Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 50 124
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Не мисля, че трябва да има притеснения относно теглото  Simple Smile

Симона преди 20 дни на последната консултация беше 5.450 кг. сега е не повече от 5.800 (теглим се от време на време на един ел. кантар вкъщи, но все пак вярвам най - много на кантара на ЛЛ).

Изписаха я от болницата 2.800, наддава супер (според мен и според педи). Няма как всички бебета да са еднакви. Нали ако имаше проблем лекарите щяха да ви кажат... Simple Smile

Аз помня още от бременността, че моето бебе все беше по - малко от другите (все пак и термина ми беше в края на месеца), и сега е така. Нормално е  Hug

# 211
Стига бе, не гледайте кое дете колко е. Дъщеря ми се роди 3500, сега е 6500 и 63см на 4 месеца  Hug

# 212
  • Сливен
Стига бе, не гледайте кое дете колко е. Дъщеря ми се роди 3500, сега е 6500 и 63см на 4 месеца  Hug
Да всяко дете наддава различно.
Както ви писах преди имаше правило колко трябва да наддава едно бебе.  Вчера си намерих лекциите по детски болести - до 4-5 месец трябва да е удвоило рожденното си тегло, а до годинката - трябва да е утроило. Ръстът до годинката нараства с коло 50%.
daniel80, значи не е само Тео с изоставащи ваксини. И той е само с хепатитната.
Вчера най-накрая записах децата при новата лекарка - малко шемет ми се видя, но ще видим. Допреди 5г. е работила в Америка, от 5г. и е практиката и няма навалица. Има си определени часове за ДК и да се надявам , че така няма да чакаме в претъпкани коридори с болни. Разчита първо на хомеопатия. Даже ни изписа Осцилококцинум по схема (заради заболяванията на Тео през Декември) и Туя - 10 топченца сутринта в деня за ваксина. Може би няма да слагаме двойните ваксини в един и същ ден. Направи и впечатление хъркането на носа и може би скоро ще пусне  секрет от носа.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 10:39 от roxanna

# 213
Да, всяко бебе има различен темп на растеж. Аз давам Туя един ден преди да отидем на ваксина и един ден след ваксината. Исках да ви питам дали правите гимнастика на бебчетата newsm78
Ние всеки ден към 10 сутринта правим, слагам я и по корем, но хич не обича Cry

# 214
Daniel80, на 4 месеца и 8 дни сме. Тежичък е... и педиатърката каза, че много деца са с тези килограми на годинка. Иначе не ми изглежда дебел, знам ли...
И аз давам туя един час преди ваксината и веднага след като се приберем отново.
Педиатърката вчера ми показа каква гимнастика да правя, но бебето така плачеше, че забравих всичко. Сега ще се ровя в интернет за клипчета с гимнастика.

# 215
Skeeter виж какво намерих за фонтанелите - може и по-рано да се затварят, т.е на нас на 4,5 месеца се е затворила, което е нормално  Peace На Калина си й беше малка фонтанелата и педито очакваше към 3,5 месеца да се затвори.  Hug

# 216
Baby-G - не видях къде пише за по-ранно затваряне, че е нормално  newsm78

"Обикновено голямата фонтанела се затваря около 8-18-месечна възраст и най-късно до навършването на 2 години, а малката – 1-2 месеца след раждането. По-бързото затваряне на голямата фонтанела може да възпрепятства нормалния растеж и развитие на мозъка, което да доведе до заболявания като микроцефалия" - същото, което и аз писах.  Peace

Това от текста, иначе както казах зная майки с деца, на които също се е затворила по-рано. Щом сте го обсъдили с педиатъра ти и той/тя е ок това е най-важното, ако той смята, че е ок значи е.

# 217
Ние правим гимнастика преди баня още откакто Симона е на 1 месец. Упражненията ги видяхме в клипче в интернет.

roxanna, лекарката звучи обещаващо! Дано сте доволни  Simple Smile

# 218
ShikeR, статията, която си публикувала, е писана от моя ортопед. Въпреки че водя сина ми освен при личната му лекарка и на частно при още една педиатърка, нито една от тях не ми каза за прегледа при ортопед. От моите приятелки мами (ние сме четири, а децата са ни родени през месец) научих, че трябва до към 40-ти ден да се прегледа. Той конкретно не работи със ЗК, прегледът струва 30 лева и го гледа на ехограф. Каза следващия преглед да е към 6-ти месец, когато може да сяда, както са писали и другите момичета. Ето затова се радвам, че около мен има мами с бебчета, малко по-големи от моето, защото от тях научавам доста полезна информация и опит, който лекарите няма как да ти дадат. Затова и пиша тук, защото и вие ми давате полезни съвети Simple Smile

Гимнастика и масаж му правя след банята, ако не реве. Оставям го гол и е голяма веселба. Ако нещо е изнервен или вече много гладен след къпането, сутрин като станем.

# 219
  • Italia
Здравейте и от мен.
Фонтанелата не я пипам,защото ме е страх. Педиатъра я опипва на всяка конкултация,като винаги след това уточняваме дозата вит.Д.
Ние можем да прескочим консултацията този месец,доктора го е страх заради грипа,не иска да я водим,че пред кабинета му имало върволица от болни дечица всеки ден. Нямам везна вкъщи,а много ми е интересно колко е наддала. Миналия месец,т.е. на 3 навършени месеца беше 6150гр. Сега мисля,че е около 7 кг.  newsm78
Вчера я водихме до Щерев,там физиотерапевти правят безплатни прегледи на дечица. И щеше наистина да бъде хубаво ако мойта хубавица не беше пропищяла цялата болница. С влизането в кабинета като наду гайдата и няма успокояване. За пръв път плаче така,дори и от ваксините не се е драла така... newsm78 Показаха ни на две,на три гимнастика и масажи как да правя и си тръгнахме набързо..  ooooh!

# 220
Здравейте, момичета Simple Smile. Ние също още не сме водили Кати на преглед при ортопед, вчера питах и педиатърката и тя нещо ме замота. Ще я водя и аз по - другата седмица сигурно, но за начало ще я заведа само на ортопед и ако той прецени ще я водя на ехограф /при нас не е на едно място/. ShikeR, аз също проучвах за този преглед. Бях намерила едно запитване до НЗОК дали е задължителен този преглед /търсих го, за да го постна тук, но сега не мога да го намеря/ и те бяха отговорили, че за този преглед педиатъра дава направление за ортопед, ако прецени, че има нещо притеснително, а не че задължително всички се пращат, а пък ако ортопеда прецени дава направление за ехограф. В същото време се обяснява, че за тези отклонения се гледало на ехограф защото не се виждало с "просто око", а как педиатъра и ортопеда преценяват това на око не ми е ясно  newsm78, и явно се злоупотребява с това и някои педиатри те пращат на преглед, а някои се скатават. На мен пък и вкъщи ми дуднат, че излишно се психясвам и защо искам само да го облъчват излишно детето и затова и ние още не сме стигнали до ортопеда. Дано всичко при вас е наред. Иначе ние вчера ходихме на консултация и на 3 и половина Кати е 5 800 гр /+500/ и 61.5 см. /+4.5/. Много пораснала ми се видя на височина Simple Smile Отложиха й ваксините за следващия месец чак заради сополите, които има още и заради грипа. Лекарката спомена, че ще говорим нещо за захранване следващият път, да видим  какво ще каже, че и без това нещо съм се ядосала. Иначе аз гимнастиката за ръчичките и краченцата правя всеки ден през деня като се сетя, но масажът го правя след къпане, нещо ме домързява през деня отделно да я събличам и омазвам със зехтин. Това е от нас. Приятен ден на всички Simple Smile.

# 221
Здравейте, момичета! Аз съм от ноемврийските майки. Чета ви отдавна и сте ми страшно полезни за много неща. Страхотна групичка сте се събрали. Simple Smile Адмирации за което!

Имам едно питане към тези от вас, които живеят в Германия. Тъй като сестра ми, която също живее там, ще идва в началото на март в България, искам да ми вземе някакви бебешки продукти от там и да ми ги донесе. Но тя не е навътре в бебешката тема, а и с немския още е на Вие. Та питането ми е какви пюрета мислите да ползвате като захраните или ако вече сте захранили? Както и нещо добро като козметика тамошно.
Специално за пюретата четох мнооого и разбрах, че едни и същи производители продават стока със съвсем различно качество в западна и съответно в източна Европа. Сякаш тук сме по-малко хора!?! Затова ми е важно да разбера предпочитаните марки там. Иначе остава домашно приготвено, но и произходът на продуктите като е неясен...Направо омагьосан кръг!
Предварително благодаря, момичета!

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 13:19 от Beboche2015

# 222
Snow-White, снощи като се рових из нета по тази тема, намерих въпросния отговор от НЗОК, но беше преди няколко години и не бях сигурна за истинността му все още, но най-вероятно е така, щом масово докторите не пращат децата.

# 223
В Германия масово се използват на Хип пюретата, но ги има и в България доколкото знам. Също на DM био пюретата. Не съм захранила още и не мога да дам отзиви, но това е което виждам от майките тук.

За козметиката - на DM нещата са супер популярни по блогове и инстаграми. Аз също харесвам доста неща, но използвам предимно Веледа био козметика за бебето. Но и нея май я има в България.

Единственото, което се сещам, което има тук, но го няма в България са Лефакс капките срещу колики, другото май всички вече е стигнало до БГ newsm78

# 224
Благодаря за отговора, Скийтър!
Продуктите наистина ги има и тук, но в темите тук се коментира, че качеството тук и там е различно.

Общи условия

Активация на акаунт