Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 440
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за пожеланията Simple Smile

За гушливостта и аз мисля, че е до дете... аз лично хич не съм обичала (и не обичам) да се гушкам, но малкият е мнооого гушлив Simple Smile  Hug

# 316
Здравейте ! Да се включа и аз в темата. Не съм писала доста отдавна, но наистина няма какво. Всичко си е по старому. БНД от бая време не се е вясвал, което е по добрия вариант за мен. Ежедневие, ежедневие при нас и толкова.

# 317
  • shumen
Кими,добре дошла.
Фръц,благодаря.Да така и аз съм по-спокойна,че спи с нашите.
Аз имам още две нощни и в Сряда и Четвъртък почивам.

# 318
  • София
С извинение, че развалям така приятната дискусия, но ми предстои дело за родителски права, режим на контакти и издръжка, та имам нужда малко от мнение от тези, минавали през това последната година. Прочетох цялата тема Simple Smile видях и че повечето от вас не са се съдили и нямат съдебно решение. Евала ви правя затова, че успявате да изтърпите "татковците". Нашият си замина още докато бях бременна, опитва се да ми съсипе живота в момента, че чак ме заплашва детето да ми вземе, ако не подпиша споразумение 🙃
Та, към въпроса: 1 какво се отчита при делото? Ако пусна жалба до социални грижи сега, че ме тормози, това ще даде ли някакво отражение? Питам, защото той е пуснал сигнал, че се държа зле с него пред детето и не обръщам внимание на дечко... Това са си откровени лъжи, защото аз бебо си го боготворя Simple Smile
2. Писали сте, че доходите на таткото нямат значение за определяне на издръжка. Наистина ли е така? Нашият татко взима около 5000-6000 лв заплата. Пак ли 150лв ще му определят?

За протокола - аз съм гушкалива и май с гушкане си повредих бебето 😌
Бебо спи САМО, ако е гушнат в мен, съответно спи в моето легло 😌
На мен си ми е готино да си го гушкам 🙃

# 319
Здравейте Иванка,

Издръжката на детето се определя от минималната работна заплата и няма нищо общо с доходите на бащата (за съжаление) - минимумът е 80-85лв (1/3 или 1/4 беше от минималната работна заплата); не знам колко може да е максимумът. По другия въпрос най-добре се посъветвай с адвокат  Peace Успех с делото!

P.s. ето какво намерих по въпроса за издръжката

http://www.law-firm-bg.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/ … 0%B2%D0%BE%D0%B4/

# 320
  • София
1 какво се отчита при делото? Ако пусна жалба до социални грижи сега, че ме тормози, това ще даде ли някакво отражение? Питам, защото той е пуснал сигнал, че се държа зле с него пред детето и не обръщам внимание на дечко... Това са си откровени лъжи, защото аз бебо си го боготворя Simple Smile
2. Писали сте, че доходите на таткото нямат значение за определяне на издръжка. Наистина ли е така? Нашият татко взима около 5000-6000 лв заплата. Пак ли 150лв ще му определят?

1 какво се отчита при делото? Ако пусна жалба до социални грижи сега, че ме тормози, това ще даде ли някакво отражение? Питам, защото той е пуснал сигнал, че се държа зле с него пред детето и не обръщам внимание на дечко...
По принцип преди да се започне с делото те посещават от Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) и оглеждат жилището, в което живееш с бебо, какви са условията, как се грижиш за него, има ли играчки, има ли легълце, баня, всичко. Също така те интервюират, задават ти въпроси от най-различно естество свързани с отглеждането на детето и тогава можеш да разкажеш за тормоза, изнудването и държанието на БНД. Ако искаш може да го направиш и сега за да е споменато на 2 пъти това, че те тормози и изнудва. По принцип този доклад от ДАЗД се прилага към делото и се взима под внимание за решението.

Аз поисках 200 лева издръжка, но ми беше отхвърлена и бе присъдена 85 лева издръжка - минималната която беше тогава защото БНД е безработен.
За да се определи по-висока издръжка доходите на БНД със сигурност трябва да бъдат доказани със служеба бележка от работата, която той едва ли ще представи сам , а трябва да бъде изискана от съдията по молба на твоя адвокат. Така че посъветвай се с адвоката и по т.1 и по т.2 за да си сигигурна, че по време на делото няма да сте неподготвени.

Пожелавам ти от сърце успех  Hug

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 20:46 от Линдичка

# 321
  • София
Благодаря ви! С адвокатката ще изискаме служебна бележка, да. Поне се осигурява на реална заплата... А за бебо - ще помисля малко дали да ходя сега, щом после така или иначе ме посещават Simple Smile  благодаря и весели празници, ако не пиша дотогава пак Wink

# 322
  • София
Държа да доуточня за ДАЗД, че момента, в който посещават е след пускането на исковата молба и преди заседанието, а не преди да ти е започнало самото дело тоест то делото си е започнало щом си пуснала вече исковата, но не е минало съдебното заседание където се обсъждат тези работи и където е нужно компетентния орган за закрила правата на детето вече да има своето наблюдение върху това в какви условия се отглежда детето  Naughty

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 18:51 от Линдичка

# 323
  • shumen
Иванка,от социалните ще те посетят и ще видят в каква среда живее детето.За изнудването разкажи тогава според мен.
Аз поисках 200 лева,при условие,че взема 1000 лева,но му се видяха много на БНД и му отсъдиха 150 лева.Който,ако трябваше да дава на ръка пак нямаше да е всеки месец или на датата точно.Затова те съветвам искай да му ги удържат от сметката по банков път.За бележката ние е изисквахме от самата фирма,в която работи БНД чрез адвокатката.Ако беше аз да му кажа да ми я прати нямаше да я получа и до ден днешен.

# 324
  • София
Здравейте, току що си взех решението за развод по взаимно съгласие. Чудя се защо нищо не изпитвам, нито на делото изпитах нещо... Взехме решението да се разделим за два месеца, изнесох се и след още 4 сме разведени, изкарахме една година чист брак и две преди това. А все едно никога не съм го обичала...  Няма емоциии, няма нищо, някой бил ли е така? Иначе нормално си общуваме и гледаме детето. А странно, че не ме вълнуват други мъже, сигурно понеже съм по юайчинство още... Изобщо грам чувства, а съм емоционална по принцип. Та това съм аз, представих се Simple Smile

# 325
  • София
Здравей Деничка,
 bouquet bouquet bouquet
аз брак съм нямала с БНД, и аз почти година съм била общо с него, и малко след като се разделихме всичко ми се изпари. Все едно никога не съм била с него. Все едно не го познавам , а то донякъде си е така.
Не познавах нищо задълбочено за този човек , а може би трябваше да го опозная за да се предпазя от последствията на съжителството ни.
Така като теб съм апатична и трябва да призная, че е ужасно трудно някой мъж да ми привлече сериозно вниманието!
Вече 6 години си имам моя син и е може би само един мъж ме е заинтригувал, но бързо ми мина интереса.
Когато имаш детенце (дори и след майчинството) се получава малко трудно привързването към мъж (поне при мен досега е така)
 Hug Hug Hug

# 326
8 години живях с моя мъж. Нямахме брак. Когато взех решението да си тръгна, някак си се успокоих. Тръгнах да си търся жилище. Отне около 6 месеца да намеря апартамента, който мога да си позволя. Намерих го и се изнесох. Единственото което почувствах, като затворих външната врата беше огромно облекчение. Нищо друго. Дори всеки ден ходя до къщата на мъжа ми и не чувствам нищичко.

# 327
  • София
Сладури,

моля за помощ за онази тема с полезна информация за родителите отглеждащи сами децата си, която съм се заела да създам.

Имам следните точки:

1.   Кой е самотен родител (родител отглеждащ сам детето си)?
2.   Семеен кодекс и нормативни документи
3.   Какви правата имат самотните родители?
4.   Какви облекчения имат самотните родители?
5.   На какви помощи имат право самотните родители?
6.   Институции
7.   За завеждане на дело
8.   Нормативна база
9.   Често задавани въпроси

Имам затруднения с Често задаваните въпроси, защото трябва да ровя по темите и да вадя един по един
Включила съм само следния въпрос, който дискутирахме скоро тук, а именно :
Как се определя издръжката на дете?

Ако имате нещо като идея и допълнение към тези основни точки, моля да ми пишете на лично за да не пълним темата тук с тази информация.
Моля ви помогнете ми с въпроси, които са ви вълнували или затруднения, които сте имали (пак на лично съобщение)
Praynig Praynig Praynig

# 328
Някои от въпросите, които ме въпнуваха бяха: от кога може детето да остава с преспиване. Също и за разделянето на имуществото, за правото на единия родител да остава в ап. до навършване на пълнолетие на детето.

# 329
  • shumen
Деничка,добре дошла.
Аз също живях близо 2 години с БНД,но от как се разделихме от 1,6 насам не изпитвам вече нищо към него.

Общи условия

Активация на акаунт