Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 50 129
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
Морковът е малко - 125 мисля. Телешкото с картоф е 220, а ябълката с банан някъде между тях, 190 грама май беше. Вчера бях в ДМ за памперси, разглеждах асортимента за информация, че ми стана интересно нищо, че уж сама искам да правя пюретата.

# 241
Тук са доста по - скъпи  Twisted Evil Не че съм се съмнявала де...примерно морковът 125 гр. го гледам 2.25 лв. а месо със зеленчуци по 220гр. - 3.60 - 3.80 лв. на ДМ доколкото знам също са доста по - скъпи тук...

# 242
Колко е морковът?!?! Да не е златен...  Shocked

# 243
Колко е морковът?!?! Да не е златен...  Shocked

Толкова е, Skeeter  Tired

Пак същото количество морков на Слънчо примерно е 1.30 лв. и пак е само морков и вода. Ама не е био и не е "ХИП"... проблема е, че повечето български пюрета с месо съдържат сол, а плодовите - захар, също и нишесте.

Понеже и аз сега чета книгата на Магдалена Пашова, та тя препоръчва плодовете и зеленчуците за децата да са само био...то хубаво но аз достъп до био плодове и зеленчуци нямам за да ги правя, така че трябва да избирам или цени от сорта на ХИП или не органични плодове и зеленчуци  Rolling Eyes
Като за начало избирам първото, пък по нататък едва ли ще съм толкова стриктна.

Иначе има и други по - евтини марки, на които пише, че са био, така че до голяма степен плащаш за марката...както при всички останали стоки.

# 244
Аз съм на мнение, че самият надпис "БИО" вдига цената, пък колко е био никой не знае. Май съветът за неугледните на вид плодове и зеленчуци ще ми е от полза, когато искам да се развихря из кухнята. Живея в малък град и мога да си намеря такива продукти. И в крайна сметка, каквото и да правим, бебечета сами ще ни кажат какво им е вкусно, без значение от марка и качество Simple Smile

# 245
Мами, да ви попитам и вас, вие слагате ли възглавнички вече? Матракът е мемори и главичката на Ния натежава, та забелязвам, че като я вдигна има дупчица.. дали й е удобно така? newsm78 Отначало беше с нагъната калъфка, после с 2калъфки, та сега се чудя дали да не сложа от най-тънките възглавнички? newsm78 Ако питам педи, веднага ще каже слагай...
Прочети тази статия https://babybook.bg/blog/2871/2014/07/16/koga-e-bezopasno-deteto … pi-s-vuzglavnica/
Аз също понякога нагъвам пелена и слагам под главичката. Някъде бях чела, че е по-добре да се сложи одеалце под матрака да го надигне леко.

# 246
Шикерче, брагодаря за статията, но май не съм обяснила добре. Матракът е мемори и когато вдигна бебка, виждам дупка, което ме кара да мисля, че главата пада по-ниско, от тялото и така се напряга вратлето. Под матрака има одеало, за да избегнем повръщането. Мислех си да пробвам да сложа от тези възглавнички за количка дето са, те са по-тънки и не толкова пухени newsm78 Но все пак не смея. Ще попитам педи и ще помисля.
Иначе Ния винаги заспива, слагайки ръка под калъфката и я повдига нагоре да закрие част от лицето. Един вид се гушка, а ако я сложа при нас, заравя главичка в моята възглавница(по скоро в ръба на калъфката,защото подбутвам възглавницата далеч от нея и оставям само калъфката) и така заспива.

# 247
Аз лично не мисля, че кой знае колко ще му навреди на детето една малка и мека възглавничка, но питай за всеки случай, въпреки че докторите са толкова "компетентни" понякога...

# 248
От както е изписан от болницата, спи на възглавничка. Тя е малка, пише си, че е за бебе. Бях я махнала, но когато се задълбочи проблема с хремата, пак му я сложих и така до ден днешен. Сега вече, от големината на главата, се е вдлъбнала в средата, но ако му сложа само калъфка повече  ще ме е страх, защото ще си я навира в устата (както прави с калъфа на олекотената завивка  Joy ). Иначе в количката е без възглавница, но тя си има лек наклон така или иначе, пък и навън няма проблеми с хремата.
За пюретата - ДМ 125 грама морков е 1,39 лева, а голямото 190 грама картоф с морково и копър, което съм взела, е 1,99 лева. Имам им доверие, че са БИО. Малкият вече трети ден яде моркова, слагам му и малко кърма, и нямам проблем.
Калина, чела съм интервю на Магдалена Пашова по повод гостуването и във фермата на ХИП, и тя казва, че в редките случаи, когато и се е налагало да ползва готови пюрета, е ползвала именно техните, а после като е въвеждала рибата, пак тях е ползвала. Но на мен ми се виждат много скъпи. За сега ще карам с ДМ-ските, а по-натам мисля да си намеря читав магазин за органични плодове и зеленчуци и един път в седмицата да си поиграя, но да му приготвя храна за цялата седмица. За българските пюрета, смятам да пропусна, поне за сега.
ShikeR, всЕ забравям да те питам - как мина от кърма на АМ? В смисъл как я  прие детето тази смяна, любопитно ми е, защото моето дете шише не иска да подуши. Дори и кърма да е, хапва 20 грама и до там. Дано не ми се  налага, но не си представям да яде от шишето #Crazy

# 249
Далия, много кърмени деца съм чувала, че не искат друго освен цица. Аз просто имах късмет. Когато започнах да получавам по-често запушвания на каналите, се наложи да я дохранвам. Просто едната гърда пускаше мляко до едно положение, после спираше и тя се изнервяше, беше гладна и т.н. Бях много ината, че ще ги отпуше, че няма да купувам АМ, но единия ден като стана много зле положението и видях, че памперсите са слабо напишкани отидох и купих мляко. Така я дохранвах като не й стигаше с 30-50мл. Нямах никакви проблеми, купих най-обикновен НАН и си го пиеше, дори сега такова мляко яде, няма смисъл да го сменям, след като го приема.
В началото имаше периоди, в които хем беше гладна, хем не искаше млякото и разбрах, че го иска една идея по-топло, защото като го претоплях го пиеше. Така е и с водата - като й предлагам студена се мръщи, а като я стопля прави 10-тина глъдки и после се усеща, че не е мляко Grinning

Вашите деца пият ли вода? Някои мами казаха, че децата им пият по 80-100мл на ден, а тя едва изпива 10 мл Sad

# 250
Далия П., това изказване на Магдалена Пашова по повод на ХИП звучи една идея успокоително  Laughing и то точно от нейната уста! Аз също не мисля да ползвам само тях, поне за начало ще ги купувам, че ме е страх от реакции, а за после ще видим...не мисля да се вманиачавам прекалено в марките.
В смисъл за мен е важно детето да яде разнообразна и балансирана храна, да не яде боклуци и най - вече прекалено много сладко, но не държа чак всичко да е био. Но поне в първите месеци ще гледам да й спестя каквото мога...пък то не можем от всичко вредно да ги опазим...

Симона не пие вода!  Tired В много редки случаи може да изпие 20 - 30 мл. макс. и то чай копър на ХИП. Чиста вода не знам дали й се събира и 20 мл. на седмица...
За сега не ме притеснява толкова, но нали казват, че като се захрани вече трябва да пие, не знам как ще свикне, като не проявява никакъв интерес...

# 251
Ох, аз не мога да заспя. В Берлин в турския квартал някакъв мъж наръгал посред бял ден две жени в бедрата, опитал и трета, но тя била с кенгуру с бебе и той се насочил към бебето и него искал да наръга. Тя успяла да го бутне и не ги уцелил. Полицията още го търси...

Това по някакъв болен начин е точно един от големите ми страхове като излизам с ергономичната раница и ето - случило се. Не знам що за болни хора има и сега не мога да заспя от разни ужасни мисли, които ми минават Sad

# 252
Skeeter, не го мисли. Лудите са навсякъде около нас! Да пази Господ  Praynig
Дано го хванат изрода!

# 253
  • Сливен
Здравейте  Hug
Шикер, ще стискам днес палци за прегледа  Hug
За възглавиците - аз мисля, че по-важна причина е гръбначния стълб - при възрастен човек той има три извивки и е подформата на латинската буква "ес" http://www.lumbago.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B … 0%B0%D0%BA%D0%B0/. При бебето обаче не е така - при него със сигурност липсва (това по спомен от лекциите и упражненията по Лечебна физкултура и Кинезетерапия) първата извивка, тази на шията - цервикална извивка . Тя се появява около годинката. Когато се оформят и другите две извивки (около 10-12г.) вече е късно да се коригират гръбвначни изкривявания, т.е. може да се повлияе след това, но не и напълно да се премахнат. Поне според мен при липсата на извивката на шията няма нужда от възглавница и затова не би било удобно да се спи на нея.
Аз слагам една много мека и пухкава в коша на количката, защото Тео обича да е по-надигнат когато е буден и иска да гледа. В кошарата спи без възглавница.
Skeeter , разбирам притесненията ти на майка, но целия свят е пълен с всякакви психопати, да не дава Господ да се сблъскваме с тях  Hug
Далия, браво на Павел , добре си похапва вече  Hug
Аз нещо се разболях - нищо ми няма, само дето нямам никакъв глас, шепна на всички, и вкъщи много ми се смеят   Simple Smile
Вчера времето беше много хубаво , до утре го дават така топло - пожелавам на всички една чудесна нова седмица и много приятни разходки  Hug

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 10:31 от roxanna

# 254
Здравейте,
  Мн съм доволна ....от три дни вече съм с при моята мама и си ме гледа..Simple Smile Хубаво било малко да се разнообразим с Габи... и на нея добре й се отразява, защото аз съм по-спокойна а има др хора които да я закачат и забавляват.
  Искам да се и похваля днес малката шушона за прув път хапна лъжица пюре от тиква.... Доста й хареса допапа с мляко и сега си спинка от два часа.... Simple Smile Пюрето сами си го направхме , та има и за утре.
  Започва се малко по-малко голямото цапотене..Simple Smile Simple Smile дано само не прояви някакви реакции и да продължим успешно със захранването. Малко се бях спекла с тези пюрета , ноооо все някога трябва да започне да опитва и др вкусове а пък и не е съвсем безбжно рано.... След 6 дни навършва 4 месеца.
  Рокси мн е неприятни това пресипване на гласа. Може да прибваш да го пребориш с Прополки или др хапченца за смукане та да не стане пи-сериозн. И на Ст. загора времето е чудно и доста време сме на двора. Simple Smile
  Skeeter този случай ,за който си писла е направо ужасен.. Човек няма как да се застрахова от всички луди по света. Да недава Господ да го преживеем... Praynig
 Шекерче и аз чакам да чуя новините от прегледа на слдката Дани. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт