Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 039
  • 824
  •   1
Отговори
# 135
Искам да се консултирам относно цената на един апртамент с вас. Става въпрос за двустайно жилище, 67 кв.м, квартал Лагера, висок първи етаж. Долу има гаражи. Според вас, реална ли е цена от 63 000 евро за този имот в този му вид? Снимки може да видите на следния линк: http://zapazena.snimka.bg/architecture/apartament.897265.36606168

Има и вариант да се направи лек ремонт: нова кухня, нова баня, ламинат по стаите, теракот в коридора, като грубо всичко това излиза около 7200 лв. Но подоризам, че може да клони и към 10 000 лв.
Та, така крайната цена на имота възлиза на около 66 000 евро. Дограмата и вратите на този етап не влизат в сметките и ще си останат, както са си.

Та, питането ми е, може ли да се продаде този апартамент, неремонтиран за 63 000 евро или ремонтиран за 66 000?

Албумът е прегледан 151 пъти. Никой ли от тези 150 човека няма мнение по въпроса?  Laughing

# 136

Албумът е прегледан 151 пъти. Никой ли от тези 150 човека няма мнение по въпроса?  Laughing

Да изкажа лично мнение - според мен за продажната цена и изобщо за продаваемостта по-голямо значение имат разпределение, изложение, квадратура (тези 67 кв как са образувани), брой стаи (двустаен с холокухня или с отделна кухня), състояние на общи части, отстояния от други сгради  и други архитектурно-строителни параметри, отколкото с козметичен ремонт или без него. А на тези снимки нищо от това не се вижда. Лично аз не бих могла по тази информация да си съставя мнение по въпроса. Най-добра представа за жилището аз лично придобивам, ако има и скица - дори и не архитектурна, но мащабирана, с размерите, прозорците, изложенията.

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 15:12 от Анонимен

# 137
  • Sofia
Искам да се консултирам относно цената на един апртамент с вас. Става въпрос за двустайно жилище, 67 кв.м, квартал Лагера, висок първи етаж. Долу има гаражи. Според вас, реална ли е цена от 63 000 евро за този имот в този му вид? Снимки може да видите на следния линк: http://zapazena.snimka.bg/architecture/apartament.897265.36606168

Има и вариант да се направи лек ремонт: нова кухня, нова баня, ламинат по стаите, теракот в коридора, като грубо всичко това излиза около 7200 лв. Но подоризам, че може да клони и към 10 000 лв.
Та, така крайната цена на имота възлиза на около 66 000 евро. Дограмата и вратите на този етап не влизат в сметките и ще си останат, както са си.

Та, питането ми е, може ли да се продаде този апартамент, неремонтиран за 63 000 евро или ремонтиран за 66 000?

Албумът е прегледан 151 пъти. Никой ли от тези 150 човека няма мнение по въпроса?  Laughing

Беза да съм абсолютно никакъв експерт и само по вида му по снимките, на мен ми се виждат много.

# 138
  • София
Аз разгледах албума, но не разбрах какво питаш.
Дали имота е твой и се чудиш дали да го постегнеш преди продажба?
Или да купиш, да ремонтираш и след време да продадеш за повече?
Тази част на София ми е непозната, неуютна и не бих купила нищо там.

# 139
Аз също не разбрах питането.
Но тази част на София ми позната, уютна и бих купила там.  Wink

Дори панелите са симпатични. Не високи. Добро устроено междублоково пространство, прекрасно съотношение застроена площ/детски площадки/. Редовен и хубав трамвай,който ИЗОБЩО не се влияе от задръстването, защото си върви по неговата си линия, която не се засича с колите. За 15 мин бавен ход пеша дори се стига до Руски паметник и още 5-10 си на НДК и където си искаш, ако ти е там целта.
Не ми допада обаче липсата на паркоместа, както и затвореността за излаз с кола - точно от 2 улици се излиза и става голямо чакане.
Цената е висока и според мен обаче. Ние преди 8 мес купихме по-голям за почти същите пари, обзаведен (може да не ми харесват на мен мебелите, но са чисто нови), с вградени фурна, котлони керамични, абсорбатор, хладилник бойлер в банята 2 климатика, единия от които дайкин висок клас, баня с нови плочки, линеен сифон, пералня, диван, трапезарна маса, спалня, гардероб, стълба (мезонет е) в квартал, дори с малко по-високи средни цени. Ааа дори и барбекю зидано на терасат и настилка от тиково дърво.

# 140
Poppea, и ти си права, но идеята ми беше на база наличната информация да се даде някакво мнение.  Hug

хлебарка, много добре звучи имота, който описваш, направо си е шестица от тотото...

Благодаря на всички включили се. Подозирам обаче, че така няма да мога да събера информацията, която ми трябва. Мисля, че с консултации с 2-3 брокера, които са видели различни имоти в различни квартали ще е най-добре.

bouquet

# 141
Аз също не разбрах питането.
Но тази част на София ми позната, уютна и бих купила там.  Wink

Дори панелите са симпатични. Не високи. Добро устроено междублоково пространство, прекрасно съотношение застроена площ/детски площадки/. Редовен и хубав трамвай,който ИЗОБЩО не се влияе от задръстването, защото си върви по неговата си линия, която не се засича с колите. За 15 мин бавен ход пеша дори се стига до Руски паметник и още 5-10 си на НДК и където си искаш, ако ти е там целта.
Не ми допада обаче липсата на паркоместа, както и затвореността за излаз с кола - точно от 2 улици се излиза и става голямо чакане.
Цената е висока и според мен обаче. Ние преди 8 мес купихме по-голям за почти същите пари, обзаведен (може да не ми харесват на мен мебелите, но са чисто нови), с вградени фурна, котлони керамични, абсорбатор, хладилник бойлер в банята 2 климатика, единия от които дайкин висок клас, баня с нови плочки, линеен сифон, пералня, диван, трапезарна маса, спалня, гардероб, стълба (мезонет е) в квартал, дори с малко по-високи средни цени. Ааа дори и барбекю зидано на терасат и настилка от тиково дърво.

За кой квартал става въпрос?

# 142
Днес ми попадна тази реклама:  http://sofia.immorainbow.bg/ Какво ще кажете за тази сграда?

# 143
Здравейте,

и аз се включвам в темата с въпрос дали някой има ли представа за качеството на строените от фирма Бокал сгради? Благодаря.

# 144
  • София, Bulgaria
Здравейте,

и аз се включвам в темата с въпрос дали някой има ли представа за качеството на строените от фирма Бокал сгради? Благодаря.

Даа.... Бокал са много добра фирма, изваждат на пазара много добри продукти, високо качество. Аз дори ги харесвам повече от Артекс.

# 145
Даа.... Бокал са много добра фирма, изваждат на пазара много добри продукти, високо качество. Аз дори ги харесвам повече от Артекс.

Благодаря ти! Жалко само, че в тяхна сграда са останали апартаменти само на първи или предпоследен етаж, който е почти целия под открити тераси... Sad

# 146
  • София
А имате ли представа какви са приблизително цените на Артекс в момента? В сайта им подобна информация няма.

# 147
  • Sofia
А имате ли представа какви са приблизително цените на Артекс в момента? В сайта им подобна информация няма.

Съвсем скоро питахме за цени на новата им сграда на Йерусалим - казаха ми по 1000 евро на квадрат за застроената площ и по 850 за общите части, без ДДС. Грубо сметнато излизаше поне по около 1000 евро на квадрат за всичко плюс ДДС, това за най-ниските етажи. Цената за по-високите се качва. Освен това трябва да имаш поне 40% от стойността.

# 148
  • София
Благодаря! bouquet

# 149

Съвсем скоро питахме за цени на новата им сграда на Йерусалим - казаха ми по 1000 евро на квадрат за застроената площ и по 850 за общите части, без ДДС. Грубо сметнато излизаше поне по около 1000 евро на квадрат за всичко плюс ДДС, това за най-ниските етажи. Цената за по-високите се качва. Освен това трябва да имаш поне 40% от стойността.

Тия вече е оляха (puke) Блока на Артекс в Младост 4 има АКТ 16 от лятото на миналата година и  част от апартаментите им още не са продадени 55 на брой. Не знам дали това се дължи на безбожно скъпите им апартаменти за района (все пак е Младост 4) или на нещо друго. Конкретно мога да говоря за Младост, но цените са се  повишили драстично и то на апартаменти на които не бих дал повече от 40-45 хил. EUR. Заинтересованите в района могат да потвърдят. Ще дам един пример сграда "Вивалди" строяща се в дерето на Младост 2 на втора линия, а сега на първа линия се издига друга сграда, та тази "Вивалди" ще бъде закрита изцяло от новостроящата и където слънце няма да огрява цените за двустаен започват от 60 хил евро, това ако не е безумие незнам. Но вярно щом има луди, които да купуват ще има и такива които продават, но с извинение това са повече хора от провинцията, които и хабер си нямат от София, но проблема ще си е техен.

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 18:43 от gourmet

Общи условия

Активация на акаунт