Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 447
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Поуспокоихте ме малко. Hug
Моя много обича да пие сиропи и се прави че го боли корема. От сестрата в градината знам в такъв случай да давам захар с вода- все едно е лекарство. Минава номера. Или пък уж кашля. Голям зор има да пие розов сироп- Панадол- а.
Линда- нищо му няма на пръстчето, ще зарасне. Дано де.
Косата все още мрази да мием, добре че е къса- два пъти седмично, в неделя Mr. Green и сряда.

# 361
  • shumen
Дари,то и ние два пъти в седмицата,ама то е рев на кило.Само с влизането в банята и се почва не гавата и да пищи.Чак веднъж комшията ме пита какво го правим,че пищи така.

# 362
Хахаха, и при нас е голяма трагедия миенето на главата и подстригването... всички разбират, че става нещо  Joy Наскоро взех нова машинка за подстригване и жената в магазина, като я извади да я тества, малкият се хвана за главата и започна "не гавата" Grinning Grinning Grinning явно реши, че пак ще го тормозим

# 363
Знам, знам. Mr. Green Да не отварям дума за зъболекар, ако се наложи. Там е АД!!! Сега това ни е на дневен ред, 8 кариеса, днес поставят първата пломба. Аз не се справих, ходи с баща си и е като инквизиция. Баща му отгоре, държи с все сила отворена устата, да може да обработят зъбчето, иначе блъска машинката, хапе зъболекарката, рита, пищи, ужас е. "Гавата" е песен. ooooh!

# 364
  • shumen
Дари,аз на зъболекар още не съм го водила.Ако трябва не знам как ще стои.

# 365
  • Шумен
За зъболекар и аз нямам решение, миналото лято оставихме 2 кариеса за "по-нататък" с идеята да позабрави Миша какво е "машинка". Един пулпит повече от месец правихме и през ден буквално имахме час да свалим лекарството и пломбираме зъба и всеки път едно и също аз се моля, зъболекарката се моли и сестрата се моли а принцеса Михаела върти глава и отказва да отвори уста  ooooh! а сестра и се сърди че за нея няма машинка (нямаше проблеми Вали към онзи момент)  Tired

Моите до 4 годишни изживяваха голям стрес станеше ли въпрос за подстригване, заклещвахме ги аз и БНД той държи малката с две ръце, аз с една главата и с една подстригвам. На 4 някъде са били една приятелка фризьорка ги ухажва цял месец преди да ги качи на стола и да ги подстриже. Често ги водих в салона, отделно на детската площадка тя ги уговаряше. Но постигна успех сами седнаха и седяха спокойно през цялото време  гледайки детско Simple Smile сега вече държат да се оглеждат през цялото време.
А за банята на мен ми помогна "вълшебния шампоан" който си избраха в магазина "сами" (естествено избора който им дадох беше селектиран от мен избраха си единствено картинката на тубичката от предложените Simple Smile ) и спряха да се мятат под душа, съответно пяна не попада в очите и не им люти  Grinning

# 366
  • shumen
Деси,то и моя си избра шампоана сам и не му люти на очите,ама пак реве.

# 367
  • Шумен
Споделям при нас какво сработи, при вас може би в нещо друго ще откриеш ключето на успеха. Пожелавам ви скоро да отмине този период  Peace

# 368
  • shumen
Да,дано отмине скоро,че иначе е ужас.Реве,пищи,крещи и вика не гавата.

# 369
  • Шумен
БНД ме изненада за пореден път с безотговорност (вече си се чудя сама що ли му се и връзвам) но като съм на работа нямам особен избор за момента  Tired Вчера го предупредих че сме поставили ваксина да следи за реакции и съответно да ме уведомява своевременно. Да ама не, през едното ухо влиза а през другото излиза, що ли да го е грижа като може да мине "не съм видял/разбрал"  ooooh!
Преди малко ми звъни с новината, че децата са върнати от ДГ а Миша е с алергичен обрив от яйца  Shocked След първоначалния шок го разпитах как така от яйца точно и кой го реши това. Малката била казала че предната вечер мама била пържила яйца, което не отричам но някак никой не е взел под внимание че яйцата останаха неизядени и ми е някак странно детето да се обрине след повече от 24 часа от набедените яйца, при условие че има сложена ваксина същия ден на последното никой да не обърне внимание (айде ДП-то не се учудвам че го е неглижирала, тя и пред мен го направи което за мен беше аларма да съм по-бдителна след турската ваксина) ама предупредения татко да и се върже. Уведомявайки ме дори не си беше направил труда да запомни какво са инжектирали на детето, имал рецепта в колата що ли да помни  ooooh! Може би съм по-голяма паника от нормалното, но подробно го инструктирах за анафилаксията за какво да внимава (нещо което в движение ми се наложи да науча около сестра ми преди години). При последния ни разговор току що се оказва че и двете са реагирали с обрив, но на Вали е бил само вчера днес е отшумял сам докато на Миша се е засилил, утре пак ще и сложат инжекция. Дано само с това се разминем и всичко да е наред с децата  Praynig

# 370
  • София
Оууууууу....милите. И то пък тези БНД-та нашите са една особена порода безотговорни, които странно, всичките по един или друг повод не запомнят нищичко от това което сме казали  Rolling Eyes
Що така не помнят тия хора аз не знам  newsm78
А я разкажи моля те по-систематизирано за тази ваксина?
Дано мине бързо на Мишето...

# 371
  • Шумен
Това е инфо от нета, т.е. аз каквото намерих и прочетох. ЛЛ обикновено многословна за лекарствата сега някак между другото я сложи ваксината а на въпроса ми "какво може да се случи" ми каза "нищо".
Нямаше и да ме уведоми как се казва ваксината ако сама не бях прочела името на спринцовките докато ги топлех с длани, разпечата ваксините в кабинета си а ние бяхме в манипулационната, прегледа малките и сложи ваксините. За Тетраксим говорим, реимунизация на Пентаксим (от който нямахме никакви реакции). Ръчичките ги заболяха още на първия ден (страничен ефект според листовката в нета) би трябвало да отшуми след 3-5 дни тази болка пак според листовката. Там е упоменат и този обрив, в случая ЛЛ е взела адекватни мерки но е изговорила неадекватни приказки (не знам дали е с цел да не се повдига въпроса за ваксината около която доста се пошумя в медиите около доставката и от Турция) или нещо друго. Затова се шокирах че изобщо ми говорят за храни и то яйца и двамата с БНД знаем че детето няма алергии (Вали има хранителни реакции за които и двамата внимаваме, но те са още от захранването). А и малката си казва кое и колко е изяла не е бебе да не разбира, не мисля че от 2 бъркани яйца повечето от които останаха в чинията може да стане това и то да се засилва вместо да отшумява 2 дни след злополучната консумация. Може и да греша, но това е моята логика. Не мисля че ще и навреди диетата на която са я сложили, ориз и картофи за няколко дни. Моля се само с обрива да се успокои и отшуми бързо. Знам че всичко е до организъм, всяка имунна система реагира различно (ето при Вали е отшумял сам обрива), но си имам едно наум при условие че аз самата съм с вродено автоимунно заболяване и примирам от страх за децата.

# 372
Милите дечица, съчувствам ти. Hug

Моя понакашля от два дни, сестрата в градината гледа гърлото, не било червено, и пак сироп искал.

# 373
  • Шумен
Имате си любим сироп значи Simple Smile
Аз от сиропите за кашлица и капките за нос се отказах доста отдавна, като безполезни и не съжалявам. Успешно замествам сиропите за кашлица с такива сварени от мен а хремата борим с промивки. При последния вирус БНД беше изпълнил дежурната рецепта от ЛЛ и хремата и кашлицата влачиха 2-3 седмици  ooooh!

# 374
  • shumen
Горките деца.Според мен също не може да е от яйца обрива и то след 2 дни.
Деси,при нас така започна вчера и днеска вече е болен и с Т.Снощи като го взех от ДГ госпожата каза,че кашлял,сестрата гледала гърлото не било много червено,но днеска вече е втасал.Звънях днеска на педи каза да давам за Т и за гърлото и ако и утре е така сме при нея,че днеска и беше свършила смяната.

Общи условия

Активация на акаунт