Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 446
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Не ме е страх, защото винаги се чува (вика, смее се) Simple Smile

# 346
  • София
Тя се къпе сама от 5-6 годишна. Хихи, къпе се силно казано,по-скоро си играе Simple Smile
Обаче напоследък е във фаза "не обичам да се къпя", влиза, насапунисва се,измива се и си ляга. Даже през ден е само дупенцето Simple Smile
Но като си мие косата е забавно - всичко наоколо е в пяна Simple Smile
Не се притеснявай, те са големи. Е, до магазина сама, без надзор не бих я пуснала (въпреки една комшийка, която го прави), но си има премерени рискове и за тях няма проблем. Но всеки има правото да си решава за своето дете.

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 08:45 от Светулчица

# 347
  • Шумен
То зависи от детето, банята и родителя. Близначките зимния период, изобщо в студа ги мия/къпя аз. За да е по-бърза процедурата. Иначе в топлото от 4 годишни се мият сами, от 5 годишни се къпят сами в банята. Под надзор иначе рискувам бойлера да отиде а те да са с пяна по косите и задължително една по една, заедно е нежелателно обръщат го на игра, която може и с падане да завърши. Относно паданията, под душа са с гумени чехли  Peace

# 348
  • София
Олеле - моят бъзльо е пълен абсурд да се къпе сам. То не са плачове, то не са кандарми и уговорки  ooooh! дори в банята не ще да стои сам от страх да не потечала водата изведнъж и да му намокрела очите. И това се случва защото един път се подхлъзна в банята у сестра ми. Не се удари, но оттогава къпането е мъка ! С какво ли не съм го забаламосвала - боички на Бочко за баня, играчки, корабчета...нищо не помага!

# 349
  • София
Danaeka - благодаря за отговора. Нашият "татко" няма да се уплаши. Неговата адвокатка се бори да създава председенти в извоюването на права 50|50 за родителите. И много ги нахъсва бащите за дела.
Фръц - кърмя, да. Но незнам това каква тежест има. За първите две години да, но после няма значение...
За банята - гумени чехли, които не се хлъзгат са вариант. Ходя на плуване и там има дечица на по 5-6 годинки, които се къпят самички. Въпрос да се престраши човек. Децата са адски оправни. Но  естествено, нужно е да се наблюдават...

# 350
  • Шумен
Пуснах ги сами на 4 г. и то като последен вариант (бях опитала какво ли не) да вкарам Миша в банята, включително и насила борбата беше епична. То взе че и хареса сама да се маже със сапун и да се търка под душа Simple Smile До тогава от лигавене всеки път пяна в очите си вкарваше, един път не се е пипнала със сапунени ръце по очите от тогава  Peace Явно се почувства голяма от онзи момент и прие отговорно къпането Simple Smile От скоро ме кандардисват и да не ги наблюдавам, но чак толкова вяра им нямам и си им мятам по едно око през 1-2 минутки без да им вися на главите диктувайки какво да правят, аз регулирам водата те знаят че не бива да пипат крановете  Peace

# 351
  • shumen
Линдичка,все едно описваш моя бъзльо.Той като каже,че ще се къпем и започва да пищи и реве не главата,а какво остава сам да се къпе.
Деси,моя е с чехли в банята и пак ме е страх да не се пребие.

# 352
  • Шумен
Аз избрах чехлите водена от мисълта че с тях ще е най-лесно и удобно и за трите ни, инциденти не сме имали.

# 353
  • shumen
Аз лично и с чехли съм падала.

# 354
  • София
Линдичка,все едно описваш моя бъзльо.Той като каже,че ще се къпем и започва да пищи и реве не главата,а какво остава сам да се къпе.
Деси,моя е с чехли в банята и пак ме е страх да не се пребие.

Да да - главата му е най-ценна  Joy
Много си я пази горкия. Най-лошото е, че трябва да го вдигна аз под душа и през цялото време ми виси на кръста, а аз хич не съм добре с вдигането на тежести и веднага ме свива.
Джапанки му слагам и му обяснявам, че те помагат да не се хлъзга, слагам едно като скара долу на мозайката и то тотално предотвратява хлъзгането, но не...нищо не може да го убеди, че няма да падне и виси като маймунка на врата ми  ooooh!

# 355
  • Шумен
На мозайката ме е страх да сложа каквото и да е, тя без друго за отрицателно време става лигава. При нас сработва нахъсването, но си мисля че елемента на съревновнованието една с друга е най-силен.
Ето тази сутрин водих близначките на ваксина (най-накрая сложихме и Тетраксим), покрай мантуто с Валерия доста се гонихме и дърпахме а днес не трепна, въпреки че се опита да убеди лекарката че е болна хвана се за гърлото, пъна се да кашля, само дето припадък не симулира (наблюдават едно дете на площадката, което се прави на припаднало ако нещо не му изнася и с мен се пробваха вече) хитруша е но прегледа я опроверга и не и се размина боцкането. Миша малко повече го изживя но и тя не плака, като цяло съм доволна този път Grinning

# 356
  • София
Браво на вас ! Добра работа сте свършили. С имитацията на припадък искренно ме разсмя  Joy
Моя и той симулира болки в гърлото и кашляне.
Днес пък аз го водих на Джипи-то защото на палеца на крачето има възпаление от дръпната кожичка, която той изстръгна и сега забира.
Баща ми ме убеждава, че било зле и за хирург - доктора вика, не е за хирург за кожен е, а то детето продължава да го човърка и таман се позакрепи, той пак го раздърпва и се зачервява. Утре е на кожен пък ще видим  Thinking

# 357
  • Шумен
И с такива симулации се сблъскахме за съжаление  Tired

Бързо да се оправя пръста и дано не се повтаря повече тази неприятност  Peace

# 358
  • София
Ами той нон стоп си човърка ако му излезе някоя кожичка и преди 2 години пак си беше направил някаква беля на нокътчето пък тогава. И пак ходих по доктори. Дано мине без хирург  Praynig

# 359
  • shumen
Такива симулации със кашлица и болно гърло и ние сме имали.Особено,ако не иска да ходи на градина.
Линдичка,да се оправя скоро пръстта и да се разминете без хирург.
Анимал,моя не го е страх,че ще падне като е с чехли,но не иска да мием главата и това си е.

Общи условия

Активация на акаунт