Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 449
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Шумен
Обрива е затихнал, но утре има още една инжекция. Иначе други реакции за момента няма, БНД ги е завел тази вечер при баба им (утре и двамата сме на работа), ако бяха добре нямаше и да ги мисля щяха да са си на ДГ. Дано всичко да е минало  Praynig
Мен ме беше страх около Великден с тези яйца, понеже бяха и при БНД а на нас комуникацията ни е никаква гледах да се чукат с яйца и им отвличах вниманието да не ядат и вкъщи като не знам примерно предния ден колко точно са изяли (обелени и нарязани на парченца и децата не могат да ми кажат колко точно са хапнали) да не стане някой фал. Чак след седмица си позволих да предложа яйца и за тях се хванаха, странно ми е те да са виновни.
Днес поразпитах познати минали през тази ваксина, кой бил с Т, кой с едномесечна хрема, кой с болки в ръката. От хората с които аз разговарях нямаше дете без реакция  Tired

# 376
  • shumen
Деси,дано е минало всичко и не се повтаря.Моя много обича яйца,но аз все гледам да внимавам като му давам колко е изял.Алергия няма,но мен ме е страх да не стане някоя беля.
Аз да се оплача,че доживях да видя 39,5 Т и направо се уплаших.Освен Нурофен не му действа нищо друго и сега си мисля дали мога да го давам през 4 часа,че на него пише през 8.

# 377
  • Шумен
При Т над 39 не си играя със сиропите а действам радикално със свещички в дупето (не че ми дават доброволно, разменната монета ни е някаква играчка последния път за една свещичка само попълних колекцията от плюшки с още 2 бр.). През 2 ч. дори мисля че могат да се редуват свечките Нурофен и Еферелган. По принцип парацетамол на сироп не ни действа и на нас но на свещичка е безотказно  Peace
Само да не подведа някой с часовете, не ми се е налагало да поставям повече от 1 бр. при по-ниска Т давам сиропа и не го мисля повече. Рядко ги ползвам, но си им следя срока на госност при всяко миене на хладилника (там на врата стоят целогодишно) им мятам по едно око.

# 378
  • shumen
Деси,нямам нищо друго освен Нурофен и Парацетамакс.До преди малко го държах с компреси и спадна и сега спи.Свещички веднъж купих,но му сложих с хиляди уговорки и от тогава не съм.Той и не е ял почти нищо и каза,че и коремчето го боли.Утре сми при педи само да стане.

# 379
  • Шумен
При раздразнен стомах (стига да няма разтвойство) свещичките са най-подходящи. И аз не ползвах докато не започнаха да ми вдигат такава Т в яслата, едната сестра ми ги препоръча като най-бърза мярка. А се принудих да ги сложа в хладилника след като доволно запасила се с цяла кутия посред лято едната вдигна Т и се оказа че съм с неизползваемо лекарство (разтопено в жегата в шкафа) не било грешно да стоят на врата в хладилника ми казаха в аптеката. Моите с компреси не стоят, но прилагам от бебета сапунена пяна и съм доволна  Peace

# 380
  • shumen
Няма разстройство.Всичко е от не яденето със стомаха според мен.Аз досега съм я смъквала винаги с Нурофен и Панадол,но този път не ни действа.Само да съмне и сме при педи.
С компреси до скоро и Дени не стоеше,но днеска сам поиска да му сложа.

# 381
  • София
danaeka как е детенцето?
Педи какво предписа? Аз имах случай с 40 градуса 4 поредни дни и бях откачила.
Слагах свещички, давах Нурофен, компреси, стигна се даже до течен аналгин Sad
Дано се оправи бързо, че много мори тази температура - давай много течности  Naughty

# 382
danaeka, пиши как е малчо? Аз и във ФБ ти написах и ние имахме такъв случай с висока температура 3 дни над 39,5 и педиатърката ми беше казала да я сваля с течен аналгин 10 капки. Под  39 се дава нурофен или панадол през 2-3  часа.  В аптеката са ми казали , че може да се редуват. Аз обличам и напоени чорапчета с оцет. Свещички не съм слагала, защото девойката категорично отказва.
Дари, как сте със зъболекаря? При нас беше пълен кошмар миналата година по същото време, когато откриха 6 кариеса. Постепенно свикна девойката. Сменихме и 2-3 зъболекаря докато намерим подходящ. Вече ходи без проблем , но в момента правим 9- та пломба... .

# 383
Момичета, не се шашкайте толкова от високата температура, а гледайте как е детето. Малкият е вдигал почти 40 градуса, но беше енергичен и все едно нищо му няма. За свещички за пръв път чувам - аз съм давала само панадол (през 4ч). Чувала съм за деца, които при 38 градуса вече са много зле, а други при 39-40 все едно нищо няма Simple Smile Дано бързо се оправят всички болни дечица Simple Smile

# 384
  • Шумен
Бързо оправяне ви желая и аз.

За съжаление нашата одисея продължава Sad Ей сега БНД ми звънна, както винаги с инфо от тук от там колкото да ме стресне (вече имам усещането че това цели всеки път). Жена му водила малката на педиатър и алерголог. Последния така и не разбрах какво е казал (уж утре ще ми обясни, но да видим) обаче не пропусна да ми каже че бил поръчал и държал каката да заведе детето на контролен преглед в понеделник не майката. Сервира ми и готовия план по часове, в колко ще вземе детето и кога ще ми го върне сякаш аз съм някоя хваната от улицата и от мен се очакваше само да кимам и да се усмихвам доволно. Значи важно е жена му да води малката по лекари а не родителите на това дете (хората носещи отговорност за него) да са наясно със ситуацията  #Cussing out Опитах с добро да му обясня че това за мен е неприемливо и аз ще си заведа детето където и когато трябва, но БНД е дебела немислеща глава (както му е удобно) обаче започва да загрява на по-високи децибели получи си ги. Не знам какво трябва да се случи за да се оправят нещата, не държа на разбирателство на всяка цена с БНД идеално ще ме устройва и обратния вариант да стои настрана (в момента нанася повече вреда на децата отколкото им е от полза в живота).

# 385
Ох, Деси съчувствам ти. Как така каката ще я води? Опитват се да те манипулират и това сякаш им доставя удоволствие. Тези мъже тотално се побъркват след раздяла/развод. Аз отпускам от време на време по- широк режим, но не пропускат някаква интрига да спретнат и да се заяждат, затова гледам максимално да не се връзвам вече на глупостите им, защото се отразява само на детето.
Бързо оздравяване на всички дечица!  Hug

# 386
  • shumen
Благодаря,момичета.Ходихме при педи и е с ангина дечко.Изписа му Зинат и Флора Бимби за стомахчето,но с пиенето на АБ е много труден.Дадох му го като се прибрахме и веднага го повърна.
Анимал,не мога да не я сваля тази Т,че е като парцал.Ако е жизнен и аз не бих се притеснила чак толкова.
Деси,ее,това вече е прекалено.Наистина те манипулират с това и им прави кеф сякаш.

# 387
  • Шумен
То си е чиста проба манипулация това, ако мине мине. Схвана че не минава и каза само едно "добре". Следващия му ход се знае опит да изклинчи със сумата дал днес за лекарства от издръжката (ходовете му са предвидими) ако мине отново Simple Smile А целия този цирк се играе, защото поосъзна че аз действително си тръгвам от тук след броени дни (казах му го очи в очи преди повече от месец), до преди 2 дни мислеше че са празни заплахи от моя страна, сега се стресна и активира. Сапунката продължава а аз си казвам "И това ще мине, след година дори няма да помня подробности само някой и друг бял косъм в повече ще имам, но това му е кусура да живеят боите" Simple Smile Да идва по-скоро 6-ти да се жени и да се кротне най-накрая, надявам се цялото това бързане да е заради бебе на път (буквално за 2 месеца организираха сватба а БНД винаги е бил окъсан откъмто пари). Той усилено крие това от мен, сякаш ще го спра ако разбера  hahaha Живи и здрави да са, само по-далеч от мен ей това искам Grinning

# 388
  • shumen
Деси,пробва те.Ако му се вържеш,вържеш.

# 389
  • Шумен
Очакват заради детето да им се вържа, но няма да стане  Peace

Общи условия

Активация на акаунт