Отговори
# 300
Честит празник !!! Бъдете безкрайно щастливи и здрави Simple Smile

# 301
Мамчета с необърнати бебета- какво казват вашите лекари? Има ли още време според тях?

Можете ли да прецените по движенията на бебчо дали е с главата надолу? Нашия последен преглед беше преди няколко седмици, но мисля че все още не се е обърнал.  newsm78

На мен като цяло ми казаха да не го мисля до 35 седмица, така и ще се опитам да направя.

# 302
Моята беба се обърна в 30-та седмица. Движенията й от тогава не са хаотични. Лесно се познава кога мърда с ръчичка и кога рита с краченца.

# 303
На мен АГ-то ми каза, че до края на 8 месец има шанс, после вече шансът е малък (но съм чела, че има бебета, които се обръщат в последните дни). Аз съм в 32 г.с., мисля, че ще усетя, ако се обърне. Ако не се обърне, 2 седмици преди термин ще правим секцио. И дотогава ще се моля да не тръгне по естествен път с крачета напред. Имах много контракции и половината бременност я изкарах без движение  - все си мисля, че и това е оказало влияние. Сега пак имам мнооого контракции на ден, но не са от умора, а подготвителни.
Jane, няма ли да ходите вече на прегледи?

# 304
Addicted, на преглед съм след две седмици, тогава ще съм 32 седмица. Ходя веднъж месечно.Дано да се обърнат бебоците, но каквото- такова. На теб ти пожелавам всичко да мине по възможно най-благоприятния начин.  Hug Иначе аз се движа доста, но явно и малкият обича да се движи Grinning

Мислех си, че там където се усеща хълцането, е главата му, но на последния преглед се оказа, че не е така.

Да ви кажа нещо интересно, ако не сте пробвали- половинките ви могат да чуят сърчицето на бебо, ако долепят ухо до коремчетата ви (там, където се намира бебето). Бях го прочела на няколко места и решихме да пробваме  Simple Smile Много завидях на ММ!

# 305
Jane моя мъж даже си купи статоскоп, защото прочел същото нещо. Ентусиасти!  Heart Eyes

# 306
Да, да! Heart Eyes и аз си мислех да си купя, но се спрях, защото се познавам и нямаше да си го смъкна от ушите  Laughing

# 307
Мислех си, че там където се усеща хълцането, е главата му, но на последния преглед се оказа, че не е така.
И аз така! Чувствам нещо като хълцане, но е към крачетата, а не към главичката...освен да не е хълцане.

# 308
Момичета бебето може да се обърне и в последния момент в предродилно. Знам не един случай нормално разположено да се завърти или обратното. Моя лекар каза аз решавам в последния момент. Всичко е Божа работа, като почнат контракциите нещата се променят. Колкото до лежането, аз съм от седма седмица на легло и малкия си зае позицията в шестия месец. Получих контракции на четери минути и той се завъртя. До тогава си беше седалищно.

# 309

addicted, Лекарят ми обясни, че когато хълцат, се мърдат целите и е възможно да се усеща на всяко едно място, не е задължително при главичката. Така че сигурно усещаме хълцане  Grinning

Ани, има логика. На това ще разчитам, наистина е божа работа. А и природата си го е измислила  Simple Smile

# 310
addicted, Лекарят ми обясни, че когато хълцат, се мърдат целите и е възможно да се усеща на всяко едно място, не е задължително при главичката. Така че сигурно усещаме хълцане  Grinning
И аз така си мисля Peace

# 311
  • София
Дами, не го мислете толкова това обръщане, ще се наместят бебоците Wink
Аз в петък ви писах, че сме надолу с главата... е днес бях на ехограф при лекаря за раждането - пак сме седалищно  Laughing Бебока е супер активен и аз си мислех, че си въобразявам за обръщанията, но днес се потвърди, че тези големи движения, които усещам са точно обръщанията... Явно има още място и спортува човека  Wink

За хълцането - при нас се усеща се най-добре там, където е гръбчето на бебето.

Иначе още от бременността с баткото имам едно такова мониторче: http://www.summerinfant.com/hearttoheart
В общи линии работи като стетоскоп, но е с батерии - увеличава звуците значително, но е по-удобно с двата комплекта слушалки, а отделно може да се закачи към компютъра и да се направи запис на сърчицето и ритничетата(хълцането). Като се закроти бебока си го слагам да чуя сърчицето...  Laughing Иначе с таткото и баткото периодично преслушваме разбойника вечерно време, да се почувстват и те по-свързани  Grinning

# 312
abel, това изглежда много яко  Grinning откъде си го поръча ти? от този сайт ли?

# 313
  • София
abel, това изглежда много яко  Grinning откъде си го поръча ти? от този сайт ли?
Ами всъщност то е купувано преди 7 години от щатите... Сигурно вече има и по-нова версия Simple Smile
Aко искаш разгледай амазоните или различните ebay - излизат там този и подобни:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601. … itor&_sacat=0

Ако прецениш, че искаш, можеш да си вземеш и втора употреба на добра цена, то на това няма какво да му се повреди, само може да си ползваш твои слушалки Simple Smile Моя монитор за тези 7 години не знам колко бебета е проследил, постоянно се разхождаше при приятелки, когато не го ползвах Wink

# 314
Здравейте бъдещи мами Simple Smile
Искам да попитам по опитните от вас ако сте имали кош за памперси от къде сте си набавяли консумативите за него / пликове/ във Варна?
Иначе и моя младеж се обърна и тоновете си ми мерят на всеки преглед Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт