Отговори
# 150
Аз изпрах и изгладих всичко още края на миналия месец. Имам няколко малки роклички и бански които купих през последната седмица, но тези дни и тях ще наредя.

# 151
  • София
Вчера мои приятелки ме изненадаха с 3 огромни торби с дрешки. Има за различни възрасти ... оказва се че от списъка ще трябва да купя само няколко броя ританки/панталончета, една жилетчица и чорапчета.
Мисля още от утре да започна да пера и гладя - в 30 седмица съм.
Днес ни донесоха и дървена кошарка и шезлонг... Тати ще трябва да лакира само кошарката.
Аз до вчера нямах нищо за бебо и се чудех и маех от къде да започна и че се бавим много Grinning

Момичета, някоя от вас ползвала ли е, купила ли е и какво е мнението ви за повивалниците, които се монтират върху кошарката? Стабилни ли са, сигурни ли са?

# 152
Момичета много сте изписали...и аз започнах с прането на нещата които имам ,за сега по-големите като столчето за кола и т.н ..тази седмица мисля да започна и с дрешките малко по малко,че са доста!вече ми е доста тежичко ,а и вечер не успявам да се наспя добре !Преди няколко дни бяхме на консултация и определено си растем добре в 30с.-1кг 800гр!

# 153
Днес най-накрая си купих бременни панталони от ХМ, досега карах с клин Sunglasses

# 154

И втори въпрос някой ползвал ли е тези за студена стерилизация и какво мислите за тях аз вчера купих на НУБ един препарат и като чета няма тежка химия в тях но все пак ако не го изплакваме не е ли възмойно да предизвика колики на бебо? #Crazy  newsm78

След стерилизация не се изплаква,защото се контаминира отново.Общо взето никаква повърхност,съд не се изплаква след като е стерилизирана,защото във водата може да има микроорганизми.

# 155
Момичета, идеи къде ще раждате в София? В 29 седмица съм и вече започвам да се тревожа, че не съм избрала...спряла съм се на майчин дом, но все пак споделете мнение Simple Smile

Твоят АГ не изражда ли някъде? Или ти не държиш да те изражда той?
Иначе изборът ти за Майчин дом е добър! Аз ще раждам в клиниката "др. Щерев", защото лекарят, който съм избрала започна работа там преди 2 седмици.   Grinning
Зависи какви финансови възможности имаш. Но горе-долу във всички държавни болници избор на екип е 900 лева + да си платиш престоя в болницата. Ако си решила да раждаш без избор на екип, си спестяваш доста парички!
Пак казвам, според мен Майчин Дом, Тина Киркова са добри болници, но нямам никакъв допир с лекарите, които работят там.
Ако има някой, който може да ти даде повече инфо, нека да ти каже!

Успех и леко оставащо бременеене!  bouquet

# 156
Аз ще раждам в Токуда. Вече съм раждала там и знам горе-долу какво да очаквам.

Нищо не съм прала и гладила още. След 10 дни влизам в 45-дневния болничен преди раждане и тогава мисля да започвам подготовката. Иначе с покупките съм почти готова.

За повивалника- нашият ще е от масивна дървесина, както леглото, стои в единия му край,а върху него ще сложа т.нар. мек повивалник, гумирана дунапренена подложка. От този сорт: http://www.minimod.bg/16190/sevi-baby-%D0%B5%D0%BA%D0%BE-%D0%BF% … D0%BC%D0%B5%D0%BA
За мен след секциото това беше най-удобен вариант, тъй като не се налагаше да се навеждам при всяко преобуване, масаж и т.н. на бебо, както ако примерно го правех на леглото.
Поради тази причина избрах и вана със стойка (с крака). Хич не си представям да се свивам и превивам в банята, за да къпя бебето с ваничка, поставена на пода или пък във нашата вана с поставка. Важно ми е да съм напълно изправена и да не си натоварвам кръста и корема.
Няма да ползвам и слинг/раница. Със сина ми бях купила кенгуру, но още от втория месец ми тежеше бебето и съм го ползвала 1-2 пъти. Не съм за тия работи аз, може да е супер удобно, но цяла бременност съм мама Кенгуру, като родя не искам да ми тежи повече. От нас до парка са десет минути по широк тротоар и мисля да заложа на "автомобила" на бебо.  Laughing За кратки излизания до магазини, педиатър и др. ще ползвам кошницата за кола, която става на шасито на количката.

За подготовката на гърдите- не съм правила такава. Кърмих от първия ден след секциото до година и половина на малкия. В началото (първите десетина дни) ползвах крема Лансинох и съм много доволна от него, не съм имала рагади и болки.

Момичета, с какъв препарат перете бебешките дрешки? И слагате ли дезинфектант в пералнята? Искам да пера с препарат с възможно най-слаб аромат.  Thinking

# 157
Аз си взех бебешки течен ABC. Мирише много леко и приятно и цената му е много добра 1,5 л за 5,70 лв. За сега съм доволна след първите пранета. Иначе преди да пусна бебешките неща първо хубаво избърсах пералнята и я пуснах на изплакване, чак тогава сложих нещата на бебка за пране. Така мисля да правя всеки път преди да пера нейните неща.  Simple Smile

# 158
Привет мами!

Днес  купих пет бодита, няколко ританки и чорапки, голямо вълнение настана у дома!!! Каката ги гледа и не вярва, как бебето ще е толкова малко хихихихи:)?! Имам от нея дрехи, аз и много съм раздала, но скоро мисля да ги изпера, ако пък бебо е мома .... Много се надявам да се види сега на прегледа какъв пол е.
Количка, столчета и прочие от каката ще ползвам, здрави са и ми харесват.
Само дето още нищо не съм прала, мисля вече да започвам, че два месеца останаха.
За  препарати - Тео бебе има много хубав аромат, а препарат без много силен аромат, ползвала съм САНО МАКСИМА май  беше.
За раждането да попитам мамите от Варна, има ли някой в Майчин дом?

Приятна неделя за сега:)

# 159
Привет момичета!
Аз вече изпрах и изсуших всички дрешки, които имам от дъщеря ми. Не съм решила още, но може през март пак да повторя упражнението, защото все пак ше са стояли около 2 месеца така.
Частите на количката, столчето за кола, люлката - ще ги пера през март като наближи повече и като съм в майчинство.

Аз за повивалник ползвам ето този шкаф от ИКЕА и отгоре съм с мека подложка. Много е удобно и така не се натоварват кръстът и гърбът. А в чекмеджата ми стоят памперси, кремчета и кърпички.
http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/10242635/
Меката подложка е подобна на тази: http://www.sears.com/summer-infant-contoured-changing-pad-with-h … &blockType=G4

И аз няма да ползвам слинг или кенгуру, не е за мен това. Тази тежест само би ме изгърбила, а и бюста ми е голям и нямам намерение да го смазвам. Ще си се возим в количката както и преди.

Приятна неделя на всички!

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 16:11 от Суши

# 160
Здравейте и от мен в неделя следобед Simple Smile
От няколко дни и аз съм на бебешка вълна, дадоха ми страшно много дрехи, така че стана излишно да купувам. Взех ританки, бодита и одеало, искам само първите дрешки да са ми нови, иначе имам и от баткото доста неутрални в бяло.
 Зеленоочка, нещо не си го представям този мек повивалник като твърдия ли е? Имам един твърд, слагах го върху кошарата и после го махах, безценна помощ да не се навеждаш.http://www.minimod.bg/19728/berber-%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B … no-70%D1%81%D0%BC.
 Вана със стойка също е голямо удобство, ползвахме такава, до скоро се плацика в нея малкия.
https://www.google.gr/search?q=%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0 … B7rbxsMGycTXvM%3A

Има препарати за дезинфекция на пералня, от ДМ съм взимала, но не помня името. Също става Доместос една капачка на празна пералня на 90 градуса. За бебешките прахове Тео бебе не ми харесваше, че никакво петно не ми изпираше, ползвах един от чужбина.
 За студената стерилизация, бях го купила този на Нук за навън, за бибероните, че вечно падаха, но ме достраша да го ползвам. Всъщност хората са го измислили де, но на мен ми се видя кофти с препарата в устата.
Suzi, защо ти е такъв, помня, че беше около 10 лв. шишето, ако купиш няколко, ето ти го сте стерилизатора. Моят от баткото е такъв, ще го ползвам пак, за мен беше от важните вещи.
https://www.google.gr/search?q=%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0 … 8AAQWORyOZA8uM%3A

За коластрата, преди 2-3 седмици имах, сега нямам, всичко е физиология.

Addicted, от септеври съм с бременни дънки от НМ, ами няма толкова удобни  просто, ама отесняха. Вчера и аз си взех едни нови, ама нещо не се обърках с цената и платих 100 лв., още ме е яд Simple Smile

# 161
Ако не си отрязала етикетите, сменяй ги. Аз нарочно взех по-голям размер, за да не отеснеят след месец. Сега съм си ги изпрала и чакам да изсъхнат Flutter Трябва да си купя само сутиени за кърмене - пак ще са от ХМ.

# 162
Не, не ги взех от там, а от друг магазин. Да ти кажа преди купих два сутиена за кърмене от НМ и ми бяха страшно неудобни. Много ме беше яд, че залагах на тях, но малко ги носих, имаха едни странични банели, които направо ми се впиваха в кожата, абе разочарована бях доста. Сега ще ги потърся да ти ги покажа кои.

Ето тези http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0330910005.html
Сега гледам едни микрофибърни, много удобни изглеждат, но за лятото ще спарват. Абе, направо не знам към какво да се насоча, а е важно.

# 163
Момичета, не знам дали сте запознати, но в ХМ имат кампания за рециклиране на дрехи. Ако знаесете непотребни за вас ( на ден може до две средно големи чанти ) получавате 15 % отстъпка на 1 артикул. На 100, или 70 лв за дънки за бременни мисля, че си заслужава Simple Smile

# 164
  • Нейде из лудите гори...
С долни дрехи за бременни се сдобих още през октомври. Взех си моя си стандартен размер, много са ми удобни и ще ме изкарат до края. За моя радост имам и две палта и две якета, които още ме побират и също ще изкарат до края(от липса на връхна дреха се притеснявах най-много). Сега оглеждам дрехи за кърмене и бельо. В ХМ сега с покупка дават карта за -25% на бельо от 15 до 29 февруари, та мисля да се възползвам Simple Smile

Бебешките дрехи ще започна да ги пера в края на месеца, текстила на кошницата и слинга. Количката ще пера като се прибера у дома, до тогава нека си стои в гаража.  Peace

От вчера съм пред голяма дилема, вече съм 32 седмица и се сетих кога да се чудя къде да раждам  Embarassed Rolling Eyes
До сега категорично се бях насочила към АГ Варна, но като си припомних условията на платеният им етаж и ми се отщя да им давам пари за тази мизерия. Единственото, което ме кара да клоня на там е неонатологията им. В Майчин дом Варна, раждането ще ми излезе същите пари, но при необходимост от интензивна грижа за едно недоносено бебче, то отива в АГ. Та... дилема ви казвам и чудо, при това по никое време  Crossing Arms

Повивалника ми е мек и влиза в скрина към леглото, коластра имах миналата седмица, колкото да се отчете, че е на линия, не се стискам и не проверявам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт