Отговори
# 120
По принцип проучванията сочат, че разранените зърна са от неправилното поставяне на бебето за сукане, защото все още има майки, които си мислят, че бебето трябва да Смуче зърното.....но едно зърно може да се раздразни и от това, че при някои жени са по-чувствителни. Обтриването е различно от мачкането, натриването, разтриване и какво искате там друго дейстиве, като всичко без първото е предпоставка за предизвикване на контракции. Обтриването е желателно да се прави при самото къпане и е същото като да си насапунисаш гърдите,  това е нежно движени, а не грубо търкане! bath При обтриването е желателно самото действие да се повтори няколко пъти и в никакъв случай на сухо( ако жената  изобщо признава този метод). И това трябва да става или с мокра хавлийка или с не много груба гъба и в никакъв случай да не се "щавят" зърната и ареолите! Ако кожата почва да изсъхва и да сърби, няма нищо лошо и да я мажете с крем. При мен така се наложи, че кърма ми изби някъде края на 5я месец и малко преди това зърната и ареолите ми бяха ужасно сухи и всеки допир на дреха до тях ме побъркваше( направо си болеше). Взех си крем и след 2то намазване все едно нищо не е било. И в тази връзка да кажа, че съм доволна от Матернеа. Не се страхувайте да търсите най-подходящото за себе си. Взимайте и под внимание особеностите на кожата си.  Hands Thumbsup А живот и здраве бебетата ни се раждат с инстинкт за сукане, докато ние сме позабравили как става номера..за това е хубаво ако имате съмнения да се обърнете към акушерка или друг специалист, които да ви обясни от сега принципите на кърменето и сукането Simple Smile И като всяко ново нещо на всеки му трябва различно време, за да свикне, така че не се тревожете много  bouquet

# 121
  • София
Бях на лекар днес и ми каза 'бебо е готов'  хаха той е готов ама аз не съм Simple Smile вече е заел поза активен щастлив и готов да се гушкаме

# 122
  • София
Наистина няма задължителна връзка между секциото и кърмата, въпреки че при по-сложни ситуации може да даде отражение. Не е без значение и факта, че често бебетата са отделени от майката за 24 часа след раждането и гърдите не получават никаква стимулация. Аз раждах секцио със спинална упойка, имах си коластра, закърмихме се след няколко часа, бебето си сучеше активно от първия ден, млякото бързо тръгна и на 3 ден гърдите ми се наляха до камък и се налагаше да облекчавам с цедене още в болницата. Много неща оказват влияние на началото на кърменето, но за разранявянето наистина най-честа причина е неправилното засукване на бебето. От физиологична гледна точка, гърдите са готови за кърмене, когато се роди бебето и обикновено нямат нужда от допълнителни средства.
От друга страна, кърменето и какво и как е нормално да се случи е до голяма степен умение, което се придобива, чрез наблюдение и личен опит в конкретната двойка мама и бебе.

# 123
Abel, напълно съм съгласна Peace Аз също бях секцио със спинална, но 24 часа не ми дадоха да стана, а бебето беше от самото раждане при мен. Не съм го слагала да суче, но ден след това нямах проблем, ни с бебе, ни с кърма. Разраних се в началото, точно защото не го слагах правилно. Колкото и да бях чела и гледала клипчета. Извиках една акушерка да ми помогне и от там нещата потръгнаха.

# 124
  • Пловдив
Ех имате късмет, че акушерката ви е помогнала. Аз раждах в Окръжна, видях че много са се ориентирали там. Е акушерките ми бяха причината бебето ми да засуче неправилно, поне според консултантите за кърмене. Е поправих се веднага като се върнах от болницата, но това не ми помогна особено. Много се борих с тези разранени зърна. Според мен докато гърдите ми не свикнаха на цялото това кърмене нямаше как да се оправя. Тъй, че си мисля, че си трябва подготовка.

# 125
Аз съм от хората които говорят от опит, благодаря за мненията,но при мен проблема беше че нямах кърма 3 дни, и по предписание на лекари и акушери слагах бебето пред тях в началото на гърда за да стимулира кърмата. Тези неща са различни при всяка жена, има жени които колкото и да искат не раждат нормално, някой не кърмят и така ...... Не винаги проблема е в майката и бебето, физиологично има бебета с къса юздичка......
За хомеопатичното  лекарство, просто го споменах ако на някой му потрябва, аз не знаех за него, а е можело да помогне, когато започнах да го пия беше малко късно.
Zoι  мазането ще започна след прегледа ми, а натривките и сега си ги правя под душа!
Аз споменах в поста си, че всеки трябва да се допита до лекар, на своя глава не съм правила нищо до сега.
 За връзката между секцио и кърмата, съм питала акушерки и специалисти, може всичко да мине без проблем, но кърмата при много жени слиза по-бавно, при нормално раждане от напъните и от самите хормони слизала лесно. Има логика според мен, но всеки знае себе си, така ми бе обяснено.
Аз просто изказах мнение, всеки взима решенията сам, а и вярвам във вътрешния глас на всяка бъдеща майка, тя усеща кое е най-добро за бебето!!!

# 126
Здравейте,

Да се включа и аз. Утре влизам в 30 г.с. и имам хлътнало зърно. Говорих с доки, но той изрично каза да не правя нищо, защото от 2 седмици съм с много болезнени контракции през 5-6 часа. Няма ли да стане много късно по-нататък да започна с някакво издърпване (ако изобщо се получи)?
Моля ви, ако някоя има опит да сподели кога е започнала да се подготвя.
Ако има някакъв друг ефикасен начин, който може би не предизвиква контракции, моля да споделите.
Благодаря !  bouquet bouquet bouquet

# 127
Здравейте,

Да се включа и аз. Утре влизам в 30 г.с. и имам хлътнало зърно. Говорих с доки, но той изрично каза да не правя нищо, защото от 2 седмици съм с много болезнени контракции през 5-6 часа. Няма ли да стане много късно по-нататък да започна с някакво издърпване (ако изобщо се получи)?
Ако има някакъв друг ефикасен начин, който може би не предизвиква контракции, моля да споделите.
Изцяло ли е хлътнало или е просто плоско, така ли е нормално зърното ти или сега се получи, има ли друго освен, че не е изпъкнало( болка, секрет, промяна в цвета и твърдостта.....) за да не гадаем и за твое успокоение може да потърсиш консултант по кърменето Simple Smile Разгледай тук : http://www.podkrepazakarmene.com/consulting
http://lalechebg.com/
И не го мисли....понякога това, че на теб ти изглежда плоско или хлътнало на бебето може и да не му пречи Wink Не бързай да се притесняваш!  Peace

# 128
Здравейте,

Изцяло ли е хлътнало или е просто плоско, така ли е нормално зърното ти или сега се получи, има ли друго освен, че не е изпъкнало( болка, секрет, промяна в цвета и твърдостта.....) за да не гадаем и за твое успокоение може да потърсиш консултант по кърменето Simple Smile Разгледай тук : http://www.podkrepazakarmene.com/consulting
http://lalechebg.com/
И не го мисли....понякога това, че на теб ти изглежда плоско или хлътнало на бебето може и да не му пречи Wink Не бързай да се притесняваш!  Peace

Ами изцяло е хлътнало и така ми е по рождение. Нямам нито болка, нито нищо друго притеснително. Преди години съм ходила на мамолог и той ми беше казал, че е възможно след като родя да си излезе само. (На това се надявам и аз). Иначе не се притеснявам, вярвам че ще се оправи или ако не стане, здраве да е. Със сигурност ще потърся такъв консултант, много ти благодаря!  bouquet :*

# 129

[/quote]

Ами изцяло е хлътнало и така ми е по рождение. Нямам нито болка, нито нищо друго притеснително. Преди години съм ходила на мамолог и той ми беше казал, че е възможно след като родя да си излезе само. (На това се надявам и аз). Иначе не се притеснявам, вярвам че ще се оправи или ако не стане, здраве да е. Със сигурност ще потърся такъв консултант, много ти благодаря!  bouquet :*
[/quote]
Само така ! Simple Smile Хубаво е човек да мисли позитивно! Или само или благодарение на бебето  хахха Wink

# 130
Нямам практика, но на лекциите на Ла лече лига ни обясняваха за плоските зърна, ако се свържеш с техен консултант, ще ти е от голяма полза, защото за тях това не представлява проблем да кърмиш. А акушерките от болниците само могат да те наплашат още повече, и то неоснователно, поне като чета мнения тук във форума. Ето линк към много полезна статия на Хедра за плоските и вдлъбнатите зърна, надявам се да ти е от полза: https://xedra.wordpress.com/2012/02/13/flat-inverte/
В тази статия от блога на Бу също се споменава за плоските зърна:
https://missby.wordpress.com/2007/11/29/prepare-for-bf/

# 131
  • Варна
Ухаааа колко много сте изписали  Grinning
Много Варненски майки сме май в тази тема  Hug
Голяма мъка с избора на количка, някоя от Вас да си е купила Грако Ево, споделете мнение ако да.
Кенгури или слинг няма да ползвам, имам се за спъната и се страхувам  Blush
С баткото бяхме купили кенгуру на Чико, с първото пробване у дома се отвори и се изсипа детето, добре че бях застанал над леглото  ooooh!

# 132
Зина, как ще се отвори? Нещо явно не си го вързала правилно Simple Smile
 Ще си ползвам аз от баткото количката, не ми се дават пари за нова. На CAM е, не съм особено доволна, но толкова време изкарах с нея. Сега ако си купувам бих си взела триколка, колкото са ми грозни, толкова и са удобни. Също с цяла дръжка да може да се бута с една ръка.

# 133
Аз взех Пег Перего, след много чудене  Peace Надявам се да се харесаме  Grinning Поне си има всичко и ми се струва удобна, пък ще видим Simple Smile

# 134
Пег Перего са ми абсолютен фаворит, от всичко, което съм пробвала. Сигурна съм, че няма да съжаляваш Wink

Общи условия

Активация на акаунт