-накрая решат да накарат отрочето си да престане да тормози другите клиенти. обикновено започват на висок глас (за да ги чуят всички какви са примерни възпитатели) да го нареждат и да крещят по него. за мен това е много по-дразнещо от викането/търченето/тръшкането на самите деца. понякога се държат ужасно грубо и използват физическа сила за озаптяване на детето си, което ми докарва ужасен стрес. или пък се случва чрез караниците си да разстроят моето дете и аз се налага го успокоявам заради случката, на която става свидетел.

# 164
Мястото на децата е там, където родителите им са преценили - в ресторант, в сладкарница, в банка, в гората, в парка, на плажа, които между другото също са обществени места. Независимо от възрастта им.

Лично на мен децата на ми пречат. Прескачам ги и си продължавам. Еднократни писъци не чувам. Впечатление ми прави само по-продължително тръшкане и пищене. Не ми се е случвало непознати деца да идват на моята маса, за да досаждат, така че не знам как бих реагирала на такива. Много, много рядко ми се е случвало да попадна на тичащи, пищящи деца по ресторантите.

На моите деца не разрешавам да пищят или да повишават глас на обществени места. Не разрешавам да тичат в ресторанти. Ако се случи веднъж правя забележка, ако повторят - взимам мерки. Гледам да имам материали за рисуване в чантата. Случвало ми се е да пусна и филмче на телефона, ако много искам да се видя с някой.

Общи условия

Активация на акаунт