Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 50 125
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
Аз днес се разбрах с докторката, утре да не го водя на консултация. Тя ще му пусне лист, че е бил, а реално ще отидем чак март месец, в началото, за ваксината. Не ми се рискува с този грип....
Много от нещата, които ползвам за себе си, са на DM. За малкия още от раждането, ползвам всичко на Здраве Бебе - измивен гел и хидратиращо мляко, както и крем, против подсичане, и да чукна на дърво, нямам проблеми.
Сега започвам да го пробвам с DM-ските Био пюрета, но не мога да дам отзив за тях. Препоръча ми ги приятелка, която основно тях е ползвала за детето и. Четох им съдържанието и няма нещо, което да ме притесни. Разчитам на това, че на немска марка щом пише БИО, наистина е така. По-нататък, ако намеря качествен магазин за органични плодове и зеленчуци, ще му ги правя аз, но за сега няма как да стане. Иначе повечето ми приятелки, започват с ХИП и постепенно минават на други, по-евтини марки, като всеки път е различна.

# 226
Привет,
Ние вече сме без шина  Grinning  Ставите са добре, изтлеждат съвсем нормално ехографски, контролен преглед -  като започне да се изправя на крачетата
Аз също съм на мнение, че всичко в Германия като пюрета и козметика го има в България, ползвала съм купена в Бг и тук козметика на Бюбхен, не виждам разлика. Различни като състав пюрета има за по-големи деца, купувала съм в Бг на ХИП такива, които ги няма тук и обратно. Според мен са взависимост от вкусовите особености на съответния пазар.
При доста бебета фонтанелите се затварят по-рано, но черепа нараства от хрущялните шевове на черепните кости също, така че не било проблем. Може да се промени дозата на вит. Д евентуално, но това педиатърът си преценява.

# 227
Буби, поздравления за хубавите новини при детенцето  bouquet

# 228
Bubbi, поздравления за добрите резултати  Hug

Аз искам да питам каква вода използвате за бебетата? За пиене и за приготвяне на АМ? Чешмяна преварена или? Аз досега преварявах от кана Брита, но се чудя дали да мина на бутилирана, виждала съм само на Бебелан. Взимали сме два - три пъти и съм й давала за пиене или чай, но тя така или иначе повече   от 20 гр. не пие. Сега се чудя дали мога да приготвям АМ с нея? Производителите естествено пишат, че може ама... Rolling Eyes

# 229
Bubbi браво, радвам се много за добрата новина!  Hug

Kalina. аз преварявам минерална вода, тъй като тук водата от чешмата не става за нищо, освен за къпане. Иначе и аз знам, че може на Бебелан да се ползва и директно да се прави АМ, но моите познати говореха за след 6 месец...но и на мен ми е любопитно, нека по-опитните мами да кажат.  Rolling Eyes

# 230
Като беше на кърма купувах вода да й предлагам, макар че не й е любимото. Сега като правя АМ си преварявам водичка и ми стига за цял ден, после само наливам, колкото ми трябва за една доза и затоплям на котлона. Всеки прави, както на него му е удобно

# 231
Като ме изписваха, всички педиатърки ми казаха, че каквато и да вода,  щом е преварена, може.
Аз, в редките случаи, когато ползвам вода (най-вече да му разтворя оксцилококцинум), преваравям изворна вода на Девин, защото вкъщи само такава се пие. Нещо не ми вдъхват доверие тези бутилирани води, все пак си е пластмасова бутилка, а аз съм доста резервирана към PVC продуктите, особено за деца. Преварената вода му я съхранявам в стъклени шишета, които майка ми донесе от Италия, но не съм ползвала тъй като не съм срещала такава марка тук, за да му сменям биберона.

# 232
При нас проблема е, че водата е ужасно твърда и варовита. Минавам я първо през кана Брита и така преварявам и пак има варовик  Shocked преварявам в ел. кана и буквално на няколко дни ми се налага я чистя с оцет и много трудно се чисти, не знам как успява да се наслои толкова. Все плува варовик във водата  Close иначе ми е удобно, бързо става ама...

Мен не ме притесняват PVC бутилките, доколкото знам пластамасата отделя токсични съставки само при нагряване, иначе няма проблем. Притеснява ме минерализацията, уж пише, че е много ниска и става за ежедневна консумация от раждането...

Ако взема такава имам намерение да НЕ я преварявам, мисля, че минералната вода не бива да се преварява защото се повишава минерализацията (ако някой знае дали това е вярно или нещо съм се заблудила  newsm78)

# 233
Благодаря, момичета  bouquet
Много сме щастливи вкъщи, 3, 5 месеца бяха истинско изпитание за всички!
 Аз преварявам бутилирана вода, на която пише, че става за приготвяне на бебешки храни. В Бг ползвах розов Девин, тази на Бебелан не ми е известна. Преварената вода оставям да истине малко и я слагам в термос. Много е удобно, винаги имаш топла вода на разположение. За сина ми преварявах сутрин за през деня и вечер да има за през нощта.
Сега преварявам веднъж дневно, защото рядко ми трябва, от време на време само дохранвам.

# 234
Bubi, честито! Много се радвам, че вече сте без шина!  Hug
Аз също мисля, че има разлика в някои от продуктите за бг пазара, но не смея да твърдя за стоки, които не съм ползвала.. Каква е цената на пюретата на Хипп в Германия - питам ориентировъчно. Пък и все си мисля, че в пюретата слагат най-неугледните плодове/зеленчуци - такива, които нямат търговски вид. А щом нямат хубав вид, значи са с малко пестициди обработвани. А за домашни пюрета мисля да купувам стоки от някоя стара баба на пазара, дето е извадила 1-2 торбички за продан. Докато бях бременна, един лекар ми каза:"Момиче, не гледай лъскавите праскови, иди до някоя баба и вземи най-деформираните, а ако има червей се радвай. Плодния червей избира най-хубавите плодове, а не тези пълни с химикали"
Не съм водила Ния на ортопед, не знаех, че е задължително, но пък и си мисля, че няма нужда. Както казах и преди, трябва да пътуваме поне 180 км в едната посока за преглед, а не ми се иска да мъча детето,ако няма нужда. Преглед на ставите на ехограф направи педиатърът ни, когато Ния навърши 1м. Каза, че няма нищо притеснително. Ето защо мисля да не я водим на друг лекар.
Водата я преварявам и съхранявам в термос, използвам пречистена вода от кана. Веднъж, докато бяхме навън, Ния се разплака и нищо не помагаше, нямаше как да я накърмя, а вода не нося принципно. Изтичах до бебешкия магазин и взех вода Бебелан, дадох без да преварявам. Нямаше негативна реакция от това. Така се престраших да давам минерална вода без да я преварявам. А и на етикета пише да се консумира директно до 48ч. след това да се превари. Иначе и аз знам, че минерална вода само се затопля, не се преварява.
Ох, пак се олях с дълъг пост.. Е ще ме прощавате Embarassed

# 235
Благодаря за отговорите, момичета!

# 236
Калина, ако водата е минерална, няма да е подходяща за деца  newsm78 Вземи си по-добре изворна и си я превари. Иначе едната мама от моите приятелки, си дава на детето такава бутилирана вода за деца, директно, така че сигурно няма да е проблем.

Аз днес стигнах до 1/3 от 125 грамовите бурканчета с пюре от морков на DM. Първата хапка докара физиономия като на най-погнусения човек  Joy Joy Joy но след това си хапваше с охота Simple Smile Сега като му сменях памперса, акото му беше оранжево и по-гъсто, което е добре, защото не го е запекло. Аз слагам и малко кърма, защото четох, че липсата на мазнини в пюретата е една от причините за запек и трудно разграждане на фибрите. Но като цяло ми се иска да намеря качествени органични плодове и зеленчуци, за да му правя аз пюретата. В началото не исках, предпочитах да ги купувам, но с добре планирано време и качествени продукти, ще мога да се справя Simple Smile Ще се радвам, ако има някоя мама от Пловдив сподели за хубав Био магазин.

# 237
Пюретата ХИП в Германия зависи от вкуса, но около 0,5 - 1,25 евро. Например чист морков е 45 цента, толкова е и био пюрето на ДМ тук. Хип картоф, зеленчуци и телешко 1,25. Ябълка и банан също е на еднаква цена ДМ и ХИП - 0,95 евро.

# 238
Скийтър, благодаря! Май е по-добре от там да си купувам. Имам възможност да ми носят през седмица, та затова питам.
Мами, да ви попитам и вас, вие слагате ли възглавнички вече? Матракът е мемори и главичката на Ния натежава, та забелязвам, че като я вдигна има дупчица.. дали й е удобно така? newsm78 Отначало беше с нагъната калъфка, после с 2калъфки, та сега се чудя дали да не сложа от най-тънките възглавнички? newsm78 Ако питам педи, веднага ще каже слагай...

# 239
Пюретата ХИП в Германия зависи от вкуса, но около 0,5 - 1,25 евро. Например чист морков е 45 цента, толкова е и био пюрето на ДМ тук. Хип картоф, зеленчуци и телешко 1,25. Ябълка и банан също е на еднаква цена ДМ и ХИП - 0,95 евро.

Това за какви количества?  Hug

Altaya, аз от раждането още слагам тънка пеленка, дебела е да речем колкото две калъфки. Доколкото знам до годинка не е добре да се слага възглавничка за да не изкриви гръбначния стълб  Peace

Общи условия

Активация на акаунт