Отговори
# 90
Някоя маминка от Пловдив дали си е намерила педиатър?  preggo
Точно преди час звъннах на д-р Дипчикова. Каза когато сме си вкъщи с бебето да й звънна, за да дойде у дома. Не я познавам, но в нета прочетох няколко хубави мнения за нея, освен това е в Кичука (ул. Кичево" 64) и ще ми е удобна.

# 91
  • София
Здравейте,
Последната седмица само ви чета, много неща изписахте, ще се включа и аз другата седмица по обсъжданоте теми с няколко линка, че от телефона ми е голяма мъка писането Simple Smile
addicted2U, много се радвам че ти е харесала книгата на Джийн Лидлоф. В този ред на мисли ти препоръчвам и Защо обичта е важна, на Сю Герхард, пак е на Изток-Запад. За мен беше като вид продължение на книжката на Лидлоф и много ми харесва Simple Smile
За кенгуру и слинг - много са различни по отношение на позата на бебето. От ортопедична гледна точка, класическото кенгуру не се препоръчва преди 3 месеца, защото коститр на новороденото не са укрепнали и неправилната поза може да доведе до сериозни проблеми, при продължителен престой. По тази причина последните години има много раници, които са вариация на нещо средно между кенгуру и слинг, като в общия случай поддържат правилната поза на бебето още от новородено, а подетъжката за майката и закопчаваниятя са подобни на кенгуруто. Аз имах кенгуру в началото с моя син, имах и dee dee слинг когато започнаха коликите. Носила съм го доста в тях и без тях, но в момента в който взех слинга, мога да кажа, че дори предвид че кенгуруто беше със специални поддръжки за гърба и кръста на майката, слинга се оказа много по-удобен за мен и детето, особено когато бързо напреднахме с теглото. Сега съм се настроила да започнем със слинговете от началото и с раничка за по-натам. Но за мен тези придобивки не изключват количката, просто допълват възможностите за разходки на всяко място и при всякакви терени. Като знам как съм носила десеткилограмово бебе за 3-4 часа ходене, определено е добре да може да се паркира в количката в даден момент Wink

# 92
Абел, навсякъде пише ориентировъчни размери за дължината на слинга, но никъде за широчината. Спомняш ли си твоят с каква е? Моят е 0,65 см, надявам се е добре.
Задължително ще погледна и тази книжка bouquet

# 93
Момичета, относно матрачето и протектора - и двете са от естествени материали. Мъжът ми ги купи, аз не съм се занимавала да проучвам, но нямат петролни продукти в тях. Решихме, че след като бебето ще прекарва толкова време там си заслужава да дадем малко повече пари.
Иначе е ясно, че и в козметиката има химии, затова колкото по-малко, толкова по-добре. Не може всичко на 100% да е натурално и органично, но като има опция за матрак и протектор, решихме да се възползваме.

# 94
Абел, навсякъде пише ориентировъчни размери за дължината на слинга, но никъде за широчината. Спомняш ли си твоят с каква е? Моят е 0,65 см, надявам се е добре.
Задължително ще погледна и тази книжка bouquet
А иначе получава ли се при теб както на клипчето (двойно) да има между теб и бебето плат?

# 95
  • Стара Загора
Здравейте, връщаме се от ЖК и бебка е около 1200гр в 28 седмица. Притеснява ме, че все още е седалищно разположена  Sad Акушерката каза, че има още 1 месец да се обърне, а в 9ти ще е по- трудно вече. Има ли и сред вас такива мами? Правите ли упраженения или нещо, за да помогнете на бебето да се завърти?

# 96
decuto, и моето бебе на прегледа в 27 - ма седмица беше седалищно разположено. Една нощ се събудих от извънредно силно ритане, направо си изкарах акъла и се усетих, че се обърна. Била съм права, защото на последния преглед вече си беше с главичката надолу. Не се притеснявай има време.

# 97
Ще се обърне, не се притеснявай има време. И при мен с баткото една вечер в края на седмия месец беше революция и разбрах, че се обърна. Сега още в 25- та седмица беше обърнато, но няма гаранция, че няма пак да се завърти Simple Smile

# 98
А иначе получава ли се при теб както на клипчето (двойно) да има между теб и бебето плат?
Да, точно по същия начин се получава, както на клипчето.
Аз съм в 31 г.с. и бебето още е седалищно. Мисля, че все пак има достатъчно време да се обърне. Чудно ми е и ми е интересно какво ги кара да се обърнат? Дали има някакво обяснение?

# 99
Четох за едно упражнение, което помагало бебето да се обърне - майката застава на четири крака и стои така няколко минути. Така корема висва надолу и карал бебето да се върти Simple Smile

# 100
Бебетата се "завъртат" с главата надолу, когато им стане "тясно". За това обикновено този процес се наблюдава 7-8 месец. Тежестта на бебето, размера на главата и тялото, както и съотношения им са предпоставки бебето да иска да търси по-удобно място за своята форма. Именно, най-тежката част-главата да е надолу, в най-тясното място посока към малкия таз, а дупето с краката да са на по-широко в горната част под диафрагмата. Но понякога бебета решават, че си им е добре така и не бързат да се обърнат, но до края нещата могат да се променят Simple Smile

# 101
Тежестта на бебето, размера на главата и тялото, както и съотношения им са предпоставки бебето да иска да търси по-удобно място за своята форма.
Логично bouquet но кой да се сети Grinning

# 102
Здравейте, мами. И аз се включвам в темата. В 30 г.с. съм и терминът ми е около 23.04. Насочила съм се към раждане в Щерев, там си проследявам и бременността.  Simple Smile До момента май съм качила доста, около 15 кг. Дано не надхвърля 20. Вие пиете ли витамини или добавки освен фолиева киселина и магнезии? Моята лекарка почти през цялата бременност ме съветва да пия Femibion 1 и после 2. И мислите ли да се мажете с кремчета за подготовка на гърдите и зърната за кърмене? Кремчето правило кожата там по еластична, което спомагало при кърмене и не позволявало да се раздразни и разрани.

# 103
Оо, моя хубавец си се върти накъдето иска и не спазва никакви златни правила. Няма да забравя на феталната ехокардиография как се беше опнал напречно, пичагата.
А сега на последната ЖК даже си опна краката...широко му е около врата още. Уж си върви нормални размери и килограми за седмицата, пък аз ходя с един скромен тумбак...
Почвам да я правя тази поза, пък дано се обърне.

# 104
Здравей, Mary! Аз съм с термин 27- ми, но съм в 28- ма седмица, ти как си в 30-та?
 За витамините за мен в шарлатанска и печалбарска работа. Която фирма е спонсорирала гинеколога ти, тя ще е с най-добрите витамини за бременни Wink
Мазането на гърдите с кремчета, според мен е излишно, а и опасно. В тези седмици вече може да доведе до по-силни контракции. Дори и на кремовете за стрии пише по-полека с гърдите. Можеш да си вземеш за болницата, ако стане нужда, но предварителна подготовка е ненужна.
 Моята кожа беше суха, но пак кърмех без проблем. Мазах в началото, после спрях.
 Разраняването става от неправилна поза на кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт