Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 468
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, мацки  Hug
Дари, честито връщане на работа. Да ти е пълно с положителни емоции!
Линди, време ти е за пътешествие  Hug Насладете му се с малко!
Всяка година изпращам децата за месец при бабите, но едва тази година се наслаждавам на почивката. Странни са ми тези емоции.

# 466
Браво Линдичка! Приятна и спокойна почивка ви пожелавам с малчо и скоро да се похвалиш с положителни резултати от делото. Hug

# 467
  • shumen
Фръц,наслаждавай се на почивката.
Нашия БНД се сети днеска,че има син.Обади се да пита кога можел да дойде да го види.Казах му другата седмица,но аз съм 1 смяна и да дойде да го вземе и разходи.Като чу и пак май се отказа.

# 468
Някоя майка да има опит с брекети за деца? На каква възраст се слагат, цени, ортодонти... Тенкс предварително!

# 469
  • София
Фръц,наслаждавай се на почивката.
Нашия БНД се сети днеска,че има син.Обади се да пита кога можел да дойде да го види.Казах му другата седмица,но аз съм 1 смяна и да дойде да го вземе и разходи.Като чу и пак май се отказа.

Много тъпо така. Иска , ама не иска....е какво иска в крайна сметка? Да си развява байрака с месеци и когато му скимне да ги взима за колкото иска? Това явно е синдром.. ooooh!

# 470
Скоби или бреки ще реши ортодонта, бреките са по скъпи доколкото знам около 1000 лева са. Трябва да са пораснали повечето от постоянните зъби. Синът ми е на 9, ходихме на ортодонт - чакаме да излязат предните горни резци. След два месеца отново сме на преглед. Здравната каса не поема нищо, в крайна сметка цените си ги определят сами ортодонтите. При нас има само двама такива специалисти, насочила съм се отново към лекарката, която следеше и големият ми син. При него се наложи корекция само на горната челюст, беше със скоби. Сега ще видим какво ще излезе. ooooh!

# 471
Брекетите не са ли 3000 хил. и нещо? Толкова ми каза бившата ми жена. Ако е 1000 лв супер. 

Скоби или бреки ще реши ортодонта, бреките са по скъпи доколкото знам около 1000 лева са. Трябва да са пораснали повечето от постоянните зъби. Синът ми е на 9, ходихме на ортодонт - чакаме да излязат предните горни резци. След два месеца отново сме на преглед. Здравната каса не поема нищо, в крайна сметка цените си ги определят сами ортодонтите. При нас има само двама такива специалисти, насочила съм се отново към лекарката, която следеше и големият ми син. При него се наложи корекция само на горната челюст, беше със скоби. Сега ще видим какво ще излезе. ooooh!

# 472
  • София
Значи аз попитах мой близък зъболекар и той ми каза , че цената зависи от състоянието на детето и нормално би излязло до 1200-1500 лева, ако ситуацията е по-сложна цената расте

# 473
Един от първите резултати за цени на бреки в интернет.
"Колко струват?

Ориентировъчно цената за лечение с метални  брекети започва от 1000 лв. на челюст, за порцеланови от 1500 лв., а за сапфирени от  2000 лв."

Ако бившата ти жена е казала 3000 лв - най-вероятно става въпрос и за двете челюсти. Някои деца имат нужда от корекция само на едната челюст, а някои и на двете. Цената зависи от вида на бреките и конкретната ситуация, колкото повече проблеми за коригиране толкова повече цената хвърчи нагоре.

# 474
  • София

(малко оф топик)  Rolling Eyes Преди малко попаднах на този филм в Youtube. Много мило ми стана и реших да го споделя с вас. Любимо детско филмче. Може на децата да им е интересно (въпреки, че се съмнявам)
Моето дете гледа само и единствено Cartoon Network

# 475
  • shumen
Брекетети започват от 1000 лева нагоре.Аз носих като ученичка,но сега пак не съм с прави зъби.
Линдичка,моето дете също гледа само детски програми и най вече Картон.
За БНД нямам думи.Иска,но когато и аз съм там,а не да е сам с детето си.

# 476
  • Шумен
А нашия БНД пак блесна с бисерите си, още се чудел на кой адвокат да се спре, май кастиг им прави кой ще му обещае победа. Запънал се е с искания за децата, снощи му ги дадох за да ги заведе при мама да спят в тях нямало къде. Разказва ми и какви режими ще поиска от съда, да не са фиксирани уикенди а когато на него му е удобно, половин лятна ваканция и от другите също. Иска и децата да идват да ги взимат други хора а не той (това последното още не съм го говорила със адвоката ми, но няма да се съглася ако го има като опция някъде), значи мама и тате да му ги водят и отвеждат а нашия дерибейчо да си лежи и насландисва  Whistling Сега не искал споразумение, но ако работата опре до там той да е ощетения щял да сключи, без да си дава сметка че отсрещната страна съм аз и опрат ли нещата до решение няма да ми дреме за неговите споразумения, ще му откажа и ще държа на решението на съда. Децата ми не са вещи а хора, нещото което той самия не разбира явно  ooooh! Е предстои му да разбере по трудния начин, в един момент и на децата ще им писне от това подхвърляне а и думата ще имат вече, да видим колко ощипани булки ще подскачат тогава  Peace

# 477
  • София
Desitooo тия хора имат всичките толкова гениални идеи  ooooh!
То така съда отсъжда когато и от който той иска да бъдат взимани децата - не му ли е дошло на ума да иска съда да отсъди да си задължена да му направиш една салатка с ракийка преди да ги вземе та да му е още по-рахат? Минимум......
Пък и ваканциите, пък и уикендите, пък и когато на него му е удобно - концерт по желание!  Thinking
Те да ти кажа си живеят добре в този измислен свят дето са си създали и абсолютно изкривените представи, които имат за децата като обекти на придвижване от точка А до точка Б.
Нашия БНД така ми викаше : "Ако искаш да си добра майка - ти трябва да се стремиш да ми водиш детето!"
И ми предначертаваше маршрута, по който ще ставам добра майка : да се вдигна с детето, да го кача на самолета, да го заведа при татито (като добра майка) в Италия, да го оставя сам там, да се върна със самолетчето до България (или да обикалям из Италия на свои разноски ако искам докато той се нагледа на детето) и после да ходя по обратния маршрут да си го взема. А той ще има тежката и непосилна задача да дойде да го вземе от летището и да го заведе до родния град завързан с колан на предната седалка на колата !  И всичко това в удобно за него време разбира се  #2gunfire
Е искам да съм си лоша майка ако такава ще е алтернативата  Joy

# 478
Не искам да съм лош пророк, но имай едно наум, че бабата и дядото също могат да заведат дело за режим на виждане с внуците. Една приятелка мина през този ад - съдиха я  бившия и в отделно дело и свекъра и свекървата. Съответно загуби и двете дела и плати всички разноски тя. Не, че накрая вземаха детето, но колкото кал можаха да натрупат и я стовариха на главата. Заеми взе да се разплати. Скъсаха и нервите и усложниха живота до безобразие.

# 479
  • shumen
Тези БНД са се побъркали.Той още малко и да го нахраниш ще иска.

Общи условия

Активация на акаунт