Какви са жените, издържащи мъже?

• 48 493
  • 432
  •   1
Отговори
# 270
Ами.... Благодаря тогава.

Аз съм уверена в себе си, рядко се напъвам да се доказвам в домакински-антодомакински теми.

Ох бе Янтре, видя ли сега, като си стоиш вкъщи как не можеш да разбереш какво ти се казва!  Laughing

# 271
  • вятър в маслините, вятър над хребета
В повечето случаи хората се женят за хора от своя социален кръг и съответстващи им по финансово състояние, но все пак има и други случаи. А ако Алис Уолтън се влюби и ожени за някой от касиерите на Уол-Март и му предложи избор на други професионални възможности, това прави ли го по-безличен, отколкото е бил три месеца преди това?
Ако му предложи възможността да си лакира ноктите и вързва панделки на пудела по цял ден и той ентусиазирано приеме, в моите очи се обезличава, да. В очите на някой друг може и да претърпява личностно израстване- ценности най-различни по белия свят Simple Smile.

# 272
Мислех, че говорим за предоставянето на възможности за занимания, свързани с повече престиж, сравнено с настоящите. Мъжът на продавачката й намира работа в своята, на приятел, или някаква нейна област, но с добър старт и опции за по-нататъшно развитие, наследницата "повдига" по сходен начин своя спътник. Понеже тръгнахме от поста на Ли Лу - "няма да я остави да стои за 400лв на касата". Разбрах, че този тип съдействие намираш за обезличаващо.

Ако някъде сме се разминали по трасето, извинявай - вероятно ще се окаже, че сме на едно мнение. Но в гореописаното за мен няма обезличаване.   

# 273
Аз го разбрах така- няма да я остави да стои на касата и ще я прати да домакинства или да се кипри. А обезличаваща наричам идеята, че някой ще взема решения за теб, да те остави или да не те остави да вършиш нещо. Каквото и да било. Представи си пък на въпросната да и харесва да работи на каса за 400 лв ...

# 274
А, не, явно по различен начин сме изтълкували оставянето. Аз от двата поста на Ли Лу, които засягаха продавачката, я разбрах в смисъл "няма да я остави да се мъчи, а ще и предостави шансове", а не "ще взема решения вместо нея и ще я принуди еди-какво си". Второто е неприятно за всеки.

А не мога да си представя на някого да му харесват смените на каса за никакви пари, но пък и не мога да си представя безкрайната скука на живот между мола, козметика, фитнеса и фризьора и нищо друго. А не е като да няма хора, на които не само харесва, а е заветна цел.

# 275
Не знам за касиерките. Една от лаборантките ни тук е съпруга на важен администратор в ЧЕЗ, работи на 60% договор за малко пари. Но иска да работи, защото и допада- както това, което върши, така и постоянният контакт с млади хора. Не си представям мъжът и да и каже "Няма да работиш за мижави пари, понеже така и така..". Както и не си представям тя да му позволи да я "оставя" или не да работи.
Другата ни лаборантка си умира да си стои вкъщи и да плете чорапи, но нейния мъж пък не работи в ЧЕЗ Laughing.

# 276
Домъчня ми за втората лаборантка, направо да я запознава колежката й с някой колега на мъжа си.  Laughing

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 02:29 от Вещица в чужбина

# 277
Аз познавам и такива, които работят за без пари, но никой не продава за без пари на касата в Била, а преподава, лекува деца и т.н. Има разлика. Мисля, че за всеки с житейски опит е ясно какво имаше предвид Ли Лу с „оставяне".

# 278
Благодаря, да, правилно сте ме разбрали. Това е възможност за развитие, но предполагам, че има и жени, които ще кажат: "Не, не искам да работя за себе си, ти ме обезличаваш с помощта си. По-добре да пълня рафтовете в Била" .

В момента, в който няма нужда да се бориш за своя избор, си еманципиран. Не знам кое им е независимо на жените с две торби след работа и още минимум два часа домакинстване. Но честно да ви кажа достатъчно съм чувала във Виена, че да ги поканят на вечеря (платят сметката им) не е еманципация. И аз естествено веднага питам: "А той въобще искаше ли да поеме вечерята?".. Мисля, че ме разбрахте  Simple Smile

# 279
Кама Сутра е безкрайно скучна книга. В нея няма много секс. Говори се как да се избират подходящи партньори и подобни безинтерсни неща Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Които ние (повечето) всъщност си знаем.
По въпроса за кютането в къщи, мисля че някакси повече й "стои" на жената. И да не е така, не бих имала уважение към мъж, на когото трябва да оставям сутрин пари и вечер да го намирам с парцала, леко потен да приготвя вечерята ми. Познавам такъв модел, тя цял ден се лигави, носи повече пари вкъщи, той работи, но неговата заплата стига само за сметките. Като цяло е неефективен. Вкъщи се хвърля от вратата в дълбокото, бели, пържи, носи-разнася, подрежда-прибира маса, простира, угажда...Винаги е забързан, кара я домакинската работа през пръсти, толкова си може, нищо не казвам, а тя само посочва, че нещото има нужда от още. Отвратително е, казвам го най-отговорно. Не искам такъв, наистина не искам. Мъжът трябва да е опора, а не придатък или домашна помощница, това е моето мнение.

# 280
Е ако им бяха разменени ролите по красиво ли щеше да е? Той да се лигави по цял ден, каквото и да значи това, нейната заплата да покрива само сметките ( макар че и това не знам какво точно значи, аз под покриване на сметки разбирам покрив над главата, битови и комунални нужди и храна на масата, което не е малко ), и тя да е лоша домашна прислужница в придатък.

На мен картинката ми изглежда същата- един се лигави, един е потен, сметките им са платени и домът им е поддържан, без значение дали на нивото на нашите критерии Laughing

# 281
  • София
В момента, в който няма нужда да се бориш за своя избор, си еманципиран. Не знам кое им е независимо на жените с две торби след работа и още минимум два часа домакинстване. Но честно да ви кажа достатъчно съм чувала във Виена, че да ги поканят на вечеря (платят сметката им) не е еманципация. И аз естествено веднага питам: "А той въобще искаше ли да поеме вечерята?".. Мисля, че ме разбрахте  Simple Smile

Аз не разбрах.  Embarassed

# 282
Еманципацията е да имаш избор. Ако си се нагърбил с всичко, защото другият не ти предоставя избор, какво толкова равноправно има? Според моите разбирания, не ангажирам никого с размислите ми  Peace

Да трябва да си плащаш, защото никой не те е поканил, също не е доказателство, че си независим. То, ако трябва да доказвам, че съм самостоятелна на една проста вечеря, егати излагацията (за мен). Предпочитам жестовете, връщам ги също винаги, но без да си блъскаме насилствено двайсетте евро по джобовете Grinning

Или пък да се биеш в гърдите, че се оправяш с всичко сама- работа, деца, домакинство, а всъщност партньорът въобще да не е предложил помощ и си клати краката. Просто се справяш със ситуацията, каквато е, а не, защото си избрал.

# 283

А от това, че аз съм от години вкъщи, чак толкова затъпяла ли ви изглеждам? Винаги съм мислела, че оставям впечатление на интелигентна, разумна жена с разнообразни интереси. Не е да мога да обсъждам само пълнените чушки.

Не мога да се сдържа и ще отговоря. Винаги, когато съм те чела си ми оставяла точно това впечатление. Честно, не е комплимент.
Е, твое мнение, да се карам с теб ли се очаква?

Скрит текст:
Е защо да се караш пък ти?! Просто не обичам да пиша хвалебствия, но наистина на мен си ми оставяла впечатление точно на интелигентна жена с разнообразни интереси. Харесват ми постовете ти, а и имаш чувство за хумор.

И с Кукумицинка съм съгласна и в тази тема.

Цитат
От едно известно време, откогато жената се брои за самостоятелна единица в обществото, понятието "мъжът я оставя или не оставя" е неуместно. Жената се предполага да решава сама. И на мен ми е също интересно коя е жената, която ще се остави да е тотално и абсолютно финансово зависима от мъжа до себе си. Струва ми се недалновидно, понеже животът поднася и изненади

Това е много вярно.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 10:16 от Anna-Bell

# 284
Е ако им бяха разменени ролите по красиво ли щеше да е? Той да се лигави по цял ден, каквото и да значи това, нейната заплата да покрива само сметките ( макар че и това не знам какво точно значи, аз под покриване на сметки разбирам покрив над главата, битови и комунални нужди и храна на масата, което не е малко ), и тя да е лоша домашна прислужница в придатък.

На мен картинката ми изглежда същата- един се лигави, един е потен, сметките им са платени и домът им е поддържан, без значение дали на нивото на нашите критерии Laughing

Не знаеш какво значи заплата, която покрива само сметките? Трябва ли след всяко мнение да обяснявам написаното какво значи? Не мисля!

Общи условия

Активация на акаунт