Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 108 613
  • 824
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
За момичето с въпроса за 100 000 евро - над 5000лв ще струва с всички такси.

# 16
Новият комплекс до Кауфланд е наистина удобен като разположение, но аз не бих го избрала за живеене. Струва ми се доста шумно и мръсно. Но пък ако ще го ползвате само за инвестиция за наематели, вероятно ще има търсене.

# 17
  • Sofia
dikobraz, благодаря за отговора. Новият строеж в какъв смисъл да влияе, освен, че ще стане много пренаселено в Младост.  Rolling Eyes А иначе обявените цени в него са уау!

Иначе определено за живеене ми трябва апартамент, що народ сме  Laughing  Цените там са доста високи, общите части са супер луксозни,  за съжаление не съм толкова богата, че да давам такъв апартамент под наем. Но,да, сигурно е шумно и мръсно, но то е мръсно навсякъде в Младост. Имам време, ще се чудя, но за мен локацията му е най-голямото предимство.

# 18
Не мисля, че има някакво значително поскъпване на наемите, може би има по-голямо предлагане и може би някои от исканите наеми да не са много реалистични.

# 19
  • София...........
И аз да се запиша в новата тема Simple Smile
Продължаваме да търсим 2-стаен южни райони, но за съжаление нищо читаво не излиза....

# 20
  • София
Благодарско за новата тема и дай Боже да се напълни с полезна информация и успешни сделки bouquet Peace Praynig
нашата одисея по покупко -продажбата приключи! равносметката: започнахме проучвания около април - май миналата година - няколко неуспешни огледа с пишман брокери, след ровене в интернет ... след което ни препоръчаха брокер - чудо Wink свързахме се с нея - юни, дойде, погледна имота ни, предположи цена, която ще му вземем реално, засне  го и се хвърлихме с главата надолу - пуснахме го за продажба. извадих веднага всички необходими за продажбата документи. покупката започнахме с няколко консултации в банки, за да видим до къде можем да си разпънем чергата ... паралелно изчетох, къде що намерих из нета по въпроса за покупко - продажба, за имоти и пр. юли стартирахме огледи - търсехме паралелно с брокера, тя проучваше имота и ако заслужаваше внимание, организирахме огледи. Огледи у нас в началото имаше веднъж седмично - може и по - рядко, но на фона на сходни оферти, не намалявахме цената - и времето му дойде в точния момент. Октомври след много четене и обикаляне бях си изчистила критериите за жилище и знаех точно какво искаме ... и една сутрин, то просто се появи - точно такова, каквото си го бяхме намислили, обява без снимка, пусната предишния ден. веднага го проучихме и вечерта бяхме на оглед - вече и мъжчето нямаше съмнения, че е нашия Heart Eyes и така започна одисеята по покупката - от трима собственици - наследници, единият от който в чужбина Crazy с нашия нещата също се бяха задвижили, тъй като не бяхме пипали цената от началото и на общия фон, тя вече беше ниска се засили интереса към него и огледите зачестиха на 3-4 седмично понякога и повече ... в един момент имахме три оферти ... много съм доволна, хората на който се спряхме са страхотни млади хора, много разбрани и свестни - дано жилището им е на късмет Praynig и така '' невъзможната мисия'' се оказа повече от възможна - сключихме предварителен договор и по двете сделки в един и същи ден Peace гонехме за срок края на годината - за да не се налага да се вадят документите наново ... изповядахме пред нотариус продажбата ни на 21.12, а покупката на 29.12 ... имаше много спънки, допълнителни документи, който в последствие се оказа, че трябва да се вадят, но когато си с точния човек и професионалист до себе си е лесно - просто се доверяваш! имаше един момент в който - просто обикалях и вадех документи, но им бях изпуснала края отвсякъде - Брокера ми следеше кое за коя сделка ни трябва - обикаляше и тя вадеше каквото може, стиковаше нещата с другите две страни - лудница, но на тоя етап успешна! естествено отвисяхме по месец заради агенцията по вписванията ... но към днешна дата вече и двата нови нотариални акта са на лице, кредитите са отпуснат и усвоени, всичко по сделката е приключило ... сега остава да прехвърлим партиди, да оправим документите в данъчното: да ремонтираме / ще имаме 15 - 25 дни за основен ремонт - проектите вече са готови, преговаряме с майстори и фирми за срок - дори не сме в позиция да гледаме цената - по важен ни е срока ... ясно е че ще се нанесем и ремонта ще продължи, но поне най - мръсната работа да се свърши и да имаме баня и тоалетна Crazy/ и да се преместим Crazy истината е, че съм по уплашена, от това което следва, но и това ще мине ...
желая успех на всички, който са се захванали с това начинание Peace

# 21
  • Резерват "Северозапад"
Много щастие, здраве и любов в новото жилище Heart Eyes!

# 22
Браво!Голяма лудница ти е било на главата,важното е ,че всичко завършва добре!Много семейно щастие в новото жилище!

# 23
Благодаря за отговора Simple Smile

Успех на всички с търсенето/намирането на желания дом Simple Smile

Само да вметна по въпроса за жилище в Младост - аз живея в Младост 2 и точно срещу нас се строят 3 блока на Контракт Сити. По схема (на снимка) изглеждат доста добри в отношение на размери/цена. Единият ще стане готов през септември, а другите 2 ще са през март другата година Simple Smile

bouquet

# 24
  • София, Bulgaria
atadar, бравоооо... така се прави: проучване, подготовка, действие!!!  Резултатът е на лице!

Основният проблем на хората с предстоящи имотни сделки е, че спестяват проучването и подготовката, а направо се впускат в нещо, което много малко познават, дори и тези, който си мислят, че имат някакъв опит. И когато се сблъскат в джунглата наречена Пазар на недвижимите имоти резултатът никога не е в тяхна полза. Нерви, разочарования, загуба на време, което за купувачите в момента е 100% и загуба на пари. Никога не ми е било по-трудно да ценообразувам имот от днес, а продавачите как го правят сами не ми е ясно. Знам, че влизат в интернет и гледат как са обявени подобни имоти, но 1-во не отчитат редица други фактори.  2-ро няма продавач, който да не смята, че неговият имот е по-така от всички останали на пазара и 3-то не си дава сметка, че в повечето случай и останалите имоти са обявени на неговия принцип.

# 25
Благодарско за новата тема и дай Боже да се напълни с полезна информация и успешни сделки bouquet Peace Praynig
нашата одисея по покупко -продажбата приключи! равносметката: започнахме проучвания около април - май миналата година - няколко неуспешни огледа с пишман брокери, след ровене в интернет ... след което ни препоръчаха брокер - чудо Wink свързахме се с нея - юни, дойде, погледна имота ни, предположи цена, която ще му вземем реално, засне  го и се хвърлихме с главата надолу - пуснахме го за продажба. извадих веднага всички необходими за продажбата документи. покупката започнахме с няколко консултации в банки, за да видим до къде можем да си разпънем чергата ... паралелно изчетох, къде що намерих из нета по въпроса за покупко - продажба, за имоти и пр. юли стартирахме огледи - търсехме паралелно с брокера, тя проучваше имота и ако заслужаваше внимание, организирахме огледи. Огледи у нас в началото имаше веднъж седмично - може и по - рядко, но на фона на сходни оферти, не намалявахме цената - и времето му дойде в точния момент. Октомври след много четене и обикаляне бях си изчистила критериите за жилище и знаех точно какво искаме ... и една сутрин, то просто се появи - точно такова, каквото си го бяхме намислили, обява без снимка, пусната предишния ден. веднага го проучихме и вечерта бяхме на оглед - вече и мъжчето нямаше съмнения, че е нашия Heart Eyes и така започна одисеята по покупката - от трима собственици - наследници, единият от който в чужбина Crazy с нашия нещата също се бяха задвижили, тъй като не бяхме пипали цената от началото и на общия фон, тя вече беше ниска се засили интереса към него и огледите зачестиха на 3-4 седмично понякога и повече ... в един момент имахме три оферти ... много съм доволна, хората на който се спряхме са страхотни млади хора, много разбрани и свестни - дано жилището им е на късмет Praynig и така '' невъзможната мисия'' се оказа повече от възможна - сключихме предварителен договор и по двете сделки в един и същи ден Peace гонехме за срок края на годината - за да не се налага да се вадят документите наново ... изповядахме пред нотариус продажбата ни на 21.12, а покупката на 29.12 ... имаше много спънки, допълнителни документи, който в последствие се оказа, че трябва да се вадят, но когато си с точния човек и професионалист до себе си е лесно - просто се доверяваш! имаше един момент в който - просто обикалях и вадех документи, но им бях изпуснала края отвсякъде - Брокера ми следеше кое за коя сделка ни трябва - обикаляше и тя вадеше каквото може, стиковаше нещата с другите две страни - лудница, но на тоя етап успешна! естествено отвисяхме по месец заради агенцията по вписванията ... но към днешна дата вече и двата нови нотариални акта са на лице, кредитите са отпуснат и усвоени, всичко по сделката е приключило ... сега остава да прехвърлим партиди, да оправим документите в данъчното: да ремонтираме / ще имаме 15 - 25 дни за основен ремонт - проектите вече са готови, преговаряме с майстори и фирми за срок - дори не сме в позиция да гледаме цената - по важен ни е срока ... ясно е че ще се нанесем и ремонта ще продължи, но поне най - мръсната работа да се свърши и да имаме баня и тоалетна Crazy/ и да се преместим Crazy истината е, че съм по уплашена, от това което следва, но и това ще мине ...
желая успех на всички, който са се захванали с това начинание Peace

Това е наистина страхотно, и е достойно за възхищение(сериозността с която сте подходили на нещата).Да ви е на късмет новия дом, и много много радостни моменти в него.
Да използвам случая да попитам, има ли максимален срок за смяна на партидата, тъй като апартамента който купих все още се води с партиди на стария собственик, имам наемателка и тя си плаща сметките, но съм извън страната и в момента не мога да отида до енерго и ВиК. Ще го направя разбира се при първа възможност.

# 26
Благодаря за темата!
Оглеждам се за малък ап. в София, но цените се вдигнаха ужасно много. Гледам изгодни предложения по разни комплекси по морето - някой има ли наблюдения? Притеснявам се ако комплекса фалира, което се случва често - какво става с общи части и поддръжката?

# 27
  • София
Благодаря за новата тема! Ще следя с интерес!

# 28
отговарям на rib4e от предишната тема
цитат
Къде в Младост 3?
Останки от канала е възможно да се видят откъм частта към Горубляне.Зад гаражите.
цитат
 Да ви попитам какво мислите за новия комплекс до Кауфланд в Младост 3? Виждам, че има хора, които доста четат и се интересуват от имоти и места. Много се чудим на един апартамент там, а и тепърва ще строят една част? Мястото иначе е доста комуникативно.

И аз го гледах, преди ходех да питам за цени, но двустайните ги предлагаха доста скъпо за мен, отиваха към 70-80 за 60 квадрата, не знам сега дали има разлика и на мен ми е интересно.. но не завиждам на тези, които ще гледат към пощата наблизо, много е усойно и мрачно..

# 29
Основният проблем на хората с предстоящи имотни сделки е, че спестяват проучването и подготовката, а направо се впускат в нещо, което много малко познават, дори и тези, който си мислят, че имат някакъв опит.
Аз не съм професионалист, но това изказване ми стана интересно и за това реших да попитам автора следното:
В моя случай, когато там където аз искам няма нито един апартамент, такъв какъвто аз искам или ако има е на цена х1.4 или х1.5 какви проучвания и какви подготовки да правя?
Аз разбирам да имаше примерно 5 имота между, които да избирам тогава да се проучва, но когато няма нито един какво правим?

Общи условия

Активация на акаунт