Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 325
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • shumen
Злодейда,и аз съм против този закон.Според мен лично няма да се приеме,но ще видим.

# 676
аз казвам недай Боже , че тогава няма да има как да се боря с тази глупост

# 677
  • shumen
Не си сама.Всички сме на този хал.

# 678
невероятни проблеми имам с БНД аз  Confused няма да се откаже докато не ми вземе детето

# 679
  • shumen
Злодеида,и нашия се опитваше,но не успя.Като видя,че няма да е по неговата омекна.

# 680
Момичета ,извинете ,че ви нахълтвам в темата , но според вас ще се приеме ли новия закон за споделено родителство от догодина ? Правата на бащата да са равни с тези на майката и 50 % от времето детето да е с бащата ... Какво мислите по този въпрос ? Аз съм твърдо против , но едва ли някой ще ни пита  ooooh!
За какво става въпрос тук? Предложението на Мая Манолова от лято ли? Може ли повече инфо?

# 681
Не съм го чула този закон.Линк?
То пък децата дето живеят с двамата родители сякаш ги гледат 50:50.
Как се опредрля това време?Ако бащата не иска да вижда детето?

Злодеада ,ако имаш приличен дом дори и под наем,работиш имаш пари да си гледаш детето ,нахранено е,облечено е според сезона ,не е окъсано и мърляво няма до го вземе.
Ако му звъниш да му искаш пари ,защото нямаш (дори и на пук),караш го да купува неща с предтекста,че ти не можеш много е възможно да повдигне дело за бащинство защото излиза ,че ти не се справяш.Не казвам,че е така,но щом си мисли,че има шанс,значи има нещо.

# 682
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/09/2774030_ombudsmanut_pr … elstvo_za_decata/
Аз само това съм чела лятото, но е само предложение. 

# 683
този нов закон ще се гласува за приемане 2017 г
ето едно публично обсъждане на това
http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG& … bg-BG&Id=2246

в момента разпалено се обсъжда в адвокатските колегии ,в социални грижи и т.н.т
Деси, аз се справям  вече 8 години от които 6 напълно без бащата , от 2 години сме с решение на съда с официално присъдено дете на мен и режим за него  и т.н.т ,историята е дълга .Просто той прави всичко възможно да ме очерни пред ОЗД и да започне ново дело с което иска по-разширен режим на лични контакти ,а от ОЗД ме заплашват ,че от догодина родителските правя при развод ще са споделени .Тоест 2 седмици от месеца детето ще живее при единия родител и 2 при другия ,а за родителите в различни градове това ще бъде едногодишен период .За мен това ако го гласуват и влезе в сила означава ,че тези които тепърва се развеждат ще бъдат със споделени родителски права ,а тези които са в заварено положение ще водят нови дела при желание на единия родител . Това било Европейски принцип при разделени родители  newsm78 Sick

# 684
  • София
Ехоооооо хораааааа върнах сееееее. Голямо пътуване голямо нещо, но съм си у дома вече  bowuu
Как сте? Гледам тука големи дискусии се вихрят и пак съм изпуснала 2 страници , та ви четох.
Аз няма какво да коментирам за купуването, взимаменто или каквото и да е с БНД защото не се е появявал изобщо за моя радост.
Хайде да се организираме за среща, какво ще кажете? Вие видяхте ли се?

ЗЛОДЕИДА няма какво да те плашат със закон, който още не е приет. АКО се приеме случайно и ДОКАТО влезе в сила то ще стане 2018 година. И докато заведе дело....ехееее Какъв е режима на виждане в момента? Той спазва ли го? Помага ли ти? Плаща ли издръжка? Много неща се вземат предвид ако заведе ново дело.
Пази всякакви документи, разговори и каквото и да е което да доказва каква грижа предоставяш ти и каква той. Разговорите също така ако ти пише писмено, заплашвайки те че ще ти взима детето. Пази всичко, което може да ти е от полза и което засяга БНД и детето.
Аз лично смятам, че този закон е върха на глупостта, не защото не е добре за детето ако родителите му се разбират и двамата имат време да се грижат за него споделено, а защото повечето (не всички, но повечето) мъже в амбицията си да покажат надмощие над жената не си дават сметка какво значи споделеност - 50/50 , а още по-малко ди дават сметка дали имат възможност реално да гледат детето пълноценно така както една майка би го гледала.
Понеже в Италия е в сила този закон аз виждам мои познати и мъже и жени как точно го "осъществяват" този закон.
Мъжете се пънат пънат в началото (защото не осъзнават колко е сложно да гледаш едно дете денонощно половин месец) и полека лека почват да го прехвърлят на майката и в дните, когато дефакто е техен ангажимент по решение да се грижат за него. Има и изключения разбира се  Naughty
Та тия големи заплахи в началото после напълно приключват и си подвиват опашката с предтекст : "по-добре е за детето да седи с майка си" (виж колко съм великодушен)  Joy Joy Joy
Много е трудно да се отмени едно решение, което е излязло вече и не е обжалвано. Много по-трудно от първия път , който е водено. А освен, че е по-трудно е и по--дълго. Тук ако беше Бонго щеше да даде компетентно мнение по въпроса.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 10:05 от Линдичка

# 685
Линдичка благодаря за отговора и разбирането .В момента режима е 1ва и 3та събота и неделя и 1 месец от лятната ваканция .Издръжката се взема трудно с по 2 месеца назад .Не помага и не контактува с нас .Много настройва детето срещу мен . Ужасно много глупости говори и не се грижи добре за детето .

# 686
  • shumen
Злодейда,разбирам те напълно.
Нашия БНД с месеци не се обажда,а вчера се прави на загрижен и ме притеснява и звъни кога ще водя детето на алерголог и ще записвам нова дата за операция.Казах,че няма кой сега,че съм 2 смяна и ще запиша час другата седмица,а за операцията чакам да спре и остатъчната кашлица,която си влачим и оня като се развика,като се размърмори думи нямам.

# 687
И моя се опитва да ми ги играе такива.
С най спокойният тон обяснявам, че докторката има същото работно време като мен. Но той винаги е добре дошъл да  заведе детето на какъвто лекар прецени, че има нужда. И разговорът рязко приключва  Mr. Green

# 688
  • shumen
Сигме,и аз му говорех със спокоен тон и му казах същото,но той пак а това било задължение на майката,а и имал баба и дядо.Казах му обаче,че те не са длъжни и оня млъкна.Добре,че бях на работа,че иначе щях доста да го нахраня и ако ще и да не звънне повече никога.

# 689
  • София
Линдичка благодаря за отговора и разбирането .В момента режима е 1ва и 3та събота и неделя и 1 месец от лятната ваканция .Издръжката се взема трудно с по 2 месеца назад .Не помага и не контактува с нас .Много настройва детето срещу мен . Ужасно много глупости говори и не се грижи добре за детето .

Имаш предполагам документ от плащанията? Пази ги...не плаща редовно и това е факт и то важен. А трябва да плаща всеки месец предполагам до 5то число? Пази бележките от преводите и комуникацията докато плати. За да направи каквото и да било срещу теб трябва да докаже, че е изряден във всичко, а плащане когато реши е далече от изрядно  Naughty
Какво имаш предвид под "не гледа добре детето"? Разболява ли се след като е било при него? Пазиш и рецепти за лекарства + касови бележки закачени на тях - на тях има дати и когато тези дати съвпаднат след период на престой на детето при него (може лесно да си ги свериш по календара) значи наистина не се грижи достатъчно добре за него!
Абе пази абсолютно всичко !!! Дори и досега да не си го правила - започвай да събираш. Аз имам вече 3 папки с какво ли не - разходи на месеца, пътувания, фактури за играчки, рецепти, касови към тях, разговорите ни в които той не отваря и дума за издръжка а само заплашва, извлечения от телефон за това, че само аз съм го набирала. Всичко!!!
Бъди спокойна - не е толкова лесно да се промени режима на виждане с нов по-дълъг! Тежко дело е!
Успокой се и бъди силна и хладнокръвна !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт