Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 351
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Съжалявам за двойния пост но нещо тел. заби.
Аз затова обмислям втория срок да наема учител за по 1 час да пише уроци с него и после да играе.
А втори клас искам да се научи сам да си организира времето за учене и почивка.Да се научи сам да си отваря тетрадки ,учебници,да чете,да мисли върху задачите,дори и да не успее материала не е толкова труден ,че вечерта да не направим домашните и дам насоки за утрешния ден.
Не искам ,като пате да преписва от дъската на занималнята.Без грам разбиране.

# 631
  • София
Ехо, обяснете ми, моля, че пак съм недоразбрала. Каква е тая помощ от 250лв?

# 632
За първокласник.Който получава детски получава и тази помощ.
Там където подаваш документи за детски ,пак там подаваш и за тази еднократна помощ за първокласник.
Тя е да купиш консумативи за училище.Въпреки,че много майки мърморят,че не е достатъчна,защото решават,че трябва с нея да облекат,обуят,нахранят детето,да му купят и за училище нещата,както и да си покрият дупки в семейния бюджет. А те са за моливчета и тетрадки..

# 633
  • Шумен
При нас групите занималня са по 20 деца, така и не схванах логиката защо разделиха класовете следобед, всъщност никой не ни обясни защо две възпитатели взимат от двата класа по 10 деца. Предполагам има някакъв смисъл, но аз не го виждам. А домашните снощи ги оправяхме (пишат с черен молив чертичките), като се постараха повече стана Simple Smile И при нас натиснаха две майки с бебета да си поемат децата следобед, класа ни е с 22 деца в другия клас са 23. Масово родителите работят, вкъщи са само майките с бебенца. За себе си не искам да коментирам, май си намерих работа по натам ще се хваля и разказвам Wink
Помощ е за децата в първи клас, не за родителите. Аз утре отивам да подам документи за нея и новите детски, само бележка от новия ЛЛ трябва да взема. Между другото първото за което лекаря ме пита беше адресната регистрация както си и мислех, дали временна или постоянна трябва да я имаш Peace

Последна редакция: нд, 18 сеп 2016, 20:08 от desitoo

# 634
Ние сме 4 първи класа.Също са смесени групите на занималнята.А клас и Г клас са едната група,а Б и В клас са другата.
Не става въпрос само за майки с бебета и безработни,а при нас има майки които не им се налага да работят.Мъжете им издържат семейството.Това е училище,а не ДГ където е задължително присъствието на детето по цял ден.
Ние от детската градина пишем с химикал.Трета група си поправяше с коректор грешките.Вече греши.рядко и слага скоби на обърканото.По склонна съм да откъсна страницата отколото да трия с гума.

# 635
  • shumen
Деси,и аз мисля да процедирам като теб.Да късам страници,а не да трия като порасне.
Иначе ние сме добре,празнувахме рождения ден и изкарахме страхотно.Сега се моля само да е здрав и да разберем от какво е алергията му и живот и здраве,ако е добре на 27 заминаваме на Плевен,че за 28 сме планирани за операция.
Десито,ако са свободни близначките и имаме време,ако искаш да се видим и запознаем.

# 636
  • Шумен
Ами не ми се видя редно да скъсам още първия лист на тетрадката, като на първата страница учителка се е подписала на първото домашно. То беше оцветяване на редове, това са го писали в занималнята.
Близначките ще са при баща си почивните дни, после са с мен след занималня. В училище са ангажирани до 16 ч., след това сме свободни и с удоволствие бихме се запознали с вас стига да ви е удобно толкова късно следобед Simple Smile

# 637
  • shumen
Деси,ние на 27 ще пристигнем надвечер.Баща му каза,че е намерил хотел близо до окръжна,където да спим вечерта.На 28 сутринта ще сме в болницата за операция и после май още 2 дни каза доктора ги държат и изписват.Не знам като ни изпишат дали ще тръгнем още същия ден или на другия,но ако има време ще се обадя да се чуем и видим.

# 638
Деситоо не ме разбра за листите.
В градината имаха домашно за в къщи.Аз излизам от стаята и той си пише.Не помагам освен,ако не ми каже.И то не държа ръка,ами аз пиша бавно на един лист той гледа и повтаря на друг.После в тетрадката.Когато е готов проверявам и ако не ми хареса късам листа.Ако трия с гума ще го кара през пръсти ,защото мама може да изтрие.Ако не му се пише да внимава как пише първия път.
В училище не откъснах листа,защото госпожата му одобрила чертите.Това в час са го правили.Но от тетрадката за домашно ще късам.Три години ги пишат тия черти,знаци,наклони...и знам,че ги пише по хубаво.Аз даже мисля,че е входно ниво.Много тъпо пак черти да учат.

Успешна операция на малкия мъж.И всичко да мине гладко.

Айде някой да напише нещо друго.Моля.Ако щете и рецепта за чушки....

# 639
  • София

6 кг червени чушки
1 кг доматено пюре
1 кг моркови
1,5 кг патладжан
500 мл зехтин
100 мл оцет
1/2 чаша нерафинирана тръстикова захар
каменна сол и черен пипер

Изпечете и обелете червените чушки. Изпечете и обелете патладжана. Сварете морковите.
Когато чушките, патладжана и морковите са готови ги блендирайте в кухненския робот и смесете в голяма купа.
Добавете всичко останало, без зехтина и разбъркайте.
Зехтина се нагрява на котлона до точка на кипене и с него се заливат пюрираните зеленчуци.
Сместта се разбърква добре и се пълнят предварително подготвените буркани. После се запечатват.

За да се запази лютеницата и извън хладилник се налага стерилизация.
За целта – поставете всички буркани в голяма тенджера, покрийте с вода и вариете в продължение на 5 минути. Това е. Лютеницата е готова!

Трик! Добавете и няколко люти чушки в половината буркани. Ще получите невероятно вкусна пикантна разядка.

hahaha hahaha hahaha
Ха да видим сега колко от групата ще се развърти да прави лютеничка

# 640
Аз измих бурканите (нищо,че съм на работа) къде да ти ги донеса,че гледам след малко лютеничката готова...да ми напълниш няколко  chef

Аааа и без люто,че хълцам от него.
 Обичам те...
Сега ,ако дадеш и рецепта зс сладко от мушмулииии шта призная.

# 641
  • Шумен
Аз още юли я забърках моята лютеница, че и лютивка отделно затворих  Mr. Green

# 642
  • София
Аз измих бурканите (нищо,че съм на работа) къде да ти ги донеса,че гледам след малко лютеничката готова...да ми напълниш няколко  chef

Аааа и без люто,че хълцам от него.
 Обичам те...
Сега ,ако дадеш и рецепта зс сладко от мушмулииии шта призная.

Е ти досега щом не си ме признала хич не си подготвяй бурканите !!!!  hahaha hahaha hahaha

# 643
Признах тъ,признах тъ....дай лютеницата....

Аз пък няма да ти дам желе от дюли.Ще си ядеш палачинките постни.  Crossing Arms

# 644
Хайде и аз да се разпиша след дъъългото мълчание Simple Smile

Младежът вече е първа група "градинарче" Simple Smile Уж познава повечето деца (от яслената група), но...пак има драма сутрин... Rolling Eyes А и след близо месец в "бабината градина" се усеща промяната и сега ще има пак момент на превъзпитаване и отучване от "лоши навици"...

Аз бях 1 седмица из чужбината и сега си почивам от почивката Simple Smile Видях много красоти, но и места доста по-зле от БГ (в ужпрестижни градове на Франция)...Обиколихме Френската ривиера и се разходихме до Барселона Simple Smile

newsm68

Училищната тема ми е малко далечна, но ... това с късането на листата не е ли малко крайно? Без да се обиждате, но не мисля, че това е метод, който би подействал при всички... Родителите на мои приятели действаха по този начин и не мисля, че децата са били особено доволни (моите за щастие не правеха подобни неща...то сигурно и затова пиша грозно и до днес Grinning Grinning Grinning ).  Joy

Общи условия

Активация на акаунт