Отговори
# 165
Бриджит, заслужават си разбира се парите, ама да имаш цяла бременност пред себе си, не като мен почти накрая да се изръся 100 лв. Simple Smile, ама карай, нали няма на другия ден да съм със старите форми, ще понося и след раждането бременни дрехи.

# 166
Aз имах предвид, че -15% на 100 лв. си заслужава като отстъпка. Иначе аз още от 4м. си купих два чифта от там и ми стават...надявам се да ме издържат до края, защото сега нямам никакво желание да си избирам дрехи. Вниманието ми изцяло е насочено към бебешорските Wink
Живот и здраве после съм намислила  дънките да ги подаря на някоя приятелка... на мен много ми липсваха такива подаръчета  Laughing Mr. Green

# 167
  • Варна
andreeva13 аз ще раждам в Майчин дом във Варна, на теб кога ти е терминът ?

# 168
andreeva13 аз ще раждам в Майчин дом във Варна, на теб кога ти е терминът ?

терминът ми е на 28.04 ,но ще е секцио и май към средата на месеца ще извадим бебо!

# 169
Аз съм с дънки за бременни от 3я месец от Мама Конти. Още в началото не понасях нищо стегнато по корема си. Взех си и няколко клина, 2 нови туники и един сукман и така си карам. От дънките съм сравнително доволна, макар че вече се протриха.....и има доста неща от стария гардероб, защото общо взето само на корем съм качила.
За Варна съм с най-добри впечатления от окръжна, като цяло повече харесвам специалистите.
За София-  сестра ми е доволна от Токуда, има 2 ражданията там. С някои неща, които се практикуват там  не съм съгласна. (вече не си спомням много, но имаше някакви излишни изследвания, които стресираха и нея и бебето, после се опитаха да си изкарат още таксички, за ненужни процедури и манипулации относно тазобедрените стави на втората ми племенница- "профилактично" както се бяха изразили...)
За дрешките ми останаха още 2-3 неща да взема и ще пера всичко на един път, че после цяла пералня за 2 дрешки не ми се пуска. Имам сушилня- няма да гладя.
Сутиени- нося безшеввни, за да не оказват натиск върху гърдите ми. Взех си един за кърмене, но не ми допадна много. Кошарата е почистена и готова за ползване, количката и коша за кола ще почистя заедно с дрешките. Всичко мисля да свърша до края на февруари. Така ще имам месец и седмица( до термин) да си почина активно, да се погрижа за себе си, да огледам какво ми трябва ако съм пропуснала нещо, да се видя с приятели и колеги....да се насладя на последните по-спокойни дни и нощи Wink Само да видим бебето дали има същите планове.....

# 170
Имам два чифта дънки на бременни от H&M, които си купих още в 4-ти месец и съм много доволна. Нарочно си взех по - голям размер и ще си изкарам цялата бременност с тях.
За сутиена за кърмачки, обаче ужасно съжалявам. Много търсих и всички ми изглеждаха ужасни. Единственото място, където моделите са приемливи беше  H&M и се излъгах да си взема. Никога не съм имала по - неудобен сутиен. Бих казала, че направо си е опасен, защото както беше писала една съфорумка преди мен, има някакви ужасни дебели банели отстрани, от които направо ме боли. Много, много гадна покупка. Явно свестен сутиен за тази цел няма да намеря.

# 171
Относно сутиените-- май е по-добре да са без банели. Аз отсега имам проблем със сутиените, тъй като гърдите ми са много по-големи от преди и не знам какво да купувам  Thinking Гледах един във И за мама- страхотен беше и много удобен- но 80 лв . Ще изчакам до 8 месец, че ако ще давам толкова пари, поне да уцеля размера  Laughing

Покупки нямам почти никакви, мисля че бързо ще наваксам.

А относно повивалниците- ние ще вземем кошара и скрин отделно, в такъв случай мога ли да взема мек повивалник и така реално да си пригодя скрина? Или някакъв, който да се слага върху кошарата? Въобще не ми е ясно.

# 172
Jane, можеш и двата варианта- твърдият върху кошарата или мек върху скрина. Аз, обаче исках да имам площ за всички кремчета, кърпички и т.н. и си пригодих рафчета към кошарата. Голям ритуал беше. Баня всяка вечер, педиатъра на детето казваше, че не се къпе защото е мръсно, а защото му действа успокояващо, заспива по-лесно, а и му напомня за утробата. След баня чистих уши, нос, пъпче, масаж, крем за подсичане, памперс, дрешки. Исках да ми е удобно, а и нещата да са ми под ръка.

# 173
Относно сутиените е хубаво да са без банели,за да не притискат гърдите и да не доведат до запушване на млечните жлези.Аз от началото на бременността носех спортни сутиени,но доста бързо ми умаляха и си купих от Бра клиник(65лв.) сутиен за бременни(имат и за кърмачки),като си взех размер който да може да изкара дълго т.е. с мн. закопчалки,за да се регулира.Незнам за вас,но съм в 33 седмица и до момента гърдите ми нараснаха доста,а и продължават,а си бяха големички и преди бременността.На една лекция за раждането акушерката предупреди,че за болницата трябва да си приготвим сутиен с един номер по-голям от този който ползваме при влизането.

# 174

А относно повивалниците- ние ще вземем кошара и скрин отделно, в такъв случай мога ли да взема мек повивалник и така реално да си пригодя скрина? Или някакъв, който да се слага върху кошарата? Въобще не ми е ясно.

Jane.happy- да, мисля че с шкаф и мек повивалник е отличен вариант. Ние сме така. А и с шкаф имаш място за консумативите.

# 175
Благодаря ви, момичета!!!

Относно козметиката, засега се насочвам към Alphanova, но няма да взимам много неща.

С дънки за бременни съм от ноември и това е най-удобното нещо, което съм носила! Взех си моя размер и се надявам да ме изкарат докрая, все пак са и еластични. Много ми е странно как обаче ще изглежда сутиен за кърмачки + нетипично голям бюст под тънките летни блузки.  Laughing Мисля, че ще трябва да инвестирам в нови  ooooh!

# 176
  • Нейде из лудите гори...
Аз съм фен на Alphanova, точно такъв измивен гел ще взема.
Сутиени имам от миналата бременност, единия е на ХМ и наистина е странен, останалите са най-обикновенна с мека дантелена чашка и ми вършиха чудесна работа. След раждането гърдите наедряват още има шанс това, което сте купили сега да не ви става след това.

# 177
Здравейте момичета, не съм писала много време, но ви чета редовно. Аз имам почти всичко вече, количката ми е Дада парадису. Изпрала съм половината дрешки, но не са изгладени още. Днес бях на ЖК и док каза,че бебка тежи 1600, аз съм в 32 г.с. и ми се струва едричка. Вие как мислите?

# 178
Днес получих много хубави муселинови пелени Heart Eyes Чакам да изсъхнат на сушилника. Не смятам да гладя нито дрешки, нито спално бельо.
Алби, когато бях в 31 г.с. бебето беше 1500 кг., а той дори е с една седмица напред. Но сравнение не може да става-всичко е толкова индивидуално.

# 179
На мен ми дадоха бая дрешки за различни възрасти. Горе-долу ги разпределих по месеци, но още не съм ги изпрала. Съвети кога да го направя? В 30 г.с. съм. Вчера купих корито-ваничка. А днес ще купя кошарка-легло а повивалник Simple Smile Знам, че е рано за количка, но с мъжо решихме да разгледаме и да си поръчаме. Поръчахме Chipolino pooky pro. Имаме и същото кошче за пренасяне. Имате ли мнения за този вид количка? На мен ми се стори доста добра, пък и върви с чадърче, чанта, зимно чувалче за крачетата и мрежа против насекоми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт