Отговори
# 105
Четох за едно упражнение, което помагало бебето да се обърне - майката застава на четири крака и стои така няколко минути. Така корема висва надолу и карал бебето да се върти Simple Smile
Наскоро сестра ми ме разсмя, като ме попита няма ли кой да обърне бебето и как едно време са раждали седалищни бебета hahaha То не че е невъзможно да родиш седалищно разположено бебе, но е и опасно предполагам. Пък едно време...може и тази поза да са я правили Joy Смея се, но тайничко си обещах да я направя Blush Аз се питам кога ще позволят на раждащите да застават както им е удобно докато раждат-друго е да си клекнал или да си на 4 крака, за да помогне и гравитацията...а не на магарето (каза една нераждала Joy)!

# 106
Момичета тези дни бях на една лекция за раждането и на въпрос на една от присъстващите " има ли начин да накараме бебето да се обърне" лекторката направо се възмути. Нарече това със седенето на четири крака "простотия", а за тези техники с въртенето с разни шалове ( не знам дали сте гледали), каза че са много опасни. Аз нямах мнение по въпроса, но след чутото от лекар с 30 години практика просто не бих рискувала.

# 107
Здравей, Mary! Аз съм с термин 27- ми, но съм в 28- ма седмица, ти как си в 30-та?
 За витамините за мен в шарлатанска и печалбарска работа. Която фирма е спонсорирала гинеколога ти, тя ще е с най-добрите витамини за бременни Wink
Мазането на гърдите с кремчета, според мен е излишно, а и опасно. В тези седмици вече може да доведе до по-силни контракции. Дори и на кремовете за стрии пише по-полека с гърдите. Можеш да си вземеш за болницата, ако стане нужда, но предварителна подготовка е ненужна.
 Моята кожа беше суха, но пак кърмех без проблем. Мазах в началото, после спрях.
 Разраняването става от неправилна поза на кърмене.
   Благодаря, ZoI. Аз съм първи ден на 30 г.с. Не знам как така са изчислили при теб. На мен ми казаха термин 23.04 и като ги смятам си излиза.
Колкото до бебчето, върти се и се шугли доста енергично. Чакам си следващата ЖК, за да видя дали се е обърнало, но по движенията и ритниците усещам, че още не е.

# 108
А аз съм с термин 20ти и съм 29г.с.  Mr. Green

# 109
Криси, хахаха. Явно кой, както му дойде. На мен трима лекари, три различни термина ми казаха. Как ги смятат тези хора?! Simple Smile Всъщност аз днес влизам в 29-та, а Mery, първи ден на 30- та, ще ги доближим Laughing

# 110
# 111
  • Пловдив
Първото ми дете се обърна седалищно в средата на 8-мия месец. Доктора тогава каза, че е почти невъзможно отново да заеме правилната позиция, тъй като просто няма място. И така и стана.. седалищно си остана и я родих секцио. И аз не бях подготвена за това, и исках нормално раждане по принцип, но се оказа че всичко беше чудесно планирано и изпълнено и не съм имала проблеми. Но действително бебетата се обръщат в повечето случаи като нямат много място. Каката се роди 3.650 кг., 53 см., 10.1 обиколка на главата. Засега беба е в нормална позиция, но знам ли.. тепърва влизам в 8-миа.

# 112
Jullss, второто няма ли пак да ти е секцио?

# 113
Относно "техниката" на 4 крака, може да не помогне на бебето да се обърне( макар, да се смята така заради "гравитацията"), но има благоприятен ефект за бременната. Бебето притиска постоянно вътрешните органи, при заставане на 4 крака това се компенсира за малко, променя се и центъра на тежестта, което оказва влияние върху гръбнака....това е малко като при йогата..има си пози, които са полезни за бременни, които могат да облекчат болките. 
Терминът е датата на раждане се изчислява, като от 1я ден на последната менструация се извадят 3 месеца и се добавят 7 дни. ( като тук точността е само 5%). Гестационните седмици и възрастта на плода по седмици не е едно и също.  Грубо бременността се води от 4та гс, когато става видим плодния сак. От 5гс вече има ембрион  в матката. За това обръщайте внимание дали ви казват в коя ГС или на коя ГС отговаря развитието на плода, като при 2я случай може да изостава или да изпреварва в развитието си. Рядко се случва при преглед да се установи развитието на всички части и органи в една и съща седмица, както при 3Д може да се установи, че развитието на мозъка и размера на главата отговаря на примерно 22 седмица, а дължината на бедрената кост на 23 гс и 2 ден, а вие да сте в 21 гс.....Така, че какво ще каже лекаря си е точно това, което вижда и изчислява( както по формула така и  при преглед с ехограф).... А и е прието след 3я ден от съответната седмица да се видите в следващата. Но някои лекари си ги водят само по седмици без да броят дните( все пак е относително, както спрямо 1я ден на последната ви менструация, така и деня на овулация,както и продължителността на цикъла, която не винаги е 28 дни, както и това, че всеки календарен месец има различни дни и т.н.) Това е и като лунарните и календарните месеци- не са едно и същи, бременността трае 9 календарни, но 10 лунарни...

# 114
И аз да се включа за това упражнение на четири крака- една позната го прави и бебето се обърна. Но тя го прави в 9 месец, лекарката й каза, че така се освобождава малко място за бебето и действително- бебчето се обърна, а тя си роди нормално. Тя го прави всяка сутрин за по 5 минути.

На последните два прегледа и при мен бебокът беше седалищно, но лекарят ми каза да не го мисля още. Иначе с главата надолу е най-естествената поза за тях, но явно понякога ако не се обърнат навреме,  после не могат, понеже вече няма място.  Grinning

Аз съм с термин 23 април и утре стават 29, т.е. почвам 30 седмица.

# 115
panda panda v този сайт с дрешките с цените и поръчките как се ориентира?

# 116
  • София
addicted2U, моят слинг е от този тип, с халки и предварително оформен: http://www.momentofpeace.net/wp-content/gallery/sling/sling%20003.jpg за новородено е подходящ за поза люлка, а за малко по-голямо бебе е за носене на хълбок. Така че неговите размери не бих приела за стандартни. Сега съм решила да си взема шал за в началото, планирам да е леко елстичен, трико от вискоза или памук, но не съм избрала още.
Колкото до обръщането, така се случи, че преди 2 седмици имах 3 прегледа в рамките на 6-7 дни. На първия беше седалищно, на втория напречно, а на третия с главата надолу. Много се върти моя бебок, явно има място все още. Наместванията ги усещам и аз. Сега пак е седалищно, усещам как ритат крачетата долу ниско и се усеща, а понякога и вижда главата как подпира под ребрата... В добавка е започнал много да хълца Wink
За гърдите - нямат нужда от никаква специална подготовка, обтеиването и загрубяването са отдавна отречени методи, които носят риска от преждевременни контракции. Около зърната има тъй наречените жлези на Монтгомъри, които секретират и овлажнявят зърното и ареолата, може би сте забелязалу промяната вече. Освен това секрета има специфична миризма, по която новороденото бебе се ориентира за посоката в която е зърното, насочва се да засуче. Така че допълнителното третиране не е нужно, а и отнема този естествен секрет и аромат, които са важни за бебетата. Кремчетата имат смисъл, ако евентуално майката има дискомфорт в началото на кърменето, да помогнат за облекчаването му. И макар пак да се повтарям - в библиотеката на кърмаческия форум можете да намерите достоверна и надеждна информация, преведена на български, касаеща всички теми за подготовка и първите дни на кърменето Simple Smile

# 117
Здравейте, момичета!

Искам да се включа по отношение на закаляването на гърдите, с първото бебе не правих нищо, дали заради това или просто така се е случило, получих ужасни рагади, дълбоки ранички с кръв! Беше ужасно, много болезнено и определено, много скоро се появиха, по-сериозни проблеми, мисля че всеки има право сам да си избере, но моя съвет е да се третира с нещо, или да се правят натривки, аз започвам с Гармастан, дано този път ми помогне.
Много изчетох по въпроса и си мисля, че щом лекар ми го препоръчва и аз имам усещането да го направя ще е наред всичко!
Също ще се запася и с хомеопатичното лекарство Бриония( дано да не бъркам), но помага за слизане на кърмата и за отпушване на каналите. Понеже ще планираме секцио, а от опит знам колко трудно слиза кърмата!

# 118
  • София
Здравейте!
записвам се в новата темичка... много време не писах, защото се наложи да вляза в болница за наблюдение.
Сега Всичко е наред с бебо, но един ден беше решил да си лентяйства и не мръдна изобщо и аз бързо в спешното ... констатираха, че имам леки контракции, води на границата на нормата и ме прибраха на топло за 7 дни.
Пуснаха ми системи, слушахме тонове, направиха ми ехограф и ме успокоиха, че всичко се развива нормално с нашия младеж. Относно обръщането и аз да кажа, че все още са малки и им е широко и се въртят на воля в коремчетата ни. Важно е в деветия месец да се насочат правилно с главичката надолу!!!

Много искам да благодаря на Dora,  тя ми предостави ваучер за отстъпка в Cryo Save. Другата седмица ще сключим договор с банката за съхранение на стволови клетки.
Dora, още веднъж огромно благодаря за подаръка!!!
Леко и безпроблемно раждане и едно здраво, спокойно и красиво бебче ти пожелаваме!!!

# 119
Andreeva, от кога мислиш да започнеш мазането с крем и всъщност какво ще направи то?! Разранила си се, не от сухота, а защото бебето ти е засукало неправилно. Аз също носих в болницата крем, но не видях ефект. Не съм съгласна, че след секцио трудно слиза кърмата, може би ден по-бавно, но защо по-трудно?! Лекарства, дори и хомеопатии ми се струват безмислени в тая посока, при недоказан проблем.
 Педиатърът на детето ми беше казал, ако имам проблеми със зърната да ги мажа с коняк Simple Smile Не съм пробвала, но той твърдеше, че е ефикасно.

Общи условия

Активация на акаунт