Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 49 831
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
ShikeR ти нали даваше Лакто 4 (май имаше и други мами, които го дават) - та въпросът ми към всички е кога го давате, преди първото хранене за деня или ...?  Rolling Eyes Hug

roxanna мисля преди ваксината другата седмица да пробвам да дам на Калина туя. Беше споменала, че си доволна. Кажи ми моля те как я даваш? Реакциите при нас са, че след ваксината става много раздразнителна и не иска да яде няколко дни. И като се сетя, че идва време за друга ваксина ... ooooh!  Hug

Ам сетих се, че май идва време за нова тема

Щъркелите ще посрещнем с ОКТОМВРИйското човече

Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

Със зъбки и усмивки наборчета ОКТОМВРИйски радват мама вече

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 17:03 от Baby-G

# 646
Да разкажа за днешната консултация: Симона е наддала 400 гр. - 6.650 кг. и педиатърката е доволна, че този път не сме я "прехранили"  Laughing само дето не знае, че вече яде 6 пъти, вместо 5, но това е друг въпрос...

Много съм разочарована от нея обаче, за спешна смяна е, а не знам при кого да я запиша. Казва детето вече е добре, гърло, гърди - всичко. Казвам, че нослето й още хърка малко, тя пита: Има ли жълти или зелени сополи, казвам - не! И тя казва - добре, ще изпиша едно кремче. Хубаво. Отивам в аптеката и какво да видя "кремчето" антибиотично. Пак! Без антибиограма без нищо, при положение, че няма сополи! Еми няма да го мажа   Stop ако продължи да хърка още няколко дни ще търся друг лекар и ще искам да й пуснат секрет и евентуално антибиограма ако се налага.

Чудя се как може да натъпчеш 5 месечно бебе с 2 поредни антибиотика за едното нищо! Tired

Baby-G, много хубави заглавия  Hug
Гласувам за: Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече!

# 647
  • Сливен
Бейби, Туята я давам сутрин 30мин. преди хранене по 10 топченца.
Браво на всички пораснали дечица  Hug
Калина, ние нашите стафилококи ги лекуваме с две хомеопатични по схема, струва ми се, че ще успеем и без антибиотик.

# 648
И аз гласувам за:
Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

Малкият още не си лапа пръстчетата на краката, но той не стои и минута по гръб вече. Дори и когато му сменям памперса се борим-иска да се обръща по корем.

Днес ще кажа на мъжа ми да пусне матрака надолу, че вече ме е страх.

Чорапки 100% памук съм му купувала от Джъмбо.

# 649
За туята и тук съм чувала добри неща, но досега не е било много зле положението след ваксина при нас, но ако стане ще я пробвам.

Иска ми се да знам и аз Мила колко е пораснала, но чак април ще я мерят. Криво-ляво я теглим вкъщи с нашия кантар, но е доста неточно, а дължината не мога да и я измеря. Но премина на размер 68, даже има неща размер 6 до 12 месеца, които и стават  Shocked

Креватчето ще го сваля като започне сама да сяда или се мъчи да се изправя, сега е заета още с обръщане само, седенето го пробва в скута ми. А и ми е по-лесно като е по-високо като кърмя нощем.

# 650
Здравейте, момичета Simple Smile. Далия , честито зъбче! За следващата тема гласувам и аз за Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече. При нас няма кой знае какви новини тия дни. Кати вече е по - добре, но има още малко сополи, надявам се скоро да минат съвсем. Иначе на нея постоянно й хърка нослето, от самото начало, питах педиатърката - тя отсече "заден ринит, така са малките бебенца" и туй то. Ама и аз нещо съм в отбора на недоволните от лекарката на детето, но в нашия малък град нямаш и кой знае какъв избор, уви и затова няма да я сменяме засега. Аз също давах туя след първата ваксина и мисля, че добре й понесе - аз давах туя 15 ch, 2 по 5 гранулки /сутрин и вечер/ в деня преди, деня на и деня след ваксината.

# 651
ShikeR ти нали даваше Лакто 4 (май имаше и други мами, които го дават) - та въпросът ми към всички е кога го давате, преди първото хранене за деня или ...?  Rolling Eyes Hug
Аз също давам Лакто 4 вип, след като Шикер писа за него. В книгата пише да се дават с храната, заедно с мазнина и аз така правя. Слагам половин капсула в пюрето с една бебешка лъжичка преварен студено пресован зехтин. Резултатът, който е видим, е нормално изхождане, понякога и по няколко пъти на ден. Надявам се да има и положителен ефект като цяло върху чревната му флора.

В книгата пише, че трябва да се приемат пробиотици с поне 8 милиарда полезни бактерии, но може да се започне и с 4 (пиша по спомен, утре ще се разровя за точен цитат, за да няма подведени). Също си спомням, че се обясняваше, че трябва да има и от двете групи пробиотици - Lactobacilli и  Bifidobacteria, а в лакто са само от първата група.
За съжаление, не мога да получа адекватен отговор по въпроса от педиатърката ми, защото когато и казах, че му давам пробиотици, за да не се запича от захранването, ми се изсмя снизходително и ми каза да му давам пюре от сини сливи, за да се изхожда, не пробиотици. Изобщо не разбра, че и говоря за превантивни мерки, а не за действия при вече случил се запек..

От готовите пюрета, мога да дам мнение само за ДМ-ските, които също имат БИО серия и са много хубави. От тях съм давала морков, пащърнак и морков с картоф, но от последното се запече (тогава не използвах пробиотици). След това се опитах да въведа тиквата с Хип био тиква, но малкия не я хареса изобщо, аз също. Доста водна ми се видя, а в неговият случай съм забелязала, че обича една идея по-гъста консистенция, като на пюретата с картоф и така му ги правя. Дадох му и Бебевита тиква с картофени люспи, хареса го и си го изяде цялото 190 грамово бурканче!  Joy След това започнах аз да си ги приготвям, но имам заредени няколко ДМ-ски (тиквичка с картоф, пащърнак) и едно на Бебевита (тиква с картофени люспи) За бебевита знам, че били дъщерна фирма на ХИП и пюретата им също били качествени. Имат и голямо разнообразие.

bebo28, аз бързо стигнах грамажите, необходими да заместя хранене, но реално от седмица не дохранвам с кърма, което прави един месец, в който е ял пюрета (при норма за него от 150 грама, понякога е изяждал 190 и пак си търси млякото), но след това и кърмене. Имало е изключение, само когато е ял картоф. Просто си заспиваше още преди да си е доизял пюрето  Joy
Мисля обаче, че при  нас ситуацията беше такава, защото той не признаваше шишета и биберони за нищо. Реално е сукал не повече от 5 минути, а сега пие вода и след това му слагам бибата в устата, 5 минути полюшване и е заспал. Но никога не съм се притеснявала, че не иска пюре или че ще трябва да го кърмя след това. Много търпеливо подходих към ситуацията и не ми е пречело Simple Smile

Как си личи, че малкият спи, разписах се като невидяла  Joy Joy Joy
Хубава и спяща нощ на всички  bouquet bouquet bouquet

# 652
Здравейте! От 2 дни не съм влизала и сте изписали 2-3 страници, едва ви изчетох. Радвам се, че страстите са потушени Simple Smile
Ния от седмица си е открила големия пръст на десния крак, до преди това само си ги хващаше. Вече е мъка да сменяме памперса - или си яде краката, или тръгва да се обръща. Много е сладка, когато наредя играчки пред нея ,когато е по коремче и се опитва да ги достигне, повдига дупето и се опитва да лази, но се оказва назад, май първо назад ще пролази  Grinning
Калина,  поговорихме с педиатъра надълго и нашироко за захранването, защото когато реших да захраня, се чухме само по телефона. Аз имам тежка хранителна алергия, алергична съм към хиляда неща. Ния е предразположена към алергии и ще внимаваме повечко при захранването. Аз си обяснявам така: заместване на закуската с плодове, за да може коремчето да ги преработи по-добре без да се товари. Нали до обяд храносмилателната система е на макс. А каша слетобяд - за да е по-лекичко. Искам да заместя храненията, за да спася донякъде кърменето, че сега с това дохранване се мъчим и двете. Трябва да гадая всеки път дали се е нахранила или не. Както и да е.. спирам да пиша, че зверчето се събуди и иска да ме изяде  Laughing Приятен слънчев ден ви желая! Simple Smile

# 653
roxanna, дано да успеете да ги излекувате с хомеопатия. Аз се подразних най - вече, че пак изписа АБ без изследвания, дори не се знае дали има изобщо някакви бактерии.

Altaya, учудвам се защото навсякъде пише, че плодовото пюре не замествало хранене, а се дава между храненията. Пише, че и да го даваш преди обяд примерно после детето пак трябва да си дояде с кърма/АМ, това имах предвид  Rolling Eyes

Мисля, че ще е полезно да споделиш кои храни са те посъветвали да избягваш като за начало, и Симона е предразположена, въпроса е, че и аз не знам към какво точно, а като започна да чета някъде 80 % от храните са алергени и излиза, че до 10 - ти месец няма какво да яде това дете  Tired

# 654
  • Сливен
Според мен и това, което аз съм чувала и чела -  с плодово пюре основно хранене не може да се замести. Може да се даде като десерт или между храненията (междинна закуска), както и в кашите.
Вчера сложихме Тео в проходилката - да пробваме дали ще му хареса. Почти веднага разбра какво трябва да направи, измина няколко метра назад и настрани, обаче пак ревна - голям рев последните дни. Все иска да ми е в ръцете.

# 655
  • Italia
Привет момичета. И мен ме тръшна този грип,тъкмо ММ се пооправи,сега аз. Най вероятно ще се наложи да преустановя кърменето за няколо дни  Sad имам висока температура,която не се повлиява от парацетамол или ибупрофен. Течен аналгин ще я свали,но пък не бил съвместим с кърменето...купих Хип мляко,дано го пие бебка  Sad
Наоплаках ви се  Tired

# 656
Kalina. браво на Симона  Hug Аз бих се консултирала с още някой за носленцето ииииии да бих я сменила тази докторка  Crossing Arms

roxanna благодаря, този път ще я пробвам  Hug Браво на Тео - оправно дете си е Party

Далия П. тя Калина и сега се изхожда (един-два пъти на ден), но си мисля, че вече е време да сменя био гая  Rolling Eyes надявам се да съм на прав път. Ще пробвам  Peace

E_len миличка, желая ти бързо възстановяване и всичко лошо да остане зад гърба ви Hug

# 657
Baby-G, купувала ли си вече от новата формула на ХИП? Не знам колко яде Калина, правила ли си доза 150 мл. вода с 5 лъжички и колко се получава? При мен е 160 мл. а на кутията пише, че трябва да стане 170 мл. със старата формула се получаваше, а сега от няколко дни си блъскам главата да разбера къде е проблема...ще питам сега и в темата за ХИП  newsm78

E_len, много неприятно, бързо възстановяване  Hug

# 658
Елен, как те разбирам... Ужасно съжалявам и стискам палци бързо да оздравееш!

# 659
  • Сливен
Елен, как те разбирам... Ужасно съжалявам и стискам палци бързо да оздравееш!
Щях да те питам днес дали се оправяш  Hug
Елен, и на теб бързо оздравяване  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт