Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 333
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за отговорите.Случаят е,че мои близки искат да виждат децата/внуците.Бащата на децата започна по хубава работа ,но на смени по 12 часа.Няма да може да ходи да ги взема,ако е на работа.На 50км ходи с кола,която е стара и зимата е под въпрос.Автобуите не съвпадат с часа за връщане.
Майката най вероятно няма да се съгласи напр.бабата и дядото да вземат децата.Вероятно ще използва неговите пропуски за ново дело и лишаване от родителски права.Знае,че държи на децата.Не спечели делото за родителски права.
Затова се чудят дали да говорят с нея или да искат нов режим.

# 661
Ехоооо...един въпрос,че и два...
Ако децата се вземат и  се връщат от друг,а не от този който определил съда-проблем ли е?
И ако взимане и предаване на децата не е в точните часове,но пък е от/до вратата и е с предупреждение,че часа ще е друг?
И бихте ли го използвали за да ограничите и промените режима на свиждане?
Лично аз, ако са роднини на другата страна, и мога да разчитам на тях- не би било проблем.
Сега те дочетох- ами да говорят с нея като начало. Ако е разбрана...

# 662
Дари,жената е тъй да кажа озлобена ,защото е изоставена от мъжа.Да не кажа,че като са живели заедно години на ред не е работила и семейството се издържа от мъжа.
Точно,че се притесняват зад привидното съгласие да ги вземат бабата и дядото и часа да не се спазва да стои мисълта  да  го лиши от права.
Аз затова първо попитах до колко сте склонни да го правите.Аз не бих го дала на друг човек.Детето е ангажимент на родителите.По изключение бих,но системно -не.
Въпреки,че тук става въпрос ,че родителя е възпрепятстван с работа.За мен искането на нов режим е по-читав вариант.Не знам.

# 663
  • shumen
Деси,и аз мисля като теб.
Ние дело за родителски права не сме водили и затова нашия БНД сега си прави каквото иска и идва да види детето,когато иска.Онзи ден идва и му донесе подарък за рождения ден и излязоха,накупил му дрехи и сега само това натяква,че се бил охарчил за детето.

# 664
  • Шумен
Така е като трябва да плащат разходи около децата все много им се виждат на тези татковци. Нашия е същия, натяква за разходите без да мисли какво конкретно купува и има или няма приложение. Последния пример от днес, черна блуза с дантелени рамене и тричетвърт ръкав ooooh! определено не става за училище сега, пролетта като се затопли може би ще са малки вече.

# 665
Аз умишлено оставих режима на свиждане свободен.Категорично не желая детето ми през събота и неделя да се мотае по пътища,не желая един месец лятото насила да ходи при баща си,не желая Коледа да е с него ,а не с мен.Ако детето иска го пускам.Ако не иска няма сила ,която да ме накара насила да го карам.Как пък не при +40 или -15градуса или болно или преспите ще позволя да го вземе и да го вози до неговото село ,защото му било ред.
Нямам нищо против да идва,когато иска,да го взема при благоприятни условия,да празнува с нас или да го вземе с него след основния празник...Пак казвам ,че си нося всички последствия ,но детето ми години наред няма да се подхвърля напред -назад.

Ами просто си говорете за покупките.Кажете от какво имате нужда.То вашта работа става,ако не купуват-що не купуват,ако купуват-що е купил туй. Laughing
То като имате предвид,че закона ги е задължил само за издръжката,радвайте се,че купуват и друго.

# 666
  • Шумен
Аз конкретно съм водила този разговор, БНД не го е грижа от конкретните нужди на децата. Накрая му казах нищо да не купува. Явно и така не става, лошото е че се сърди защо не се носи/ползва като е купил нещо. Общо взето ни се води ни се кара.

# 667
Аз което не харесам или детето не носи го подарявам.Реално успявам да го задоволя със всичко и без баща му да плаща издръжка и да купува каквото и да било.С голяма радост подарявам на нуждаещи се дечица .
При условие,че взема децата му кажи купените от него дрехи да стоят при него.Че си имаш достатъчно.Като не схваща подарявай и толкова.Много знае ,като не ги вижда с чии дрехи са облечени.

# 668
  • Шумен
Аз раздавам, така или иначе дрехи освен скъсаните не хвърлям  Peace

# 669
бнд днес за пореден път забравил багажа на малкия и бам, в мол- а на пазар, вместо да се прибере да вземе сака. Ок, детето имаше нужда от по- големи дрешки, ама ко прайм с учебниците, домашните, все го мисля, няма такъв заплес като него.

# 670
  • shumen
Деси,и аз съм водила този разговор с нашия БНД,но кой ме чува.Уж казва добре няма вече и после пак се повтаря.
Аз също дрехи не изхвърлям,освен,ако не са скъсани.

# 671
Аз умишлено оставих режима на свиждане свободен.Категорично не желая детето ми през събота и неделя да се мотае по пътища,не желая един месец лятото насила да ходи при баща си,не желая Коледа да е с него ,а не с мен.Ако детето иска го пускам.Ако не иска няма сила ,която да ме накара насила да го карам.Как пък не при +40 или -15градуса или болно или преспите ще позволя да го вземе и да го вози до неговото село ,защото му било ред.
Нямам нищо против да идва,когато иска,да го взема при благоприятни условия,да празнува с нас или да го вземе с него след основния празник...Пак казвам ,че си нося всички последствия ,но детето ми години наред няма да се подхвърля напред -назад.

Ами просто си говорете за покупките.Кажете от какво имате нужда.То вашта работа става,ако не купуват-що не купуват,ако купуват-що е купил туй. Laughing
То като имате предвид,че закона ги е задължил само за издръжката,радвайте се,че купуват и друго.

Съгласна съм с теб Деси. Aко бях на твое място и аз бих направила, като теб, но твоя бивш явно е интелигентен и сте се разбрали. Не всички мъже обаче се съгласяват да не спазват режима. Повярвайте много е лошо това  разнасяне за детето, особено когато родителите не са в добри отношения и намесен фактор властна баба, която диктува правилата и създава интриги, когато детето е при бащата. Нормално е майката да е озлобена в случая, за който питаш, ако свекърите са причина бащата да я остави.
Най-добре преди разбод родителите да седнат и да обмислят най-оптималния за детето режим според ситуацията без намесата на баби, дядовци и т.н, но това за съжаление се постига при интелигентни хора. (познавам и такива).
И това е така, не можете да ги задължите да дават каквото и да е било, ако не им е увряла главата да го правят сами. Аз не искам нищо освен 100 лв. издръжка, Около 50 лева дава за дейностите в градината, ако е отсъствала си ги прибира остатъка. Дрехи дават по преценка на бабата, после си ги връщаме. Не всички са адекватни и нужни разбира се, но това е.
Това, което най-много ме притеснява е алкохола, защото в някои случай детето е при него по режим, а той е сам с нея и пиян и е опасно.

# 672
Всеки гледа доброто на детето си.Ако живеехме заедно нима няма да е против размъкването на детето на всяка цена?Ами значи и след това няма как да прави нещата в ущърб на детето.Да се довлече той и да го види.
И преди съм писала,че аз също направих компромиси.Не ми плаща издръжка.Ако исках можех да се заяда.Обаче той не работи особено.А като работи едвам на него стигат.И да го съдя няма да я плаща,защото няма откъде.Аз не се нуждая от нея и правя компромис.Съответно на него му е ясно това и той отстъпва ...и така.
Но и да не беше ,ако детето ще е зле или ще се тормози аз нямаше да го давам или каквото е там.Ако ще 100 дела да води.
Другото което е,че често жените като вземат децата за съжаление трудно издържат финансово   тях и себе си.И често дуднат на бившия за пари.Той се дразни и се започват караници и заплахи.Туй,че жената има собствена къща нищо не значи.Като няма пари за сметките и храна ,за дрехи,за училище ....си е мизерия.Трябва и подкрепа от близки докато си стъпи на краката.

# 673
  • shumen
Монлайт,аз ако е пиян не му давам детето,ако ще и дело да имаме.Нашия засега само веднъж ми дойде така да го види,но просто му казах,че няма да стане.Като изтрезнее тогава да се обади.

# 674
Момичета ,извинете ,че ви нахълтвам в темата , но според вас ще се приеме ли новия закон за споделено родителство от догодина ? Правата на бащата да са равни с тези на майката и 50 % от времето детето да е с бащата ... Какво мислите по този въпрос ? Аз съм твърдо против , но едва ли някой ще ни пита  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт