Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 416
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • България
Протромбиново време и АРТТ. В референтните стойности са, но към горната граница клонят. Ще видим какво ще каже хематоложката.

# 76
Забравила съм какво беше АРТТ

# 77
  • България
Активирано парциално тромбопластиново време, накратко АРТТ.

# 78
То какво показваше?

# 79
В понеделник бях при проф. Паскалева. Послед се бяхме видели в 25г.с., тогава ми каза като вляза в 30г.с. 5 дни да слагам фраксипарин 0.6 и пак при нея. Този път ми изследваха анти Ха, фибриоген и д-димер. Върнаха ми фраксипарина на 0,4 и каза, да остана на него до раждането. Каза, че и 12 часа преди раждане да е последната инжекция не е проблем за нормално раждане и ми препоръчва такова. Но каза, че щом АГ иска още в 37гс да го спра, ако има признаци бебето да изпревари термин - може, но по-добре да не бързаме със спирането. След раждането също препоръча 5-7 дни пак 0,4 фраксипарин.
Радвам се, че се вътнах на 0,4, че 0.6 докато го сложа бебето по 3-4 пъти ми риташе ръката. Аз все още в паласките го слагам, синини нямам защото слагам риванол след всяко убождане. Имам бучки, но за ден-два изчезват.

# 80
Много странни назначения прави Паскалева...на мен от 30 седмица ми увеличи на 0,6 и каза да го слагам така до края без да ходя пак при нея...в мейл също ми е писала 12 часа за нормално и 24 часа за секцио да се спре...след раждането 5-7 дни също да слагам
Аз ги слагам в краката...90 градуса, като крака е отпуснат максимално...не вадя въздух...така ми показаха в болницата...

# 81
abel, пиши ми като направиш консултацията с Паскалева за фраксипарина. Тя по принцип е против редуването на клексан или фраксипарин през ден, но все пак ми е интересно дали прави изключения. И все пак ти вече 4 седмици си на тази терапия, което означава, че ти се отразява добре явно вече.

# 82
  • София
Здравейте, аз имам от вчера + уринарен тест за бременност. Ето състояние и предписание:
Повишена популация на „утеринни“ НК клетки. Хомозигот по мутантен алел на PAI и хетерозигот по мутантен алел на MTHFR (C667T).
За вливане на 20 мл Интралипид 2-4 дена преди овулация и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. От 3-та г.с. Клексан 0.4 през ден до 5-ти месец.
Фолиевата к-на да бъде –МЕТА форма.

По отношение на клексана (или фраксипарин) и аспирин протект-сходна ли ви е схемата-през ден? Сега съм в 4 г.с. + 1 ден. Има ли смисъл веднага да отида при хематолог (проф. Паскалева) преди потвърждаването на бременността от АГ? На някои от вас със сходни мутации предписан ли е всеки ден? Аспирин протекта знам, че се препоръчва вечер? Клексана и той ли вечер?

Имам еднодете, почти на 3 г. после един мисед, после едно кухо яйце. Изобщо не смятам да се зарадвам отсега Sad Не знам и с кръвен тест как да постъпя-дори да не се удвояват стойностите, нищо не може да се направи, не искам да се разочаровам.

Благодаря много!

# 83
Къде на крака точно мога да бия фраксипарин?
Балтазара, при положителен тест за бременност, веднага намирай специалист за патологична бременност да те следи като хората.

# 84
  • София
Мисля при д-р Сигридов, дано не се окаже един преглед само, че преди толкова бързо приключи всико (и по добре разбира се в начална бременност), че ми липсва вяра вече Sad Но и хематолог може би има смисъл веднага да се посети. Някои от вас с подобни мутации са всеки ден на 0.4 клексан/фраксипарин, нали?

# 85
Baltazara, аз съм на подобна схема с аспирин и фраксипарин през ден, но аз съм в 23 гестационна седмица преди не бях така. На мен Д-р Сигридов ми е казал, че лекарства не се слагат когато ти падне, за аспирина иска да го пия вечер, а фраксипарина е сутрин. Питай задължително лекарят си кое по кое време на деня да е, не може според мен да решаваш ти според мен. Относно д-р Паскалева ще ми е интересно, ако направиш консултация с нея да споделиш после тук, защото знам, че тя рядко предписва нещо през ден, но знам ли може да има индивидуален подход. Имай предвид, че понякога мненията на Паскалева и Сигридов се разминават бъди подготвена, че може да се наложи да избираш.

# 86
  • София
Разбира се, ще споделя. Притеснява ме, че МЦ Св. Петка е просто медицински център, а не болница, аз съм посещавала само Щерев до момента. Вие очевидно сте доволни от лекаря, кабинета?

# 87
  • България
Фраксипарина сутрин ли трябва да се бие?

# 88
Аз го слагам между 16 и 17-30ч. Никой не ми е казвал точен час. Знам че действието му е 24ч. и като се почне в определен час трябва да се слага горе долу по едно и също време ... + - 30,40 мин.

# 89
Аз слагах фраксипарина вечер, сега клексана също.
 Baltazara, всички сме много доволни от Сигридов, но предвид, че се записва час около месец предварително, не знам как ще се вредиш, щом нямате уговорка. Аз съм хомозигот на PAI и хетерозигот на АСЕ и съм на фраксипарин/клексан всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт