Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 433
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Ще падна с вас. Сигридов е АГ. Той не изписва доза на фраксипарин.

# 91
Един добър специалист в патологична бременност би трябвало да може да следи хемостаза и да коригира дози на антикоагуланти.. но има много актуални неща, за които трябва да си в час.
Трудно се става специалист в патологична бременност и да си в час с новостите. newsm78

# 92
Анти Ха се изследва само в кардиологични болници. Такива са трета градска и св. екатерина. Ако има такова изследване на друго място, то не знам колко би било вярно, защото реактивите са супер специфични.

# 93
Ето, и аз научих нещо ново и полезно.
Мога ли да попитам вашият фибриноген без фраксипарин как варира?
Притеснявам се дали няма да ми се вдигне моят за няколко дни след трансфера, защото съм без фраксипарин и исках да се сравня. Той лесно ли може да се измени, в смисъл бързо ли и с колко?

# 94
Момичета здравейте!
Интересувам се някой от вас изкарвал ли е дълбока венозна тромбоза? Тъй като в момента аз се лекувам от такава и тромба ми е в корема(илиачна вена в ляво), и също съм на лекарства за разреждане на крака (Еликвис)...
 След обиколка на всички възможни болници и събрани 10 противоречиви мнения за състоянието ми, както и пълна забрана за бременност, ако някой е имал подобен проблем ще Ви бъда много благодарна да ми споделите как се стекоха обстоятелствата при вас.
 Лечението ми вече е 4 месеца, а много се надявах скоро да стана майка и това,което ми е казано в момента ме плаши,а и кракът ми още е огромен.
Скрит текст:
Използвам случая и да благодаря на easy rider, която бе много отзивчива и още в началото ми даде много съвети  Hug

# 95
Аз също ти препоръчах специалисти- съдов и хематолог.
Не знам защо са ти дали това лекарство. Решението е синтром по схема или ксарелто, което е още на ниво експериментално. Лекувам се от три години със синтром, а преди това 7 месеца с фраксипарин. Бременост, просто забрави, докато си на терапия. Носиш ли ластичен чорап? Аз не го свалям от крака си. Ако походя малко без него и моя крак отича. Не боли, но е дискомфортно.

Мен ме излекуваха докторите от Св.Екатерина. Съдовите са в сградата на трета градска, а хематоложката е в сградата зад НДК. За мен това са най добрите специалисти.

# 96
Аз говоря за фраксипарин при наличието на аспирин. Тогава ми е сутрин, иначе аз не съм лекар, че да казвам кога се бие фраксипарина. Те и имунолозите не са хематолози, ама ми изписват фраксипарин без контрола на абсолютно никакви кръвни изследвания, в медицината като че ли не винаги всичко е черно и бяло. А иначе защо само анти Ха да е необходим за контрола на дозата на фраксипарина?

# 97
Те и имунолозите не са хематолози, ама ми изписват фраксипарин без контрола на абсолютно никакви кръвни изследвания
Щом смЯташ това за правилно, ОК. Аз го казвам от позицията на човек правил тромби, от доза назначена от Стаменов. От АГ. Затова си позволям да ръся акъл, щото откакто съм забременяла до ден днешен крака ми не е мой, защото  функционира неправилно.

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 23:21 от sigma

# 98
И на мен Стаменов ми изписа фраксипарина и каза след това за коригиране на количеството да слушам имунолозите. Имунолозите ми изписваха фраксипарин без абсолютно никаква контрола пускаха ми само плацентарни молекули, реших, че това не е достатъчно и отидох при Сигридов. Това е и аз не знам кое е правилно, но май Стаменов вече не е толкова самоуверен, щом ми каза че той не отговаря за фраксипарина. Наистина съжалявам за това, което тогава е станало с теб.

# 99
  • България
Сигме, бил ти е назначен фраксипарин, без да ти се правят контроли ли? С тромбофилия ли си?
Това изследване, което се прави само в София, много ли е важно и колко често трябва да се следи?
Ох, много е притеснително изписването на лекарства, без да се контролира.

# 100
Аз също ти препоръчах специалисти- съдов и хематолог.
Не знам защо са ти дали това лекарство. Решението е синтром по схема или ксарелто, което е още на ниво експериментално. Лекувам се от три години със синтром, а преди това 7 месеца с фраксипарин. Бременост, просто забрави, докато си на терапия. Носиш ли ластичен чорап? Аз не го свалям от крака си. Ако походя малко без него и моя крак отича. Не боли, но е дискомфортно.

Мен ме излекуваха докторите от Св.Екатерина. Съдовите са в сградата на трета градска, а хематоложката е в сградата зад НДК. За мен това са най добрите специалисти.

Първоначално бях на Синтром,иначе до сега съм била при 5 съдови хирурзи ( Благоевград,Сандански, Токуда, НКБ, Сити Клиник),хематолог( св. Екатерина) и ангиолог (Сити Клиник). В Токуда ми смениха Синтрома с Еликвис( подобно е на Ксарелтото без следене), чорапа не го свалям,но с него и без него няма никаква разлика. Винаги варирам с 5 см разлика от другия крак и подледнато отзад кракът ми изглежда двоен 😭

# 101
Сигма, моля, може ли малко повече подробности, защото ми се иска да избегна някой тромб, тъй като съм с проблемен фактор 5.
Как се получава тромб? И как се коригира и следи  фраксипарина при бременност?

# 102
Герда, а защо не ти изпишат аспирин, преди + теста?
В Света Екатерина казвате се пуска това анти ха, а къде точно, кога се дава кръв, как стои въпроса с яденето преди това, колко струва и мога ли да си го самоназнача?

# 103
Аз съм разказвала моята история.
Скрит текст:
На 27 години  от 20 дни прием на ОК правя тромб на дясна подбедрица. От тогава знам, че имам проблем със съсирването. Лкувах се 6 месеца и оттогава 8 години нямах никакви индикации за проблем.
Започнах стимулация. Над 20 пъти казах на всички доктори, че имам тромбофилия. Направих и генетичните и от там излезе освен фактор пети лайден и още пай-май и май още нещо. Всеки път го навирах в лицето на Перси. Назначиха ми 0,4 на око. Питах- да не стане проблем.- Отговорът- на разреждащи си, няма страшно.
Стигнах така до 12 седмица. Една вечер лявата подбедрица се поду. Отидох на спешен в трета градска. Запушване. Доктора- прекъсваме бремеността. Свъза се със Стаменов- той каза- прекъсваме, за да не се стигне до ампутация. Абсурд. Не давам. От там фракси в конски дози. Закрепих се до 16 седмца. Тоя път запушването беше на вена кава. Айде пак в майчин дом. Хепарин за една седмица. Не ми дават ставане. Едва се закрепих. Бебето все пак оцеля. Аз също. Вече ми светна, че АГ-тата са просто аг-та. Не са специалисти по съсирването. Те си гледат бремеността като такава, но не и последствията. Седнах и започнах да издирвам информация. Разбрах за Паскалева. Направи ми изследване жената и каза- тая доза е съхранила само бебето, но не и теб. Вдигна дозата на два пъти по 0,6. Ръцете, корема ми бяха лилави от инжекциите. Понеже всичко беше в буци, лекарствата се връщаше на фонтан. През цялата ми бременост имах над 500 инжекции по тялото ми. Бебето все пак не издържа на целият този тормоз и се роди преждевременно В 32 седмица. На осмият час изкърви от белият дроб. Колкото и да ме убеждаваха, че фраксито не минава плацентата, минава.
От тогава клапите на крака ми не работят. Не връщат кръв и ако не са стегнати в чорап, отича.

И това е. Днес малката прекрасница става на три години.  Жизнерадостна, здрава и красива. Факт, че фраксито я спаси и нея и мен. Факт, че родих в Майчен дом с най добрата неонатология и направиха и извънземни усилия, да няма последствия от появяването и два месеца преди термин.

# 104
Ой, Сигма, аз не съм запозната с историята ти. Малко се втрещих, като я прочетох.
И при мен Стаменов малко неглижира кръвосъсирването. Та ще внимавам повече.
Съвсем навреме ми дойде написаното от теб. Ако успея с тоя трансфер ще ти пиша по честичко за съвети.
 bouquet

Имам допълнително друго заболяване на кръвта,за което е противопоказно приемането на аспирин.

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 13:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт