Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 49 929
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Забравих да допълня, че от седмица две давам Дентокинд и съм доволна. Вече няма толкова мн рев и хапане на всичко..

# 556
Здравейте! Буби, честито зъбче! Снежанка, Калина, бързо оздравяване на бебчетата!
Аз съм в чуденка, от толкова много информация тотално се обърках ooooh! Да попитам мамите, които са захранили, вие кога въведохте 2-рия зеленчук? След 3-тия ден или на следвашата седмица. newsm78 Захраних бебка с тиква на 9-ти и си хапва добре за сега, та се чудех дали да не дам и морков. В някои схеми казват от 3 до 5 дни да се даде нов вид храна, в други да се дава по един нов вид на седмица. Във вторник сме на консултация и ако има ваксина, само днес ще мога да въведа моркова, ако няма ваксина(ще трябва 2-3 дни да се изчака) ще закъснея с моркова newsm78

# 557
Момичета, благодаря за съветите и пожеланията. Давам й вит.C, и през устата, и в нослето, ама все пак докато подейства си минава време, лекуваме се иначе, уж е малко по - добре, ама ще си отнеме време, предния път около десетина дни отидоха с тази хрема, сигурно и сега пак толкова.
Буби, честито зъбче Simple Smile, при Кати май няма нищо засега, ама то аз сигурно ще разбера чак като й избие зъбчето Grinning, е майка уж я гледа и според нея няма още нищо.
Калина, бързо оздравяване и на вас, дано скоро всичко да е зад гърба ви
При нас днес е доста мрачно, ама ако не завали смятам да излизаме, вчера добре си подремна навън детето.

# 558
Благодаря ви, момичета  Hug

Днес поне няма температура вече, яде нормално, само малко й хърка нослето, слагах вит. Ц и Стеримар, но няма ефект, ще пробвам с лайка следобяд...

Altaya, аз давах първият зеленчук (тиква) 6 дни и после дадох втория. От това, което съм чела е по - добре да изчакаш повечко дни поне 5 или 7, така че може да изчакаш 3 - 4 дни след ваксината  Hug

Аз засега спрях захранването, бях го започнала от 8 дни, но ще го продължа като оздравее...

Snow - White, само вит. Ц ли капеш в нослето?
Аз питах за някакви капки, но не ни изписаха, не мис е рискува да взема на моя глава, но засега няма ефект от другите методи  Rolling Eyes
Бързо оздравяване и на вас!

Забравих да питам педиатърката мислите ли, че е добре да се извежда болно бебе навън (ако няма температура)? И също така дали да я къпем или само да й измия дупето?

# 559
Altaya, доколкото знам, втори зеленчук се дава, когато с първия достигнеш грамажа за едно хранене спрямо възрастта на детето. Той на 4 месеца и половина, трябваше да изяжда по 140 грама. Когато достигнах това количество морков, тогава започнах и втори зеленчук да давам. Няма смисъл да бързаш Simple Smile

Забравих да питам педиатърката мислите ли, че е добре да се извежда болно бебе навън (ако няма температура)? И също така дали да я къпем или само да й измия дупето?
Когато малкия беше с температура, педи ми каза, че за него ще е по-добре навън, ще спи по-лесно. Така и направих. Но вечерта не го къпах, въпреки че тя ми каза, че няма проблем и за това.

За нослето може да слагате без проблем Тобрадекс. Въпреки че е за очи, става и за нос - така ми каза педи. При нас подейства доста бързо и след тридневен курс с тобрадекс (по една капка във всяка ноздра 2-3 пъти на ден), нещата бяха значително подобрени.

# 560
Калина, аз сега не съм звъняла на лекарката, а предния път с хремата ми казаха вит.Ц и капки куикс бейби /5-6 пъти на ден, те стават и за ежедневна употреба/ и физиологичен разтвор и така й почиствам нослето. Тая лайка как смяташ да я дадеш?

# 561
Калина, аз сега не съм звъняла на лекарката, а предния път с хремата ми казаха вит.Ц и капки куикс бейби /5-6 пъти на ден, те стават и за ежедневна употреба/ и физиологичен разтвор и така й почиствам нослето. Тая лайка как смяташ да я дадеш?

Лекарката ми каза за лайката: прави се запарка към 100 мл. вряща вода се прибавя една суп. лъжица лайка и се сваля от котлона. Покрива се да се запари и после се прецежда през марля. Капят се по 2 - 3 капки във всяка ноздра няколко пъти на ден.

Не знам колко ще помогне, сега чакам ММ да донесе лайка и ще пробвам. На Симона не й тече носа, само "хърка", но нещо Стеримар и вит. Ц нямаха ефект, притеснявам се да не се усложни.

Сега чета нещо за сребърна вода...

# 562
Благодаря момичета за отговорите. И аз смятам да изчакам с моркова, но се притесних да не закъснея.
Когато Ния беше хремава, педи каза всяка възможна мин. да сме навън.  За температура знам,че душът помага при нас. Предполагам и за бебчетата е добре.

# 563
  • при моите деца .....
Здравейте,
не съм редовна в писането, но когато имам време - чета.
Митето все така не ака всеки ден....
Днес започнах захранване - с 3-4 л. много малки бебешки - тиква.
Хареса му.
Не мисля да бързам.
Ще въвеждам бавно - по 6-7 дни ще въвеждам 1 зеленчук.
Много полезни неща споделяте.
 bouquet

# 564
Привет, момичета,
Altaya не се притеснянай, няма да закъснееш с моркова, 3-5 дни по-късно или по-рано, няма никакво значение Peace Не е необходимо да заместваш цяло хранене за да дадеш нов зеленчук, може и на 50 гр и на 150, важното е да е постепенно. Аз давах нов зеленчук на 4 дни със сина ми. Само първия беше 1 седмица.
Мария имаше хрема, като беше на 2 месеца, мисля, първо течеше нослето, после започна да хърка, доста продължи, повече от две седмици. Само физиологичен разтвор  съм пръскала, също й правех инхалации с физиологичен разтвор, които й действаха много добре.
Скорошно оздравяване на бебчетата!

# 565
Момичета,
 Днес докато бях на разходка се присетих да ви питам...  Почти всички почнахме захранване с картоф, тиква ...но като ги изредим от какви др зеленчуци се дава пюре???? Днес взех пъщърнак..ама то туй аз дори не съм го опитвала и незнам какво е на вкус. Simple Smile Simple Smile От тиквичка не мога да намеря да нас.... А с чушки пюре прави ли се..??? И те това са...всичко др вече е смес...
Още нещо....сега прочетох че се дава един зеленчук докато  се стигне грамажа около 120 гр. Ам хубу...ама моята повече от 50 не изяжда и после малко сукне...ама и аз не я насилвам де....бавно напредвам с количеството за сметка на видовете храна...

# 566
Foxxy_29, не е проблем, че са смес пюретата, ти ще ги даваш с вече въведени неща, примерно ако намериш пюре картоф и броколи да речем няма проблем да дадеш ако вече си въвела картофа, новата храна ще е само една (броколи). Само трябва да се гледа количеството на новата храна и ако тя преобладва да се започне пак с няколко лъжички и да допълниш с нещо, което вече е яла... Оф, супер объркано го написах, дано ме разбра  Rolling Eyes

Иначе има пюрета освен от пащърнак, на Гербер имат борколи, карфиол (чисти), тиквички гледах на ХИП, но са смес с картофи и ориз...чушка май може като за начало зелена...после грах, спанак...за друго и аз не се сещам Rolling Eyes

Пащърнак и аз не съм опитвала  Simple Smile

Аз се поразчетох за хремата и реших да пробвам със сребърна вода и понеже и аз още съм хремава си капнах и ми отпуши носа  Shocked сега чакам малката да се събуди и ако продължава да хърка ще й капна и на нея...

# 567
Аз си правя вкъщи сребърна вода, но досега само за пиене я ползвам, не съм капвала в носа. Слагам по малко и във водата на Ния. Момичета, а ако бебка иска пюренце повечко да й давам ли, или да си увеличавам по лъжичка-2 на ден. Днес 5 л. й бяха малко като че ли newsm78

# 568
Altaya не се притеснянай, няма да закъснееш с моркова, 3-5 дни по-късно или по-рано, няма никакво значение Peace Не е необходимо да заместваш цяло хранене за да дадеш нов зеленчук, може и на 50 гр и на 150, важното е да е постепенно.
Peace Peace Напълно подкрепям.

Не е нужно някой да ти каже как да действаш, прави така както го усещаш и няма да сгрешиш. Дани яде пюрета вече месец и половина, опитала е 7 зеленчука и не сме заместили хранене. Яде колкото й се яде, като се мръщи спирам и продължавам с млякото. Понякога яде 40 гр. с триста зора, понякога яде и 120гр. Аз лично давах всяка седмица по един нов зеленчук, но я захраних на 4 месеца и за никъде не бързам. Като въведох карфиола видях, че не й допада и на третия ден спрях и въведох друг зеленчук. Различно процедирам.

Почти всички почнахме захранване с картоф, тиква ...но като ги изредим от какви др зеленчуци се дава пюре???? Днес взех пъщърнак..ама то туй аз дори не съм го опитвала и незнам какво е на вкус. Simple Smile Simple Smile От тиквичка не мога да намеря да нас.... А с чушки пюре прави ли се..??? И те това са...всичко др вече е смес...
Още нещо....сега прочетох че се дава един зеленчук докато  се стигне грамажа около 120 гр. Ам хубу...ама моята повече от 50 не изяжда и после малко сукне...ама и аз не я насилвам де....бавно напредвам с количеството за сметка на видовете храна...
И на теб да кажем, че не е вярно, че се дава нов зеленчук като се стигне голямо количество за едно хранене. Може да даваш и да яде по малко, колкото му се яде на детето.
Иначе аз вчера направих пюре от чушки. На ММ баба му работи на пазара и познава горе долу кой какви зеленчуци продава. Някаква бабичка имала тиквички и чушки домашно производство и донесе. И аз си мислех, че от чушка няма да мога да направя пюре, но се получи и дори много й хареса. Нарязах на две на три чушката, почистих я от семките и я сварих заедно с другите неща (картоф и броколи). После я обелих и пасирах. Но й я дадох отделно от картофите с броколи, за да видя как ще реагира.
До сега всичко сама съм приготвяла, изреждат по реда на въвеждане: Тиква, Морков, Картоф, Карфиол, Пащърнак, Броколи, Чушка (зелена). След няколко дни ще дам тиквичките. Тях можех по-рано да ги дам, но не намирах на пазара.

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 00:16 от ShikeR

# 569
  • Italia
Добро утро. И днес няма да има разходка  Sad да вземе да се оправи това време,че изтрещяхме вкъщи вече!
И аз не бързам със въвеждането на нови храни. До момента Йоана е опитала морков,тиква и картоф. Следващото мисля да е пъщарнак,но първо аз ще го опитам,за да видя какво ще и дам..най й харесва тиквата,моркова колкото изяде толкова изплюе.
Вчера забелязах крусти по главичката,не са много,но трябва да ги махна. Кажете с какво да ги третирам,четох за зехтин или някакво кремче на Мустела. Какво да избера  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт